Новости Новости 22.03.2021 в 18:31 comment

Мінцифри збирається навчити 6 мільйонів українців цифрових навичок за 3 роки за допомогою платформи «Дія.Цифрова освіта»

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Сьогодні в Україні стартує тиждень Європейської цифрової грамотності, мета якого – підвищити рівень обізнаності про цифрову освіту. На сьогодні 53% українців перебувають нижче позначки «базовий рівень» у навичках з цифрової грамотності, 15,1% українців не володіють ними, а низький рівень навичок мають 37,9% громадян.

“Будуючи цифрову державу і впроваджуючи нові онлайн-послуги, ми працюємо над доступністю і зрозумілістю цих послуг кожному українцю. Цифрові навички збільшують можливості в розвитку та кар’єрі. Вони дозволяють працювати з будь-якого куточка світу, комфортно отримувати державні сервіси за пару кліків, безпечно користуватись соцмережами, навчатись та масштабувати свій бізнес”, — написав Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму фейсбуці.

Мінцифри впроваджує комплексну національну політику розвитку цифрової компетентності громадян. У 2019 році цифрова грамотність громадян уперше офіційно стала пріоритетом держави з проектом «Дія.Цифрова освіта». Одна з основних цілей Мінцифри — навчити 6 млн українців цифрової грамотності за 3 роки.

Щоб навчити українців цифрової грамотності, у лютому 2020 року Мінцифри запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія.Цифрова освіта». Її відрізняє інноваційний формат навчання цифрових навичок — освітні серіали. За рік представили понад 50 освітніх серіалів, а також запустили перший національний тест на цифрову грамотність «Цифрограм».

За рік платформу «Дія.Цифрова освіта» відвідали майже 2 млн українців, з них — майже 500 тисяч зареєструвались на навчання. Також Мінцифри будує мережу із 2000 офлайн-хабів цифрової освіти по всій Україні. Ще 4000 хабів у процесі долучення до мережі.

Цього тижня команда Мінцифри проводить All Digital Week — щорічну інформаційну кампанію, присвячену розвитку цифрових навичок громадян. У 2021 році All Digital Week вперше проводиться в Україні на державному рівні разом із партнерами та оргкомітетом. Більше про подію All Digital Week, вебінари та онлайн-конференції можна дізнатись за наступним посиланням.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Джерело: Мінцифри

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: