Новости Новости 17.12.2021 в 13:03 comment views icon

В Луцьку запустили «розумний» облік водопостачання — IoT-датчики дистанційно передають показники, розпізнають магніти і зворотний потік

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Мобільний оператор lifecell спільно з партнером «IoT Україна» та компанією-інтегратором «Смарт Еко Лоджик» запустив проєкт інтернету речей для «Луцькводоканалу», в межах якого встановили телеметричне обладнання на будинкові вузли, квартирні та лічильники для приватного сектору для дистанційного зняття показників.

В Луцьку запустили «розумний» облік водопостачання - IoT-датчики дистанційно передають показники, розпізнають магніти і зворотний потік

Для передачі даних із лічильників використовується мережа LoRaWAN, основні переваги якої ― відсутність дротів, широка зона покриття і тривалий час роботи кінцевих пристроїв на одній батареї. Ця мережа розгорнута в більшості обласних центрів і низці інших населених пунктів України.

В Луцьку запустили «розумний» облік водопостачання - IoT-датчики дистанційно передають показники, розпізнають магніти і зворотний потік

Перший будинок в Луцьку було підключено до IoT ще в 2020 році, а станом на початок грудня 2021 року телеметричними датчиками вже було обладнано понад 2 тис. вузлів обліку водопостачання в місті. Для постійної передачі сигналу з датчиків використовуються 16 базових станцій lifecell. До того ж датчики оснащені системою контролю зняття показників обладнання, дії магніту і зворотного потоку.

«Для отримання доступу до даних із лічильників «Луцькводоканал» використовує відповідне програмне забезпечення, розроблене компанією-інтегратором «Смарт Еко Лоджик». Цей застосунок розрахований на потреби водоканалу та обслуговувальних організацій.

Використовуючи таку програму, можна в реальному часі бачити актуальні дані споживання води, а також порівняти їх з історичними показниками в погодинній розбивці. ПЗ також дозволяє імпортувати дані в білінґову систему надавача послуг для виставлення рахунків кінцевим користувачам. За допомогою нашого ПЗ також можливо отримувати дані з приладів обліку тепла, газу й електроенергії», ― зазначив Михайло Гарщаль, директор «Смарт Еко Лоджик».

Для тих будинків, де лічильники з дистанційною передачею даних встановлені в кожній квартирі й окремо в будинку, аналітичний модуль дозволяє вирахувати несанкціоноване підключення, порівнюючи сумарні витрати з окремих квартирних лічильників і загального будинкового лічильника.

Курс Frontend.
Frontend розробник може легко створити сторінки вебсайту чи вебдодаток. Тому після курсу ви станете затребуваним фахівцем у сфері, що розвивається.
Інформація про курс

В Луцьку запустили «розумний» облік водопостачання - IoT-датчики дистанційно передають показники, розпізнають магніти і зворотний потік

У lifecell зазначили, що уже понад два роки запускають проєкти інтернету речей та сподіваються, що незабаром таких проєктів буде ще більше, оскільки технології інтернету речей не тільки дозволяють автоматизувати процеси, виявляти несправності та здійснювати дистанційний моніторинг, а й роблять життя міського населення комфортнішим.

Нагадаємо, що нещодавно ми розповідали про особистий досвід підключення та налаштування розумного бойлера Ariston VELIS LUX WIFI.

Джерело: lifecell

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: