Новини IT-бізнес 06.10.2023 о 21:48 comment views icon

«Київстар» каже, що арешт активів росіянина-співвласника Фрідмана не вплине на роботу оператора

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

За матеріалами СБУ та за клопотаннями прокурорів Офісу Генерального прокурора суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову. Як заявляє СБУ, вони входять до оточення путіна та причетні до «схем» масштабного фінансування збройної агресії росії.

Загалом накладено арешт на активи 20 українських компаній на загальну суму понад 17 млрд грн. Мова йде про цінні папери та корпоративні права операторів мобільного зв’язку, виробника мінеральних вод, фінансових та страхових компаній, а також інших вітчизняних підприємств. Арешт цього майна не дозволить російським власникам «переписати» його на підставних осіб, щоб уникнути подальшої передачі активів в дохід України.

«Киевстар» говорит, что арест активов россиянина-совладельца Фридмана не повлияет на работу оператора

Слід зазначити, що Михайло Фрідман є співвласником оператора «Київстар». Фрідман володіє часткою 38% компанії LetterOne, в якої є частка 48% бермудської Veon Ltd., яка, своєю чергою, є власником Veon Amsterdam B.V., якій належить нідерландська компанія Veon Holdings B V., до якої входить «Київстар».

«Київстар» зазначає, що арешт майна Фрідмана не позначиться на роботі оператора, оскільки той не є кінцевим бенефіціаром компанії, не впливає на її діяльність та не отримує від неї вигоди. Офіційна позиція компанії з цього приводу полягає в наступному:

«Компанія «Київстар» працює у звичному режимі, надає 24 млн абонентам високоякісні послуги цифрового електронного зв’язку, і є надійним партнером держави і суспільства, сплативши тільки під час повномасштабного вторгнення понад 15 млрд грн податків та зборів, а також 1,4 млрд грн допомоги для подолання наслідків війни і наближенні перемоги.

Підсанкційна особа не є кінцевим бенефіціарним власником «Київстар», жодним чином не впливає на діяльність компанії і не отримує ніякої фінансової чи іншої вигоди. Зазначена підсанкційна особа є міноритарним акціонером люксембурзької компанії LetterOne, яка є міноритарним акціонером міжнародної телеком-групи Veon. Ще в лютому 2022 року його було усунуто від будь-яких управлінських чи бізнесових процесів у LetterOne і Veon, а його активи в компанії LetterOne заморожені відповідно до фінансових санкцій США та Великої Британії», ─ прокоментувала ситуацію пресслужба «Київстар».


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: