Рубрики Новини

В Україну прямує нова партія Starlink — SpaceX увімкнула нам режим Роумінгу, щоб їх можна було використовувати під час пересування в автомобілях

Опубликовал
Володимир Скрипін

В Україну вже прямує нова партія наземних терміналів для супутникового інтернету Starlink від SpaceX. Про це повідомив лідер Мінцифри Михайло Федоров.

В Україні супутниковий інтернет Starlink офіційно запрацював 26 лютого — це сталося після того, як міністр цифрової трансформації Михайла Федорова офіційно звернувся у Твіттері до засновника SpaceX Ілона Маска з відповідним проханням. Також Ілон Маск пообіцяв, що незабаром Україна отримає «тарілки» для приймання сигналу і вже 28 лютого в Україну прибула перша партія терміналів.

Достеменно відомо, що один із терміналів використовує Мінцифра, а ще один у своє розпорядження отримала «Укрзалізниця».

Ілон Маск вчергове відгукнувся на звернення Михайла Федорова і розпорядився увімкнули мобільний роумінг, щоб можна було підтримувати сигнал під час руху транспорту (наприклад, в автомобілі). Також команда SpaceX оновила програмне забезпечення для зниження споживання енергії, щоб Starlink можна було живити від автомобільного прикурювача.

Онлайн-курс "Business English" від Laba.
Вивчіть базу граматики, лексики та вокабуляру.Використовуйте англійську в спонтанній розмові з колегами та клієнтами.Прокачайте її до впевненого В1 — для розвитку кар’єри в бізнесі.
Приєднатись до курсу

Водночас Ілон Маск попередив, що оскільки Starlink залишається єдиною неросійською системою зв’язку, яка продовжує працювати в окремих частинах України, існує висока ймовірність стати ціллю для російських окупантів.

У жовтні 2021 року глобальний супутниковий інтернет Starlink вийшов із фази відкритого бета-тестування, яке тривало з жовтня 2020 року — послугою станом на середину листопада користувалося близько 140 тисяч користувачів у 20+ країнах та ще понад 750 тис. перебували у черзі на підключення. Комплект необхідного обладнання (термінал, кріплення та Wi-Fi маршрутизатор) коштує 499 доларів, а абонентська плата за послугу — 99 доларів на місяць. Швидкість у мережі Starlink варіюється від 100 до 400 Мбіт/с, а у віддаленій перспективі SpaceX планує забезпечувати 10 Гбіт/с.

Тільки вчора SpaceX запустила чергову партію із 47 інтернет-супутників Starlink, а Ілон Маск «відшмагав» Дмитра Рогозіна із «Роскосмоса» «американською мітлою».

  • Станом на 15 лютого у світі нараховувалося понад 250 тис. активних користувальницьких терміналів Starlink.
Disqus Comments Loading...