Новости Новости 01.07.2021 в 19:58 comment

Українцям більше не доведеться зберігати гарантійні талони та чеки в паперовому вигляді — Рада ухвалила зміни до ЗУ «Про захист прав споживачів»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

1 липня Верховна Рада України прийняла законопроєкт № 4185, який вносить зміни до ЗУ «Про захист прав споживачів» та визначає порядок надання експлуатаційних документів в електронному вигляді. Тепер продавці можуть видавати електронні «гарантійки» на продукцію, а клієнтам більше не потрібно зберігати паперові документи для підтвердження права на безоплатний ремонт або обмін, запевняють у Мінцифрі.

Документом доповнює статтю 7 ЗУ «Про захист прав споживачів» трьома пунктами (10, 11, 12), які визначають гарантійні зобов’язання в електронному вигляді.

Українцям більше не доведеться зберігати гарантійні талони та чеки в паперовому вигляді — Рада ухвалила зміни до ЗУ «Про захист прав споживачів»
Фрагмент законопроєкту № 4185 зі змінами

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, електронні «гарантійкі» — загальноприйнята практика у світі, і сервісні центри великих брендів вже давно приймають товар у ремонт без паперових гарантій, перевіряючи інформацію у своїх внутрішніх базах. Саме тому виникла необхідність врегулювати на законодавчому рівні надання експлуатаційних документів в електронному вигляді.

Також цей закон допоможе значно скоротити кількість підроблених документів на експлуатацію.

Після того, як його підпише президент, закон набере чинності наступного дня після опублікування. Водночас Кабінету Міністрів України протягом трьох місяців із дня опублікування потрібно привести свої нормативно-правові акти у відповідність зі змінами та забезпечити те ж саме  міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади для своїх нормативно-правових актів.


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: