Новости Новости 22.09.2021 в 12:02 comment views icon

Facebook у партнерстві з Нацполіцією та Мінцифрою запускають AMBER Alert — систему сповіщення для пошуку зниклих дітей

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Facebook у партнерстві з Ювенальною поліцією, Кіберполіцією та Міністерством цифрової трансформації запускає в Україні інструмент для сповіщення про зниклих дітей AMBER Alert.

AMBER Alert — спеціальна система оперативних оповіщень про зниклих у певній місцевості дітей, яка спочатку з’явилась в США у 1996 році. Її назва (America’s Missing: Broadcast Emergency Response) — зворотна абревіатура імені викраденої та вбитої в Техасі в 1996 році Ембер Хегерман (Amber Hagerman). Сьогодні система AMBER Alert використовується в США та 33 інших країнах.

У 2015 році Facebook об’єдналася з Національним центром США у справах безвісти зниклих та експлуатованих дітей (NCMEC) для запуску ініціативи AMBER Alerts на власній платформі. З того часу компанія масштабує ініціативу на інші країни. Україна — 25-та країна у світі, у якій Facebook запускає AMBER Alert.

«Коли зникає дитина, найважливіше, що ми можемо зробити, — якомога швидше поінформувати про це громадськість. Сподіваємося, що надаючи потрібну інформацію потрібним людям у потрібний час за допомогою сповіщень AMBER у Facebook, допоможемо зниклим дітям якнайшвидше повернутися до своїх сімей»

Емілі Вачер

керівниця відділу довіри та безпеки Facebook

У разі зникнення дитини Facebook поширить сповіщення AMBER серед користувачів соцмережі саме в тих зонах пошуку, де його/її бачили востаннє. Ці сповіщення міститимуть детальну інформацію та фотографію дитини. Користувачі соцмережі зможуть отримати всі деталі про зниклого/зниклу, а також поділитися ними з друзями на платформі.


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: