Новини Новини 04.03.2022 о 11:13 comment views icon

В Україну прямує нова партія Starlink — SpaceX увімкнула нам режим Роумінгу, щоб їх можна було використовувати під час пересування в автомобілях

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

В Україну вже прямує нова партія наземних терміналів для супутникового інтернету Starlink від SpaceX. Про це повідомив лідер Мінцифри Михайло Федоров.

В Україні супутниковий інтернет Starlink офіційно запрацював 26 лютого — це сталося після того, як міністр цифрової трансформації Михайла Федорова офіційно звернувся у Твіттері до засновника SpaceX Ілона Маска з відповідним проханням. Також Ілон Маск пообіцяв, що незабаром Україна отримає «тарілки» для приймання сигналу і вже 28 лютого в Україну прибула перша партія терміналів.

Достеменно відомо, що один із терміналів використовує Мінцифра, а ще один у своє розпорядження отримала «Укрзалізниця».

В Україну прямує нова партія Starlink — SpaceX увімкнула нам режим Роумінгу, щоб їх можна було використовувати під час пересування в автомобілях

Ілон Маск вчергове відгукнувся на звернення Михайла Федорова і розпорядився увімкнули мобільний роумінг, щоб можна було підтримувати сигнал під час руху транспорту (наприклад, в автомобілі). Також команда SpaceX оновила програмне забезпечення для зниження споживання енергії, щоб Starlink можна було живити від автомобільного прикурювача.

Водночас Ілон Маск попередив, що оскільки Starlink залишається єдиною неросійською системою зв’язку, яка продовжує працювати в окремих частинах України, існує висока ймовірність стати ціллю для російських окупантів.

В Україну прямує нова партія Starlink — SpaceX увімкнула нам режим Роумінгу, щоб їх можна було використовувати під час пересування в автомобілях

У жовтні 2021 року глобальний супутниковий інтернет Starlink вийшов із фази відкритого бета-тестування, яке тривало з жовтня 2020 року — послугою станом на середину листопада користувалося близько 140 тисяч користувачів у 20+ країнах та ще понад 750 тис. перебували у черзі на підключення. Комплект необхідного обладнання (термінал, кріплення та Wi-Fi маршрутизатор) коштує 499 доларів, а абонентська плата за послугу — 99 доларів на місяць. Швидкість у мережі Starlink варіюється від 100 до 400 Мбіт/с, а у віддаленій перспективі SpaceX планує забезпечувати 10 Гбіт/с.

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

Тільки вчора SpaceX запустила чергову партію із 47 інтернет-супутників Starlink, а Ілон Маск «відшмагав» Дмитра Рогозіна із «Роскосмоса» «американською мітлою».

«Американська мітла». Ілон Маск вчергове вдало підколов Дмитра Рогозіна з «Роскосмосу»

  • Станом на 15 лютого у світі нараховувалося понад 250 тис. активних користувальницьких терміналів Starlink.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: