Новини Технології 02.03.2023 о 16:35 comment views icon

Перший у світі штучний енергетичний острів з’явиться у Бельгії — він транспортуватиме енергію від морських вітроелектростанцій на материк

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Острів діятиме як вузол для передачі електроенергії з зони Принцеси Єлизавети (друга бельгійська морська вітрова електростанція) до материкової частини Бельгії, а також Великої Британії та Данії. 

Зона Принцеси Єлизавети — це майбутня морська вітроелектростанція потужністю 3,5 ГВт, яка розташується у Північному морі, за 45 км від узбережжя Бельгії. Енергія, вироблена вітряними турбінами, передаватиметься на штучний острів підводними кабелями, а звідти надходитиме на материкову частину Бельгії та інших європейських країн. Це перша така можливість, яка поєднає у собі постійний і змінний струм — вважається, що гібридні міжз’єднання на острові забезпечать ефективнішу систему передачі.

Перший у світі штучний енергетичний острів з’явиться у Бельгії — він транспортуватиме енергію від морських вітроелектростанцій на материк

Днями оператор бельгійської енергосистеми Elia оголосив, що будівельні компанії DEME Group і Jan De Nul Group створили спільне підприємство TM EDISON, яке й займатиметься будівництвом острова. Роботи розпочнуться на початку 2024-го і завершаться до середини 2026-го року. Очікується, що до 2030 року острів буде повністю підключений до вітрових електростанцій і материка.

Площа, відведена під будівництво електроінфраструктури острова складає близько 6 гектарів — це еквівалент площі 12 футбольних полів. 

Енергетичний острів, який назвуть островом Принцеси Єлизавети, відіграє важливу роль у досягненні цілей Бельгії щодо використання джерел відновлювальної енергії й скорочення викидів парникових газів. Уряд країни виділив на проєкт грант у розмірі понад $100 млн.

Основи Python для школярів від Hillel IT School.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Джерело: Electrek

 

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: