Рубрики Новини

Представлений електричний кросовер Lexus RZ 450e: батарея на 71,4 кВт⋅год, запас ходу 362 км та адаптивний повний привід

Опубликовал
Вадим Карпусь

Як було заплановано, відбулася офіційна презентація електромобіля Lexus RZ 450e. Це перший повністю електричний кросовер цього бренду.

Електромобіль Lexus RZ 450e отримав батарею місткістю 71,4 кВт⋅год, яка забезпечує запас ходу до 225 миль (близько 362 км) при використанні 18-дюймових шин. Ще на автомобіль можна встановити 20-дюймові шини, але запас ходу в такій конфігурації не уточнюється.

В автомобілі використовується система повного приводу Direct4, яка автоматично розподіляє тягове зусилля між передніми та задніми колесами залежно від дорожнього покриття та стилю керування водія. Таким чином вона забезпечує «покращене прискорення на початку руху, стабільність управління та низьке енергоспоживання». Електродвигуни передають на передні та задні колеса 150 кВт та 80 кВт потужності, відповідно.

Усередині автомобіля пропонуються 14-дюймовий сенсорний дисплей інформаційно-розважальної системи та панорамний люк на даху, що тягнеться від передніх сидінь до задніх. Крім стандартного кермового колеса може пропонуватися опціональне кермо, що нагадує пристрої гоночних болідів.

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

Електричний кросовер Lexus RZ 450e має довжину 4805 мм, ширину 1895 мм та висоту 1635 мм. Колісна база складає 2850 мм.

Новий електромобіль Lexus RZ 450e надійде у продаж наприкінці 2022 року. Його ціна поки що не повідомляється. Нагадаємо, що недавно представлений кросовер Toyota BZ4X коштує $42 тис. і вище. Враховуючи, що Lexus є більш преміальним брендом, ціна RZ 450e повинна бути вищою.

Джерело: Lexus

Disqus Comments Loading...