Новини Military Tech 10.01.2024 о 09:56 comment views icon

Україна вперше законтрактувала роботизовані турелі дистанційного вогню «ШаБля» ─ Федоров

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Україна вперше законтрактувала роботизовані турелі дистанційного вогню «ШаБля» ─ Федоров

Віцепрем’єр з інновацій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, що держава вперше законтрактувала роботизовані турелі «ШаБля». Вони призначені для дистанційного знищення ворога.

«ШаБля» — це куленепробивна автоматизована система під кулемети. Завдяки дистанційній роботі турель зберігає життя та здоров’я кулеметників. Нагадаємо, про відправлення дистанційних бойових турелей на фронт повідомлялося восени 2023 року. А тепер держава почала замовляти їх виробництво.

«ШаБля» — це інновація і приклад зброї сучасної війни. Розробка перейшла зі стартапу в сталий проєкт, який контрактує держава», ─ заявив Михайло Федоров.

Раніше повідомлялося, що турель з дистанційним керуванням «ШаБля» може встановлюватись на автомобіль, в окоп, бліндаж або інше місце. На платформу можна встановити кулемети (7,62-мм або 12,7 мм), гранатомети (40 мм) чи іншу зброю і дистанційно уражати ворога на відстані до 2 км. Турель оснащена відеокамерою та тепловізором. Завдяки сенсорам та дистанційному керуванню оператори можуть вести вогонь з турелі, знаходячись в безпечному місці.

«Ми повинні сіяти стартапи і давати молодим підприємцям створювати проєкти, які змінюють ситуацію на полі бою. Технології допомагають зберігати життя нашим воїнам і бути ефективними», ─ додав Михайло Федоров.

Він зазначив, що стартапам з розробками, які можуть змінити ситуацію на полі бою, слід долучатись до кластера Brave1. Це дозволить отримати грант на розвиток та вдосконалення проєкту.

Курс UI/UX дизайну від Mate academy.
На курсі ви навчитесь створювати інтуїтивно зрозумілі та привабливі інтерфейси вебсайтів і застосунків. Ви також освоїте ключові принципи дизайну та дізнаєтесь як виділятися на ринку. А ми вас не лише навчимо, а й працевлаштуємо. Сертифікат теж буде!
Дізнатися більше про курс

«Десятки проєктів кластеру вже отримали державні контракти і, можливо, ваш наступний. Наближчайте перемогу власноруч» ─ заявив Федоров.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: