Новости Новости 18.11.2021 в 11:56 comment views icon

Користувачі оптичного інтернету «Укртелеком» використовують 8 ГБ щодня — це на 10% більше, ніж рік тому

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Споживання трафіку серед домашніх користувачів оптичного інтернету зросло на 10%, саме таку статистику навела компанія «Укртелеком». Протягом жовтня один користувач, підключений до волоконно-оптичної мережі «Укртелекому», щодоби використовував у середньому до 8 ГБ інтернет-трафіку або понад 245 ГБ за місяць.

Водночас, абоненти, підключені до високошвидкісного інтернету за технологією FTTB (підключення в багатоквартирних будинках), спожили трафіку на 18% більше, в той час як на FTTH (підключення поширене у приватній забудові) на 8%. У розрізі мідних технологій зростання споживання інтернет-трафіку за рік складає 6% загалом.

«Споживання інтернету зумовлюється швидкістю доступу та безвідмовністю з’єднання. Сьогодні ці якості забезпечує мережа волоконно-оптичного інтернету, яку ми активно розбудовуємо, охоплюючи нею нові населені пункти у різних регіонах України. Споживачі, підключені до оптики, незалежно від місцевості, сільської або міської, отримують можливість користуватися гігабітним інтернетом та активніше споживати цифрові послуги – розважальні, інформаційні і освітні, та державні», — прокоментував результати Денис Захаренко, директор з розвитку масового сегмента Укртелекому.

Нагадаємо, Укртелеком продовжує розвивати мережу оптичного інтернету. Для підключення до сучасного інтернету сотень населених пунктів за 9 місяців цього року вже прокладено понад 8 тисяч кілометрів оптичного кабелю. Тривають проєкти з переключення абонентів з мідної інфраструктури на оптичну в різних регіонах України. Загалом же інтернетом від Укртелекому за різними технологіями користуються у понад 3300 населених пунктах країни.

Восени «Укртелеком» та словенська компанія Iskratel оголосили про спільну трирічну програму розвитку оптичних телекомунікаційних мереж, яка передбачає розвиток широкосмугового доступу до інтернету, зокрема, в межах ініціатив, направлених на скорочення цифрового розриву між містом та селом. Загальні інвестиції складуть 12 млн євро, у межах цієї програми доступ до швидкісного інтернету отримають понад 300 населених пунктів, зокрема 530 тис. домогосподарств, де мешкає 1,3 мільйона осіб.

Джерело: Укртелеком


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: