Новости Новости 09.07.2021 в 16:12 comment

Мінцифри почало працювати над трансформацією системи ІТ-освіти в Україні, бо вважає її якість недостатньою (перелік проблем)

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров вважає, що Україна має неабиякий потенціал стати найпотужнішим IT-хабом у Центральній та Східній Європі. Але зараз в Україні спостерігається дефіцит висококваліфікованих кадрів через те, що рівень освіти значно відстає від вимог ринку.

Саме тому розвиток освіти у сфері високих технологій є одним із пріоритетів Мінцифри. Для розробки концепції трансформації системи IT-освіти проведено аналіз потреб ринку на платформі Центру економічного відновлення. Сьогодні на засіданні робочої групи, яку створили Мінцифри спільно з МОН, представили його результати. В опитуванні взяли участь понад 150 представників ІТ-індустрії. Також до обговорення ключових питань долучились понад сто профільних експертів та 33 бізнес-асоціацій, IT-кластерів та компаній.

«Цифровізація всіх сфер життя — нові реалії світу. Для України ІТ-сфера є дуже перспективною і тут держава може багато чого зробити: від точкового коригування проблемних питань до системної трансформації ІТ-освіти.

Ми запускаємо спеціальний правовий режим для розвитку IT-компаній Дія City, розробляємо проект е-Резидентство, створюємо правове поле для ринку віртуальних активів. Тепер маємо збільшити кількість IT-спеціалістів та подбати про якісну сучасну освіту теперішньому і майбутньому поколінню», — заявив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков сказав, що вдосконалення освіти у сфері високих технологій є одним із пріоритетів Мінцифри. На його думку розвиток IT-освіти дозволить збільшити кількість талановитих спеціалістів, які будуть створювати відомі в усьому світі стартапи, перспективні продуктові компанії та стимулювали загальноекономічний розвиток нашої держави.

За результатами опитування було виокремлено декілька проблем:

  • темпи підготовки ІТ-спеціалістів не задовольняють попит ринку та стримують зростання ІТ-сектору;
  • якість підготовки ІТ-спеціалістів не відповідає потребам ринку, а освітні програми не охоплюють перспективні технології;
  • Україна не реалізовує потенціал в ІТ-освіті через системні проблеми на кожному етапі підготовки спеціалістів;
  • низька якість викладання математики на рівні середньої освіти створює обмеження для підготовки ІТ-спеціалістів.

Узагальнені пропозиції та зауваження представників ІТ-сектору щодо розвитку ІТ-освіти будуть враховані у розробці дорожньої карти. Також найближчим часом Мінцифри проаналізує релевантний міжнародний досвід та визначить потреби застосування кращих світових практик.

Project Manager.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

Нагадаємо, за ініціативи Віце-прем’єр-міністра — Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова Мінцифри спільно з МОН розпочали процес розробки концепції вдосконалення системи IT-освіти в Україні. На початку червня було створено робочу групу, до якої увійшли представники Мінцифри, МОН, Офісу Президента, ВРУ, бізнес-асоціацій та ІТ-об’єднань, кластерів та громадських організацій зі всієї України. Вона працюватиме над розробкою пропозицій щодо модернізації системи підготовки ІТ-фахівців у закладах вищої і загальної середньої освіти та підготовки необхідних проектів нормативно-правових актів.

Джерело: Міністерство цифрової трансформації

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: