Новости Новости 27.04.2021 в 17:06 comment

Мінцифра пропонує додати вартість послуг мобільного зв’язку та інтернету до прожиткового мінімуму

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Міністерство цифрової трансформації запропонувало включити у прожитковий мінімум вартість мобільного зв’язку та інтернету. У відомстві вважають, що сьогодні мобільний зв’язок та інтернет — теж базові потреби людини.

Як повідомили у пресслужбі, відповідну пропозицію до постанови Верховної Ради, яка врегульовує складові переліку прожиткового мінімуму, Мінцифри передало через Комітет цифрової трансформації.

Одночасно у Мінцифрі зробили офіційну заяву,  що введення мита на імпорт кабелів може призвести до здорожчання підключення українців до інтернету та сповільнити покриття території України швидкісним інтернетом. Так у міністерстві відреагувати на рішення міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі про введення на 3 роки додаткового мита на імпорт кабелю, у тому числі волоконно-оптичного.

Іноземні виробники та дистриб’ютори продукції будуть змушені додатково сплачувати суму в розмірі 23,5% від вартості кабелю.

  • Прожитковий мінімум — набір харчових продуктів, непродовольчих товарів та послуг, достатній для забезпечення нормального функціонування організму людини, задоволення основних соціальних і культурних потреб. Від прожиткового мінімуму залежать пенсії українців та інші виплати. Щороку вартість цього державного соціального стандарту оновлюється, перелік товарів і послуг змінюється з урахуванням сучасних фактичних потреб населення.
  • Востаннє прожитковий мінімум в Україні підвищували 1 грудня 2020 року — до 2189 грн. Протягом 2021 року його планують підвищити двічі — з 1 липня до 2 294 грн, а з 1 грудня до 2 393 грн.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: