Новини Україна 23.03.2023 о 11:36 comment views icon

Нова пошта запустила оновлений «Сейф-сервіс» у додатку — безплатна зворотна доставка у разі відмови покупця від товару

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

«Нова пошта» повідомила про запуск оновленого «Сейф-сервісу» для безпечних та зручних онлайн-покупок. Відтепер покупцю не потрібно вносити 100-200 грн передплати на карту продавця, а продавець отримує безплатну зворотну доставку у разі відмови від товару. Фактично це аналог сервісу «OLX Доставка».

Як працює та які умови

«Сейф-сервіс» надає фінтех-компанія «НоваПей», що входить до групи компаній «Нової пошти». Послуга надається виключно через мобільний додаток «Нової пошти» — після оплати товару в додатку за попередньо створеною накладною кошти не йдуть одразу на рахунок продавця, а резервуються. Таким чином, покупець має можливість оглянути посилку у відділенні та уникає ризику із передплатою незнайомим продавцям на карту. Кошти перераховуються продавцю на картку вже після огляду та фактичного отримання посилки. Якщо товар не підійшов і покупець відмовився, посилка повертається назад до продавця безплатно, а гроші за товар автоматично повертаються покупцеві. Дані платіжних карток для обох сторін залишаються конфіденційними, зазначають у «Новій пошті» без подробиць.

Посилка, оформлена через «Сейф-сервіс», може зберігатися у відділенні п’ять днів. На шостий день вона автоматично повернеться до відправника, кошти – покупцю, а угоду буде скасованою.

Як скористатися (покрокова інструкція)

  1. Продавець самостійно створює експрес-накладну у мобільному додатку Нової пошти.
  2. У розділі Додаткові послуги продавець обирає та натискає Сейф-сервіс.
  3. Щойно буде створена експрес-накладна, покупець отримує push-повідомлення з її номером. Він має 2 доби, щоб сплатити замовлення через мобільний додаток Нової пошти.
  4. Щойно посилка прибуде у відділення, покупець її оглядає і приймає рішення про покупку. Якщо забирає замовлення – за 30 хвилин кошти за товар перераховуються на картку продавця. У разі відмови від посилки, вона повертається безплатно продавцю, а вартість товару і комісія за грошовий переказ повертаються покупцю на рахунок.

Скільки коштує

Для продавців «Сейф-сервіс» безплатний, а покупець сплачує комісію за грошовий переказ. До кінця травня діятиме акційний тариф 20 гривень, незалежно від вартості посилки.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: