Новости Новости 12.11.2021 в 12:21 comment views icon

В Україні вже 39 тис. приватних сонячних станцій із загальною потужністю 1 ГВт (за останній квартал додалось ще 4,2 тис. СЕС)

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

В Україні вже нараховується більше 39 тис. домогосподарств, які використовують сонячні панелі та заощаджують на рахунках за електроенергію. При цьому, загальна потужність встановлених СЕС у домогосподарствах перевищила 1 ГВт.

Зокрема, у III кварталі, з липня по вересень, встановлено 4240 СЕС у приватних домогосподарствах. Це удвічі більше ніж за аналогічний період минулого року. Про це свідчать результати моніторингу, що проводить Держенергоефективності щоквартально на основі даних постачальників універсальних послуг та операторів системи розподілу.

У трійку регіонів-лідерів за кількістю встановлених родинами СЕС увійшли:

  1. Дніпропетровська область – 5559;
  2. Закарпатська – 3225;
  3. Тернопільська – 3068.

Держенергоефективності зазначило, що сонячні електростанції створюють приватним домогосподарства можливості: самостійно забезпечувати свої потреби в електроенергії; заощаджувати на рахунках за електроенергію; бути автономними (за умови установки акумуляторного обладнання або комбінування різних технологій використання відновлюваних джерел енергії); бути вмотивованими ефективно використовувати енергію вдома, користуватися електротехнікою класу енергоефективності А та вище, замінювати системи освітлення на енергоощадні та впроваджувати інші сучасні «smart»-технології.

В Україні вже 39 тис. приватних сонячних станцій із загальною потужністю 1 ГВт (за останній квартал додалось ще 4,2 тис. СЕС)

Завдяки тому, що все більше родин усвідомлюють переваги використання «чистої» енергії та сприяють розвитку цього напряму власними зусиллями, в країні з’являється більше так званих «прос’юмерів». Для подальшої підтримки такої малої розподіленої генерації відповідно до європейських стандартів спільними зусиллями Міненерго, Держенергоефективності та партнерів ведеться робота над розробкою нової системи Net Billing.

Психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців від Ithillel.
Пройдіть психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців щоб дізнатися ваші сильні сторони, вподобання і інтереси і з'ясувати, яка IT-спеціальність вам підходить.
Пройти тест

Джерело: Держенергоефективності


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: