Новости Новости 01.11.2021 в 09:34 comment views icon

З 1 листопада пасажирів громадського транспорту Києва без щеплень або тестів штрафуватимуть на 17 тис. грн

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

У Києві пасажирів метро без COVID-сертифікатів або негативних ПЛР-тестів штрафуватимуть на суму від 17 тисяч гривень, повідомляють у КП «Київський метрополітен». Нові правила почнуть діяти з 1 листопада 2021 року, коли Київ перейде у «червону» зону карантину.

«Із 1 листопада 2021 року користуватися громадським транспортом дозволено за наявності ковід-сертифікату або ПЛР чи антиген тесту, який зроблено не більш як за 72 години до поїздки, або сертифікату про одужання.

Штраф за порушення – від 17 тис грн.

Постанова Кабінету Міністрів №1236 від 9.12.2020
Закликаємо дотримуватись карантинних обмежень!
Бережіть себе та близьких!» — зазначили в КП «Київський метрополітен».

Для безперешкодного проїзду в громадському транспорті діятиме жовтий (про одну дозу вакцини) і зелений (про повну вакцинацію) сертифікат, ПЛР-тест, чинний протягом 72 годин, або тест на антиген (довідка про одужання на стадії тестування). Діти до 18 років їздитимуть без обмежень. Перевіряти ці документи будуть не на вході в транспорт, а вибірково – спеціальні групи правоохоронців.

Локдаун, який столиця запроваджує з 1 листопада, діятиме, по суті, для невакцинованих людей, заявив мер Києва Віталій Кличко. Разом з тим, він зазначив, що столиця сьогодні є лідером з вакцинації серед інших українських міст та областей. Всього від початку кампанії з вакцинації у столиці здійснено майже 2 млн 200 тис. щеплень.

«Із 1 листопада столиця входить в «червону» зону. У Києві сьогодні дуже невтішна статистика. Щодня протягом останнього тижня помирали по 40-50 людей. Завтра вийде статистика, що за минулу добу в Києві померли 54 людини. Ситуація вкрай складна. І ми робимо все можливе, щоб зі столичного бюджету допомагати лікарям, мотивуючи їх. Закуповуємо кисень. У нас станом на сьогодні проблем із забезпеченням лікарень поки немає, – сказав Віталій Кличко.

Ситуація достатньо напружена, але, тим не менш, контрольована. І ми, всі разом, повинні працювати злагоджено. Ми розраховуємо на чітку взаємодію з поліцією. – Щоб контролювати дотримання ключових правил: і щодо проїзду в транспорті, і щодо відвідування різних закладів. Я хочу ще раз наголосити, що сьогодні локдаун в Києві буде діяти, по суті, для тих людей, які невакциновані», – наголосив мер Києва.

Раніше Кабінет міністрів України повідомив, що з 00 год. 00 хв. 1 листопада в Києві встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 28 жовтня.

Курс-професія "Motion Designer" від Skvot.
Навчіться створювати 2D- та 3D-анімації у софтах After Effects, Cinema 4D та Octane Render. Протягом курсу ви створите 14 моушн-роликів, 2 з яких — для реального клієнта.
Детальніше про курс

З 1 листопада пасажирів громадського транспорту Києва без щеплень або тестів штрафуватимуть на 17 тис. грн

Перелік додаткових обмежень, які почнуть діяти з цього часу, затверджено протоколом № 68 Постійної комісії з питань ТЕБ та НС КМДА. Згідно з документом, із 00:00 1 листопада в Києві до окремого рішення заборонено:

  • ❌перевезення пасажирів громадським транспортом, у тому числі метрополітеном (крім осіб до 18 років), без негативного ПЛР-тесту на COVID-19 або експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години; або «жовтого» чи «зеленого» COVID-сертифіката; або документа про одужання особи від зазначеної хвороби
  • ❌перевезення пасажирів громадським транспортом – трамваями, тролейбусами, автобусами та маршрутними таксі – у більшій кількості, ніж передбачено технічною характеристикою транспортного засобу
  • ❌відвідування ТРЦ особами, які не досягли 18 років, без супроводу дорослих, які мають негативний ПЛР-тест на COVID-19 або експрес-тест на визначення антигена строком дії 72 години; або «зелений» COVID-сертифікат; або документ про одужання
  • ❌перебування без захисних масок на територіях закладів охорони здоров’я та освіти; у підземних переходах; на зупинках громадського транспорту та на інших територіях загального користування у разі неможливості дотримання фізичної дистанції не менше 1 метра
  • ❌роботу закладів громадського харчування, крім доставки та замовлень навинос (дозволяється за умови наявності у всіх відвідувачів та робітників закладу негативного ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години або «зеленого» COVID-сертифіката; або документа про одужання)
  • ❌діяльність хостелів (дозволяється за умови наявності у всіх клієнтів та робітників закладу негативного ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години або «зеленого» COVID-сертифіката; або документа про одужання)
  • ❌відвідування сторонніми особами установ і закладів соціального захисту (дозволяється за умови наявності у відвідувачів та робітників закладу негативного ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години або «зеленого» COVID-сертифіката; або документа про одужання)
  • ❌приймання відвідувачів у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах, крім спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів (дозволяється за умови наявності у відвідувачів та робітників закладу негативного ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години або «зеленого» COVID-сертифіката; або документа про одужання)
  • ❌проведення всіх масових заходів, крім офіційних спортивних заходів без глядачів, заходів з атестації та оцінювання якості освіти (дозволяється за умови наявності у відвідувачів та робітників закладів негативного ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години або «зеленого» COVID-сертифіката; або документа про одужання)
  • ❌проведення закладами охорони здоров’я усіх форм власності планових заходів з госпіталізації, крім низки невідкладних та термінових випадків.

При цьому:

  • ✔️Заклади освіти столиці з 1 листопада мають перейти на дистанційний режим.
  • ✔️Дитячі садки можуть працювати за умови, якщо всі працівники мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Джерело: КП «Київський метрополітен»


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: