Новости Новости 18.11.2021 в 10:10 comment views icon

«ПриватБанк» реструктуризує блок підрозділів IT, але звільняти 771 айтівця не планують — їх переведуть на нові посади в інших підрозділах

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Telegram-канал @ProfPrivatBot 17 листопада опублікував внутрішній документ «ПриватБанку», в якому повідомляється про реструктуризацію найбільшого українського банку. У банку нам підтвердили, що документ справжній та запевнили, що скорочень не буде.

Рішення, яке затвердила наглядова рада банку, передбачає зміни в організаційній структурі блоку підрозділів IT та скорочення штату працівників банку. Зміни впроваджуються за результатами аудиту, який виявив, що теперішня структура є дуже складною та розгалуженою — в документі йдеться про 60+ різних департаментів в зоні CIO та ізольованість IT-підрозділів. Нова структура покликана усунути виявлені аудитом недоліки, серед яких, зокрема, згадується дублювання деяких функцій, та покращити взаємодію та обмін інформацією між відділами, а також  підвищити ефективність процесів розробки.

У документі йдеться про ліквідацію декількох десятків підрозділів за різними напрямами у чотирьох основних департаментах (дирекції з управління IT, дирекції з технологій, дирекції по роботі з даними та дирекції з інформаційних технологій) та скорочення сумарно 771 штатної одиниці.

«ПриватБанк» реструктуризує блок підрозділів IT, але звільняти 771 айтівця не планують — їх переведуть на нові посади в інших підрозділахВодночас повідомляється, що банком створюються нові підрозділи, в  яких  створять нові посади для працівників з підрозділів, що ліквідуються (будуть впроваджені відповідні зміни у штатному розкладі).

«ПриватБанк» реструктуризує блок підрозділів IT, але звільняти 771 айтівця не планують — їх переведуть на нові посади в інших підрозділах

У «ПриватБанку» спростували інформацію про скорочення персоналу у сфері ІТ та назвали такі судження щодо звільнення працівників хибними. У банку уточнили, що змінюють внутрішню структуру управління, щоб «найкраще обслуговувати клієнтів, відповідати викликам часу та працювати більш гнучко та ефективно». На сьогодні у команді базових ІТ підрозділів, без урахування команди діджитал банкінгу, працюють понад 2 200 фахівців. Повний текст офіційної заяви «ПриватБанку» наводимо нижче.

«ПриватБанк є одним з найінноваційніших українських банків та розвиток ІТ для нас — основа ДНК розвитку банку. Звісно, створюючи нові технології та цифрові послуги, обслуговуючи понад 20 мільйонів клієнтів, банк не має планів на скорочення персоналу у сфері ІТ, а й постійно залучає нові таланти та найкращих фахівців ринку. Сьогодні у команді базових ІТ підрозділів, без урахування команди діджитал банкінгу, працюють понад 2 200 фахівців.

ПриватБанк змінює внутрішню структуру управління, щоб найкраще обслуговувати клієнтів, відповідати викликам часу та працювати більш гнучко та ефективно. Така реструктуризація, коли стару систему управління командами та ІТ процесами, яка створювалася ще на початку ери діджиталізації, замінює нова та сучасна, є унікальною для банківського ринку, та дозволить фахівцям працювати з більшою ефективністю та у більш комфортних умовах.

Як прозора та орієнтована на соціальний діалог компанія, ПриватБанк інформує про важливі зміни системи управління як всіх співробітників, так й існуючі у банку профспілкові організації. Нажаль, оприлюднення одного з внутрішніх документів, без наведення відповідного контексту організаційних перетворень у банку, вводить у оману та може призводити до висновків, які не відповідають дійсності»

пресс-служба «ПриватБанку»


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: