Новости Новости 23.04.2021 в 14:48 comment

Укрзалізниця співпрацюватиме з польською Pesa — разом відновлюватимуть рейкобуси Kyiv Boryspil Express та впроваджуватимуть CityExpress

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

22 квітня «Укрзалізниця» повідомила про домовленість щодо співпраці з польською компанією Pesa Bydgoszcz S.A. Мета співпраці — відновлення дизель-поїздів польського виробництва та реалізація проєкту CityExpress.

Наразі лише 4 з 14 рейкових автобусів Pesa, які експлуатує українська залізниця, знаходяться в робочому стані. Частина цих поїздів використовується на маршруті бориспільського експреса Kyiv Boryspil Express.

Сторони домовилися, що Укрзалізниця спільно із заводом-виробником проведуть детальну технічну оцінку стану рухомого складу та опрацюють оптимальну програму ремонту. Крім того, досягнуто попередньої домовленості в рамках прямого співробітництва Pesa про навчання українських спеціалістів з технічного обслуговування поїздів, щоб у майбутньому зменшити експлуатаційні витрати українського перевізника та локалізацію ремонтів.

Також Укрзалізниця запросила польських колег до співпраці в рамках проєкту City Express. Раніше в Укрзалізниці розповідали, що проєкт City Express у Києві обійдеться мінімум у 10 мільярдів гривень та займе 3-4 роки.

City Express у Києві обійдеться мінімум у 10 мільярдів гривень та займе 3-4 роки — топменеджер УЗ

  • Проєкт приміського сполучення City-Express, спрямований на розв’язання проблеми міського трафіку у великих містах (Київ, Харків, Дніпро) та підвищення якості приміського залізничного сполучення, анонсував  президент Володимир Зеленський на всеукраїнському форумі «Україна 30.

Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: