Новини Новини 11.04.2022 о 13:33 comment views icon

В Україні запустили безоплатну платформу для допомоги в релокації бізнесу

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Перезапуск економіки у воєнний час — одне з найбільш пріоритетних завдань уряду. Допомогти бізнесу адаптуватися до нових викликів сьогодення вирішення покликана новостворена платформа цифрової взаємодії з релокації relocate.prozorro.sale.

Сервіс створений ДП «Прозорро.Продажі» за ініціативи Мінекономіки та підтримки Міністерства цифрової трансформації України.

Суть ініціативи

Партнери розробили ІТ-систему, яка дозволяє подавати заявки як підприємствам, що потребують переміщення, так і компаніям, які готові надати для цього приміщення чи інші активи. Платформа дозволить не лише збирати та опрацьовувати такі запити, а й моніторити онлайн процес переїзду, який реалізовуватимуть Міністерство економіки спільно з Мінінфраструктури, Укрзалізницею, Укрпоштою та іншими учасниками. У проєкті також приймає учать Microsoft, яка надала у користування хмарні сервіси в межах загальної програми підтримки державних органів та бізнесу. Це дозволило забезпечити інфраструктуру рішення для автоматизації процесів релокації українських підприємств.

Для взаємодії в допомозі бізнесу та розвитку платформи «Прозорро.Продажі» вже підписали меморандум із першою військовою адміністрацією — Львівською ОВА. Загалом до програми релокації бізнесу в Україні вже долучилися 14 областей: Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Вінницька, Волинська, Рівненська, Київська, Дніпропетровська, Черкаська, Полтавська та Кіровоградська.

«Наша мета — цифровізувати та організувати процес переміщення, який здійснюють Мінекономіки, Мінінфраструктури, Укрпошта, Укрзалізниця, ОВА/ВЦА та інші держпідприємства, а також надати компаніям та установам, які мають вільні потужності для надання в оренду підприємствам з уражених війною зон, можливість публікувати публічні оголошення про це на єдиному ресурсі. Долучившись до ініціативи з релокації підприємств, ми прагнемо допомогти бізнесу успішно переїхати із зони бойових дій та відновити роботу на користь економіки країни. Тож бізнеси, у яких є потреба зберегти виробництво та перевезти його в інші регіони, вже можуть подавати заявки через платформу. Ми також вдячні нашим партнерам, зокрема E-Tender та e-Docs, за активну співпрацю у швидкому розгортанні необхідного для управління релокацією ІТ-продукту»,

Дарина Марчак,

перша заступниця директора ДП «Прозорро.Продажі».

Для кого платформа

  • бізнесу, який подав заявки на релокацію;
  • компаній, які хочуть допомогти підприємствам з релокацією;
  • представників Міністерства економіки, військових адміністрацій, компаній, які допомагають з опрацюванням заявок, логістикою, процесом переїзду, пошуком нових виробничих приміщень та розселенням працівників тощо.

Як подати заявку

Подати заявку на релокацію можна на сайті проєкту. Згодом перелік таких маркетплейсів розшириться і з’явиться на сайті «Прозорро.Продажі». Користування платформою для усіх користувачів безоплатне. Подавати заявки можуть як підприємства, що потребують переміщення, так і компанії, які готові надати для цього приміщення чи інші активи.

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

Як повідомляють у Мінцифрі, за місяць із зони бойових дій евакуювали 216 підприємств і 97 із них вже відновили роботу на новому місці.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: