Новини Технології 02.10.2023 о 15:56 comment views icon

Імміграційна служба Сінгапуру скануватиме обличчя замість паспорта

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg

Юрій Орос

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Сінгапурський комерційний аеропорт Чангі більше не вимагатиме паспортів для проходження імміграційного контролю. Традиційні документи там будуть замінені біометричними перевірками, проте ще не час пакувати документи.

Імміграційна служба Сінгапуру скануватиме обличчя замість паспорта

Ця новина з’явилася після того, як Сінгапур ухвалив законопроєкт про внесення змін до імміграційного законодавства, який, серед іншого, уможливлює використання наскрізного біометричного контролю в аеропортах і на контрольно-пропускних пунктах, починаючи з першої половини 2024 року, передає The Register.

Сінгапур стане однією з перших країн у світі, яка запровадить автоматизоване безпаспортне імміграційне оформлення.

— міністерка комунікацій та інформації Сінгапура Жозефін Тео

Тео додала, що подібна можливість вже запроваджена лише в аеропорту Дубаї, проте лише для зареєстрованих мандрівників.

Тому поки зарано говорити про те, що звичайний паспорт більше не потрібний. Як мінімум він знадобиться в місці призначення. Ситуація, як з «Дією», на території України достатньо показати застосунок в смартфоні, проте за її межами цього може бути недостатньо.

Онлайн-курс "PR Basis" від Skvot.
Дізнайся нюанси різних сфер і обрери свою.Як результат — матимеш стратегію бренду у своєму портфоліо та зможеш стартувати в піарі. Інсайтами ділиться лекторка, яка має 9+ років досвіду.
Детальніше про курс

Паспорти й інші документи також потрібні для авіакомпаній, які відповідають за пасажира та зацікавлені в тому, щоб у нього було все добре з паперами.

До того ж поки система розпізнавання за обличчям працюватиме лише в головному з 9 аеропортів Сінгапуру, який займає острів, площею 732 квадратних км (це на 100 квадратних км менше за площу Києва). Лише в червні 2023 року аеропорт обслужив понад 5 млн пасажирів, тож він зацікавлений в будь-якому механізмі, що прискорить їх обслуговування.

Імміграційна служба Сінгапуру скануватиме обличчя замість паспорта

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: