Новини WTF 24.06.2022 о 19:58 comment views icon

На Полтавщині харків’янку засудили до трьох років умовно й 12 356 грн штрафу за розповсюдження нюдсів в Telegram

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Як виявилося, правоохоронні органи не сидять склавши руки та стоять на сторожі суспільної моралі.

Так, Октябрський райсуд Полтави виніс вирок харків’янці, провина якої полягає в розповсюдженні власних інтимних фото та відео через закриті канали в Telegram. Матеріали вона знімала на камеру свого смартфона iPhone 11. Про вартість доступу до каналів з еротичним контентом вона повідомляла через ще один Telegram-канал, посилання на який розмістила у себе в Instargam. Охочі подивитися на відверті світлини дівчини повинні були перерахувати гроші на її карту в monobank. Доступ коштував від 300 до 500 грн (імовірно, залежно від каналу).

Працівники слідчих органів знайшли докази 8 епізодів виготовлення відвертого контенту, а також 6 фактів оплати доступу до них. За пів року, з травня по жовтень 2021 року, дівчина змогла заробити таким чином щонайменше 3000 грн. А в жовтні проти неї й відкрили справу за чч. 1, 3 ст. 301 ККУ (Виготовлення, зберігання з метою збуту, збут зображень порнографічного характеру). Під час проведення обшуку у квартирі підозрюваної харківські правоохоронці вилучили речові докази, а саме чорну маску, шкіряну червону плітку з дерев’яною ручкою, червоний шар із червоним шкіряним ременем, два фалоімітатори, анальну пробку, три картки Монобанку та Приватбанку, смартфони iPhone 11 та Redmi Note 8 Pro. Щоб визначити, чи належать до порнографії матеріали, які розповсюджувала дівчина, слідство також залучила експерта. Він проаналізував фото та відео, а його послуги коштували 12356 грн.

Оскільки суди у Харкові зараз не працюють, правосуддя чинив суд у Полтаві. На засіданні Дар’я Х. визнала провину і підтвердила всі викладені вище обставини. Суддя Тетяна Січиокно визнала її винною у виготовленні та збуті порнографічних матеріалів, в тому числі — повторно. У якості покарання було призначено 3 роки ув’язнення, але від відбування цього терміну дівчину звільнено з випробувальним терміном — 1 рік. Крім того, зловмисницю зобов’язали відшкодувати державі витрати на залучення експерта. І ще суд постановив знищити вилучені під час обшуку секс-іграшки, а от диск з копіями відвертих матеріалів – зберегти.

Зазначимо, виготовлення та збут порнографії досі вважається в Україні кримінальним злочином. І це не перший випадок, коли правоохоронці звинувачують блогерів за цією статтею та використовують державні гроші на багаторазові експертизи. Разом з тим, під час війни деякі дівчата започаткували рух теронліфанс, продаючи свою відверті знімки та збираючи пожертви на ЗСУ. Крім того, голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев навіть вихвалявся, що до бюджету надійшли $305 тис. податків від сервісу OnlyFans.

Поліція тричі робила контрольну закупку на OnlyFans, щоб звинуватити блогерку в розповсюдженні порнографії. Їй загрожує до семи років ув’язнення

Онлайн-курс "Excel та Power BI для аналізу даних" від robot_dreams.
Навчіться самостійно аналізувати й візуалізувати дані, знаходити зв’язки, розуміти кожен аспект отриманої інформації та перетворювати її на ефективні рішення.
Детальніше про курс

Гетманцев: до бюджету надійшли $305 000 податків від сервісу OnlyFans — це перші надходження від «податку на Google»

Джерело: kop


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: