Новини Україна 08.02.2023 о 14:43 comment views icon

Понад 400 резидентів та 4 млрд гривень сплачених податків — Дія.City відзначає свою першу річницю

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

8 лютого 2022 року в Україні запустили Дія.City — унікальний правовий та податковий простір для ІТ-компаній.

За рік роботи до Дія.City приєдналися Monobank, Нова Пошта, Samsung, AJAX, EPAM та загалом понад 430 резидентів, в яких нині працюють 35 тисяч спеціалістів. У 2022 році компанії-резиденти сплатили до бюджету України понад 4 млрд гривень, що становить 6% від податків, загалом сплачених індустрією.

Дія.City пропонує нову екосистему для ведення бізнесу в Україні: резиденти (як українські, так і іноземні компанії) отримують особливий правовий статус, спеціальні умови оподаткування та лібералізовані трудові відносини. Серед ключових переваг — податок на виведений капітал замість податку на прибуток; працевлаштування як за КЗпП, так і контрактне (альтернатива ФОП); європейська система набуття та захисту інтелектуальної власності. Детальніше про все це — тут.

Наприкінці березня уряд спростив умови вступу та отримання статусу резидента Дія.City для ІТ-компаній на час воєнного стану — скасували критерії щодо кількості співробітників, середньої зарплати, а також звіт про відповідність та незалежний аудиторський висновок.

Серед нових цілей простору Дія.City, на яких позначилось повномасштабне вторгнення росії, — залучення та підтримка military-tech компаній, які займаються створенням дронів, систем безпеки, тепловізорів, оптичних приладів тощо. 

“Це технології, що зберігають життя наших захисників і захисниць та наближають перемогу. Продовжуємо масштабувати найкращий податковий та правовий простір Європи та розвивати Україну як технологічну державу”, зазначає голова Мінцифри Михайло Федоров.

Онлайн-курс "PR Basis" від Skvot.
Дізнайся нюанси різних сфер і обрери свою.Як результат — матимеш стратегію бренду у своєму портфоліо та зможеш стартувати в піарі. Інсайтами ділиться лекторка, яка має 9+ років досвіду.
Детальніше про курс

До початку війни в Мінцифрі прогнозували, що завдяки Дія.City темпи росту ІТ-сектора можуть подвоїтися до 40–50% на рік, а доходи IT-галузі в Україні до 2025 року можуть зрости до $16,5-$17 млрд. Разом з тим кількість робочих місць у галузі може збільшитися до 450 тис., а ІТ-індустрія зможе досягти 10% у ВВП країни.

Бронювання ІТ-спеціалістів від мобілізації — Мінцифри опублікувало алгоритм для резидентів «Дія City» та всіх інших


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: