Новини Новини 04.03.2022 о 11:45 comment views icon

Російські війська обстріляли Запорізьку АЕС, що викликало пожежу в учбовому корпусі. Радіаційний фон – у межах норми

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Ввечері 3 березня колона окупаційних військ РФ вдерлася до міста Енергодар, де розташована найбільша в Європі атомна електростанція – ЗАЄС. Після цього колона бронетехніки попрямувала в напрямку електростанції та почала майже впритул обстрілювати будівлі та споруди АЕС.

В результаті ворожих обстрілів на ЗАЄС почалася пожежа. Як з’ясувалося пізніше, загоряння виникло в учбово-тренувальному корпусі. Вогнем були охоплені 3, 4 та 5 поверхи 5-поверхової будівлі. Спочатку окупаційні сили відмовлялися пропустити підрозділи ДСНС для гасіння пожежі, але згодом, ближче до ранку, все ж надали можливість рятувальникам гасити пожежу. Від ДСНС було залучено 44 особи та 11 одиниць техніки. О 06:20 пожежу в учбово-тренувальному корпусі ЗАЕС було ліквідовано.

Российские войска обстреляли Запорожскую АЭС, что вызвало пожар в учебном корпусе. Радиационный фон – в пределах нормы

Вночі персонал Запорізької АЕС відключив третій енергоблок станції. В роботі залишився лише четвертий енергоблок – один із шести, доступних на станції. За даними Державної інспекції ядерного регулювання України, змін радіаційного стану не зафіксовано.

Стан енергоблоків ЗАЕС:

  • Енергоблок № 1: планово-попереджувальний ремонт.
  • Енергоблоки № 2, 3: відключено від мережі та проводиться розхолодження ядерних установок.
  • Енергоблок № 4: у роботі, електрична потужність 690 МВт.
  • Енергоблоки № 5, 6: проводиться розхолодження ядерних установок.

Повідомляється, що оперативний персонал АЄС контролює стан енергоблоків та забезпечує їх експлуатацію відповідно до вимог технологічних регламентів безпечної експлуатації. Виявлено ушкодження будови реакторного відділення енергоблоку № 1, які не впливають на його безпеку.

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

Після нічних обстрілів і пожежі на території ЗАЕС, реактори та радіоактивне сховище не зазнали критичних пошкоджень. Станом на 7:00 радіаційний фон на території Запорізької області лишається без змін та не несе загрозу життю та здоров’ю населення. Однак на території станції знаходяться окупаційні війська РФ (адмінкорпус захоплено), то ж прогнозувати подальший розвиток подій неможливо.

ОНОВЛЕНО: Як повідомляє Енергоатом, в Енергодарі пролунав дуже сильний вибух. Подробиці уточнюються.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: