Рубрики Новини

Понад 1,7 млн українців взяли участь в опитуванні щодо володіння зброєю у «Дії» — 59% підтримують ідею

Опубликовал
Володимир Скрипін

У застосунку «Дія» завершилося онлайн-опитування про обіг вогнепальної зброї серед цивільного населення. Про результат голосування, яке тривало сім днів з 25 травня, розповіли у Мінцифрі.

Незадовго до вторгнення росії в Україну парламент проголосував у першому читанні за законопроєкт №5708, який передбачає право на цивільну вогнепальну зброю. Але питання щодо того, як саме володіти нею, — поки не вирішене. Для продовження роботи над законопроєктом Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський вирішив запитати думку українців щодо цього питання.

Це лиш четверте опитування у застосунку «Дія», проте, воно очікувано стало наймасовішим. Усього за тиждень у ньому взяли участь 1 726 452 українців.

Результати опитування щодо володіння зброєю у «Дії»:

  • 59% — вважають, що всі громадяни, які відповідають вимогам закону, можуть мати пістолет та вільно носити його з собою в громадських місцях;
  • 22% — зазначають, що пістолети категорично не повинні бути в обігу серед цивільного населення;
  • 19% — відзначили, що пістолети можуть мати всі громадяни, які відповідають закону, та використовувати їх тільки в тирах чи на стрільбищах. У такому разі носити зброю з собою заборонено.

Ці результати будуть передані до Міністерства внутрішніх справ для подальшої оцінки.

Воркшоп "PR + AI: Рисерч, Креатив, Контент" від Skvot.
Навчіться адаптувати потенціал АІ під задачі піарника. Корисні тулзи, яким можна делегувати рутину, генерувати свіжі ідеї для контенту і піар-стратегій.
Дізнатись більше

«Дякуємо за вашу активність. Така залученість — показник того, що ми рухаємося у правильному напрямку. Не кожна держава сьогодні може комунікувати зі своїми громадянами за три кліки. Це безпрецедентний кейс прямої електронної демократії».

Мінцифра

Мінцифра також анонсувала нові опитування у «Дії».

***

Онлайн-опитування в «Дія» з’явилися на початку лютого 2022 року. Це новий сервіс для розвитку е-демократії в країні, який з кінця минулого року тестували з обмеженим колом учасників. Опитування серед користувачів «‎Дії» допоможуть владі дізнатися думку людей, а команді — розробляти нові послуги. В перспективі Мінцифра планує реалізувати вибори онлайн. Про систему електронних виборів, яка дозволить голосувати онлайн, Мінцифра невпинно розповідає протягом останніх кількох років — робота у цьому напрямку ведеться щонайменше з 2020 року.

Disqus Comments Loading...