Новини Новини 09.04.2022 о 10:26 comment views icon

ЄС запроваджує безоплатний роумінг для біженців із України. Заяву підписали 24 європейські мобільні оператори та 3 — українські

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяня Нечет

Автор новин

У рамках європейського віртуального заходу 24 мобільні оператори ЄС та 3 мобільні оператори України («Київстар», «Vodafone Україна», lifecell) підписали спільну заяву про координацію зусиль для забезпечення доступного та безкоштовного роумінгу для здійснення дзвінків ЄС-Україна.

«Це важливий цифровий євроінтеграційний крок для України. Окремо хочу відзначити зусилля Єврокомісії та Європарламенту щодо об’єднання всіх операторів Європи, а також Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації та Держспецзв’язку», — написав у Telegram Михайло Федоров, віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України.

Вимушені переселенці з різних куточків Європи зможуть телефонувати додому, а люди в Україні — близькі за кордоном за доступними тарифами.

«Можливість підтримувати зв’язок із близькими та доступ до інформації життєво важливі під час кризи. Саме тому спільно з Європейським парламентом ми підтримуємо ініціативи операторів телекомунікацій щодо забезпечення доступного мобільного зв’язку для людей, що втекли від війни. До того ж, ми заохочуємо нарощування подібних заходів, які справді можуть сприяти позитивним змінам у цих надзвичайних обставинах», — заявила Маргрете Вестагер, виконавчий віце-президент за програмою «Європа, придатна для цифрової доби».

Підписання відбулося під егідою та за підтримки Комісії та Європейського парламенту, а також за сприяння Органу європейських регуляторів електронних комунікацій (BEREC) та українського національного регулятора (Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій та радіочастотного спектру, НКЕК).

Європейські телеком-оператори безкоштовно роздали мільйони SIM-карток біженцям із України. Багатьом людям, які використовують такі SIM-картки, також вдалося скористатися можливістю міжнародних дзвінків до України без оплати. Деякі європейські країни забезпечили безкоштовний роумінг та надали можливість безкоштовно користуватися Wi-Fi та заряджати пристрої у прикордонних районах чи притулках. Осторонь не залишилися й українські мобільні оператори.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: