Новини Технології 02.03.2023 о 16:35 comment views icon

Перший у світі штучний енергетичний острів з’явиться у Бельгії — він транспортуватиме енергію від морських вітроелектростанцій на материк

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Острів діятиме як вузол для передачі електроенергії з зони Принцеси Єлизавети (друга бельгійська морська вітрова електростанція) до материкової частини Бельгії, а також Великої Британії та Данії. 

Зона Принцеси Єлизавети — це майбутня морська вітроелектростанція потужністю 3,5 ГВт, яка розташується у Північному морі, за 45 км від узбережжя Бельгії. Енергія, вироблена вітряними турбінами, передаватиметься на штучний острів підводними кабелями, а звідти надходитиме на материкову частину Бельгії та інших європейських країн. Це перша така можливість, яка поєднає у собі постійний і змінний струм — вважається, що гібридні міжз’єднання на острові забезпечать ефективнішу систему передачі.

Перший у світі штучний енергетичний острів з’явиться у Бельгії — він транспортуватиме енергію від морських вітроелектростанцій на материк

Днями оператор бельгійської енергосистеми Elia оголосив, що будівельні компанії DEME Group і Jan De Nul Group створили спільне підприємство TM EDISON, яке й займатиметься будівництвом острова. Роботи розпочнуться на початку 2024-го і завершаться до середини 2026-го року. Очікується, що до 2030 року острів буде повністю підключений до вітрових електростанцій і материка.

Площа, відведена під будівництво електроінфраструктури острова складає близько 6 гектарів — це еквівалент площі 12 футбольних полів. 

Енергетичний острів, який назвуть островом Принцеси Єлизавети, відіграє важливу роль у досягненні цілей Бельгії щодо використання джерел відновлювальної енергії й скорочення викидів парникових газів. Уряд країни виділив на проєкт грант у розмірі понад $100 млн.

Курс UI/UX дизайну від Mate academy.
На курсі ви навчитесь створювати інтуїтивно зрозумілі та привабливі інтерфейси вебсайтів і застосунків. Ви також освоїте ключові принципи дизайну та дізнаєтесь як виділятися на ринку. А ми вас не лише навчимо, а й працевлаштуємо. Сертифікат теж буде!
Дізнатися більше про курс

Джерело: Electrek

 

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: