Новини Новини 09.06.2022 о 12:26 comment views icon

У Львові тестують тролейбус «Електрон» із автономним ходом

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

8 червня вулицями Львову у тестовому режимі проїхав перший львівський тролейбус «Електрон» з автономним ходом. Якщо все піде за планом, на початку липня він поповнить парк львівського електротранспорту, розповіли у Львівській міській раді.

Цей тролейбус доукомплектували додатковою батареєю, він став важчим на 750 кг та втратив 3 сидіння для пасажирів. Проте завдяки такій модернізації проїхати автономним ходом 20 км, а для «відновлення сил» потребуватиме лише 3-годинної підзарядки.

У Львові тестують тролейбус «Електрон» із автономним ходом

Під час тест-драйву тролейбус разом із технічними працівниками ЛКП «Львівелектротранс» здійснив рейс із території заводу до вул. Сахарова. А далі – по вул. Вітовського – пл. Франка – вул. Стрийській – до ТРЦ «King Cross Leopolis». У зворотному напрямі «рогатий» попрямував до старого трамвайного депо на вул. Городоцькій.

Попереду – додаткова сертифікація, яку планують провести після 20 червня. Тільки після цього тролейбус передадуть місту.

Як зазначає Tvoemisto.tv, «Львівелектротранс» планує взяти 32 мільйонів євро кредиту в Міжнародної фінансової корпорації та Фонду Чистих Технологій на закупівлю 100 тролейбусів з автономним рухом, 50 електробусів і на розширення контактної мережі.

Курс-професія "Junior Data Analyst" від robot_dreams.
Комплексний курc для всіх, хто хоче опанувати нову професію з нуля.На прикладі реальних датасетів ви розберете кожен етап аналізу даних.
Програма курсу і реєстрація

Тролейбуси місто очікувало отримати до червня 2023 року – вони курсуватимуть у віддалених районах міста, де немає контактної мережі.

Перехід на тролейбуси з автономним ходом – однозначно позитивна тенденція. Будемо сподіватися, що решта українських міст невдовзі також стануть на цей шлях.

Харків планує після Перемоги перейти на електробуси та тролейбуси з автономним ходом


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: