Новини Пристрої 10.06.2022 о 08:07 comment views icon

Міненерго: В Україні частка чистої енергії сягнула 87,4%

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

8 червня в Україні частка чистої енергії (атомна, гідро, вітрова, сонячна, біогенерації) в енергобалансі досягла 87,4%. Тобто, майже 9 із 10 спожитих в Україні кіловат годин були вироблені без жодних викидів СО2, повідомляє пресслужба Кабміну.

За рівнем розвитку безвуглецевої генерації Україна знаходиться на одному рівні та інколи навіть перевищує відповідні показники країн ЄС. Так, у 2021 році середньозважена частка безвуглецевого енергоміксу країн ЄС склала 63%, а в Україні досягла 70%

До прикладу, у Німеччині 8 червня частка чистої електроенергії становила 44%, решта покривалася шляхом використання природного газу та вугілля.

Міненерго: В Україні частка чистої енергії сягнула 87,4%

І хоча детальнішого розподілу Міненерго не наводить, можна не сумніватися, що частка атомної енергетики в загальній структурі чистої енергетики лишається найвищою. Зазвичай в осінньо-зимові періоди частка атомної енергетики, яка досі лишається найдешевшою, в загальному обсязі генерації сягає під 70%.

Можна згадати, що наприкінці січня 2022 року вперше за всю історію атомної енергетики України одночасно запрацювали всі 15 енергоблоків АЕС. Водночас у березні лідер Tesla та SpaceX Ілон Маск закликав Європу запустити атомні електростанції заради національної та міжнародної безпеки.

Наприкінці травня Європейська Комісія затвердила план щодо прискореної відмови від російських енергоносіїв під назвою REPowerEU, що передбачає додаткові інвестиції в енергетику у розмірі 210 мільярдів євро до 2027 року.

Онлайн-курс "React Native Developer" від robot_dreams.
Опануйте кросплатформну розробку на React Native та навчіться створювати повноцінні застосунки для iOS та Android.
Програма курсу і реєстрація

REPowerEU: ЄС презентував план швидкого зменшення залежності від російського викопного палива та прискорення «зеленого» переходу


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: