Новини Новини 10.03.2022 о 20:00 comment views icon

Як працює «Дія» у воєнний час — безпека даних, нові послуги та тимчасово відключені реєстри

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

У Мінцифрі розповіли про зміни у роботі застосунку державних послуг «Дія» в нових умовах воєнного часу. У відомстві підтвердили, що у частини користувачів «Дія» могли зникнути цифрові документи і закликали не панікувати.

Наразі Мінцифра спільно з іншими міністерствами реалізує комплексний план щодо захисту даних українців. У межах цього плану було ухвалено рішення — тимчасово відключити окремі держреєстри задля додаткового захисту.

Роботу реєстрів Мін’юсту та інформаційних систем ГСЦ буде відновлено незабаром. Це означає, що цифрові паспорти, водійські посвідчення та інші цифрові документи й послуги в «Дії» також відновляться.

«Команда Дія працює над цим 24/7. Тож зберігайте спокій та користуйтеся Дією. Слава Україні!»

Команда розробників «Дія»

Раніше уряд перевіз обладнання та резервні копії баз даних у безпечніші райони України, недоступні для російських військ. У розмові з Reuters Віктор Жора, заступник голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, зізнавався, що урядовці розглядали варіант перенесення державних даних, включно з серверами, в іншу (дружню) країну (яку саме, з очевидних причин, він не уточняв).

У «Дія» вже 15 мільйонів унікальних користувачів, а сума перерахованих українцями на армію коштів перевищила 120 млн грн

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: