Новости Новости 05.07.2021 в 10:32 comment

Україна оновила правила в’їзду через штам коронавірусу «Дельта» — кому тепер потрібно встановлювати застосунок «Вдома»

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Україна вводить запобіжні заходи, щоб не допустити розповсюдження нового штаму вірусу “Дельта”. Тому з 2 липня застосунок «Вдома» треба буде встановлювати громадянам України, які повернулися з Португалії, Росії, Великої Британії та Індії або перебували на їх території не менше 7 днів протягом останніх 14 днів та не пройшли або мають позитивний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який має бути проведено в пунктах пропуску через державний кордон.

Відповідні зміни були внесені Урядом у постанову “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

Щоб перетнути кордон в Україну з цих країн, громадянам України потрібен негативний результат експрес-тесту на визначення антигена SARS-CoV-2, зроблений безпосередньо в пункті пропуску через державний кордон. Такий тест проводиться до проходження паспортного контролю. У протилежному разі необхідно буде пройти обов’язкову 14-денну самоізоляцію чи обсервацію з обов’язковим встановленням застосунку Вдома.

Україна оновила правила в’їзду через штам коронавірусу "Дельта" - кому тепер потрібно встановлювати застосунок "Вдома"

Для іноземців та осіб без громадянства без негативного результату такого тесту перетин державного кордону буде заборонений.

У великих міжнародних пунктах пропуску через державний кордон у зоні прикордонного контролю вже працюють пункти тестування, в якому можна буде зробити швидкий тест.

Умови в’їзду в Україну з інших країн не змінювалися — оскільки Україна перебуває в “зеленій” зоні, застосунок встановлювати не потрібно.

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ від Powercode academy.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

Нагадаємо, що Мінцифра, МОЗ, МВС та Центр громадського здоров’я запустили застосунок Вдома у квітні минулого року. Застосунок забезпечив людям можливість проходити самоізоляцію вдома у зручних умовах. За цей час його завантажили майже 1 млн людей.

Зазначимо, що за 2 липня 2021 року державний кордон на в’їзд в Україну з Росії, Великобританії, Португалії та Індії перетнули 5001 особа, з них 1837 іноземців та 3164 — громадяни України. 82 особи були направлені на обсервацію, 40 іноземцям було відмовлено у в’їзді в Україну.

Джерело: Мінцифри

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: