Новости Новости 09.11.2021 в 10:51 comment views icon

Держспецзв’язку проведе в Україні Національний хакатон із кіберзахисту за форматом NАТО TIDE Hackathon

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

З 15 по 19 листопада в Києві відбудеться Національний хакатон із кіберзахисту (National Hackathon on Cyber Security – NHCS). Захід організовують Держспецзв’язку спільно з Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна» за підтримки Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, посольства США в Україні, Проєкту з обміну знаннями НАТО-Україна C4 та Проєкту «Кібербезпека критичної інфраструктури України» (USAID Cybersecurity for Critical Infrastructure in Ukraine).

Національний хакатон із кіберзахисту організовано за форматом NАТО TIDE Hackathon:

  • три типи команди (сині – беруть участь у змаганнях, зелена – команда експертів, яка поза конкурсом вирішуватиме одне із завдань, та біла – судді та ментори);
  • до трьох учасників у команді;
  • три типи завдань.

У заході беруть участь 15 синіх команд із сектору безпеки і оборони, освітніх і наукових закладів України. Менторами та суддями хакатону будуть провідні міжнародні та вітчизняні експерти з кіберзахисту.

На стратегічному рівні Україна поглиблює співпрацю з НАТО в галузі кібербезпеки і кіберзахисту. Зокрема, одним із пунктів «Стратегічного оборонного бюлетеня 2021» є «інтегровані оперативні спроможності сил оборони, що забезпечують стримування, стійкість і відсіч збройної агресії проти України, протидію гібридним загрозам». Проведення кіберхакатону – логічне продовження курсу на євроатлантичну інтеграцію.

Організатором заходу з боку сектору безпеки і оборони України є Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації, оскільки саме вона відповідає за кіберзахист державних інформаційних ресурсів та об’єктів критичної інформаційної інфраструктури.

«Національний хакатон із кіберзахисту – це можливість обмінятися знаннями та поглибити співпрацю в галузі кіберзахисту між представниками безпекового й оборонного сектору, ІТ та наукової спільноти; а також між Україною та країнами НАТО. Проведення таких змагань сприятиме пошуку інноваційних рішень та оптимальних шляхів вирішення проблем у сфері кіберзахисту», – зазначив Голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь.

Курс Розмовної англійської від Englishdom.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

У 2021 році Держспецзв’язку розпочала кіберреформу UA30. Мета реформи – до 2030 року Україна має стати одним зі світових лідерів у сфері кібербезпеки, підтвердити це високою експертизою всередині країни та визнанням на міжнародному рівні. Реформа у тому числі базується на поглибленні міжнародної співпраці та розвитку кадрового потенціалу.

Крім того, у фахівців Держспецзв’язку вже є досвід участі у хакатонах НАТО: команди Інституту спеціального зв’язку та ДержНДІ, які належать до сфери управління Держспецзв’язку, неодноразово були учасниками та переможцями національних оборонних хакатонів і хакатонів НАТО. Зокрема, на останньому NATO TIDE Hackathon саме команда Держспецзв’язку посіла перше місце.

«Україна неодноразово проводила оборонні хакатони за форматом NATO TIDE Hackathon, проте кіберхакатон в цьому форматі у нашій країні пройде вперше. Як центр стратегічних комунікацій, ми бачимо необхідність створення нових форматів для забезпечення ефективної взаємодії та подальшого обміну знаннями між експертами України та країн НАТО для знаходження інноваційних рішень, які сприяють розв’язанню нагальних питань кіберзахисту України », – зазначила директорка Центру стратегічних комунікацій «СтратКом Україна» Оксана Горбач.

Джерело: Держспецзв’язку

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: