Інтерв'ю Інтерв'ю 31.05.2022 о 10:00 comment views icon

Компанія «Датагруп-Volia»: під’єднали до інтернету 400 бомбосховищ і дозволили українцям безкоштовно переглядати 22 канали

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/new-enhanced_compressed-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/new-enhanced_compressed-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/new-enhanced_compressed-96x96.jpg

Элина Сулима

Автор інтерв'ю, статей та інших лонгрідів

З початком війни компанія «Датагруп-Volia» розпочала активно підключати бомбосховища та центри для біженців до безкоштовного інтернету. Крім цього, вона запустила проєкт «ТБ без кордонів», який дозволяє українцям, що проживають за кордоном, безкоштовно дивитися українське ТБ. Про роботу «Датагруп-Volia» в умовах воєнного стану ми поцікавилися у пресслужби компанії.

Компанія «Датагруп-Volia»: під'єднали до інтернету 400 бомбосховищ і дозволили українцям безкоштовно переглядати 22 канали

Велика кількість працівників працює дистанційно

Майже весь персонал компанії, окрім працівників, які знаходяться в зоні бойових дій або на тимчасово окупованих територіях, зараз працює у штатному режимі. Велику кількість співробітників перевели на дистанційний режим роботи, але ми сподіваємося, що вже з червня зможемо повернутись до офісів, принаймні там, де це можливо.

За перший місяць війни наші техніки усунули 13 948 аварій

Це стало можливим завдяки професійності та сміливості нашого технічного персоналу, який працює 24/7. Іноді вони ризикують життям, але роблять все можливе і неможливе для того, щоб українці отримували послуги без перебоїв. Після того як до міста заходять ЗСУ, наші техніки приїжджають туди та відновлюють зв’язок.

Головною проблемою залишаються постійні обстріли нашої території, які пошкоджують лінії зв’язку та заважають їх відновлювати. Так, за перший місяць війни наші техніки усунули 13 948 аварій і пошкоджень у мережі. 45% з цих аварій відбулися внаслідок бойових дій.

Компанія «Датагруп-Volia»: під'єднали до інтернету 400 бомбосховищ і дозволили українцям безкоштовно переглядати 22 канали

Проєкт «Час поговорити»

Ми вже другий рік поспіль підтримуємо ініціативи проєкту #stop_sexтинг з питань безпеки дітей в інтернеті.Їхня команда запустила проєкт «Час поговорити». Це унікальна освітня програма, у межах якої люди можуть отримати психологічну підтримку. У ній можуть взяти участь як освітяни, так і батьки та волонтери.

Курс QA від Mate academy.
Найпростіший шлях розпочати кар'єру в ІТ та ще й з гарантованим працевлаштуванням.
Інформація про курс

Учасники проходять коротке навчання в онлайн-форматі і створюють мініспільноти (5–6 учасників). Їм забезпечують постійну підтримку, супервізію та можливість навчатися за додатковими темами.

Останні три місяці українці відчувають шалений психологічний тиск: їх лякає невизначеність, вони переймаються життям близьких, вболівають за країну. Через зміни в більшості сфер життя вони часто просто не знають, як діяти або де знайти інформацію. Саме для них вони і створили цей проєкт. Його основна мета – допомогти всім нам зорієнтуватися в надскладній ситуації.

Компанія «Датагруп-Volia»: під'єднали до інтернету 400 бомбосховищ і дозволили українцям безкоштовно переглядати 22 канали

Пропозиції для бізнесу

Наша компанія швидко реагує на всі виклики сьогодення і пропонує швидкі та безпечні рішення для українського бізнес-середовища. Особливо це стосується дистанційної роботи. Зокрема, вони можуть скористатися декількома пакетами офісних застосунків (Office 365 і Microsoft Azure), IP-телефонією, віртуальною АТС, номером 0800, миттєвими розсилками для клієнтів та аутсорсинговим колцентром.

Центри для біженців і бомбосховища

В основному центри для внутрішньо переміщених осіб знаходяться на заході України. Що стосується нас, то найактивніше ми під’єднуємо подібні центри в Рівному та Львові.

Курс QA від Mate academy.
Найпростіший шлях розпочати кар'єру в ІТ та ще й з гарантованим працевлаштуванням.
Інформація про курс

У перший місяць війни таких заявок було дуже багато. І більшість із них надходили з міст, що найбільше постраждали від постійних обстрілів. Це дещо ускладнювало процес підключення. Але наші техніки впорались і зараз до безкоштовного інтернету ми вже під’єднали понад 400 бомбосховищ по всій країні (у 18 областях). В одному лише Києві цих центрів більш ніж 100. Крім того, ми під’єднали до інтернету бомбосховища у Хмельницькому – 31, Рівному – 74, Харкові – 20, Львові – 16, Луцьку – 9, Тернополі – 18, Івано-Франківську та Чернівцях – по 7.

Наразі наша компанія відновлює інтернет-зв’язок у звільнених районах Харківщини. Якщо мешканці Харкова чи області не мають доступу до інтернету, вони можуть звернутись до нас за адресою [email protected]. Після прийняття та опрацювання заявки наші спеціалісти приїдуть до них, оцінять технічні можливості проведення інтернету та безкоштовно під’єднають їх до мережі. За такою самою схемою ми підключаємо центри для біженців: тобто достатньо надіслати заявку на поштову скриньку [email protected].

Зараз таких заявок уже менше. У деяких містах під’єднані майже всі наявні бомбосховища. Саме тому ми змогли залучити ресурси для під’єднання центрів для внутрішньо переміщених осіб.

Компанія «Датагруп-Volia»: під'єднали до інтернету 400 бомбосховищ і дозволили українцям безкоштовно переглядати 22 канали

Робота «Волі» під час війни

Ще в перші дні війни ми проаналізували розважальний контент усіх ТБ-каналів у наших цифрових пакетах. Це більш ніж 20 тис. фільмів, серіалів і ТВ-шоу. Після цього ми одразу видалили з усіх платформ контент, що мав російське походження.

Наразі колекція наших фільмів продовжує наповнюватися світовими хітами від найвідоміших кіностудій, таких як Disney, Paramount, Fox та інших.

Також ще в березні ми запустили проєкт «ТБ без кордонів». Завдяки цьому українці, які перебувають за кордоном, мають вільний доступ до дев’яти українських інформаційних телеканалів. Їх вони можуть переглядати з допомогою застосунку Volia TV. Для всіх тих, хто залишається в Україні, ми надаємо можливість безкоштовного перегляду 22 каналів у цьому ж застосунку.

Наші абоненті продовжують сплачувати за інтернет і телебачення

Ми вдячні нашим абонентам, які продовжують сплачувати за наші послуги, навіть у такий скрутний час. Ми надзвичайно цінуємо їхню відповідальну позицію і закликаємо всіх робити так само. Це дозволить нам виплачувати заробітну платню технікам та інженерам, закуповувати необхідні матеріали, а також забезпечувати зв’язком мільйони наших громадян і велику кількість державних установ.

Як змінилася робота компанії з початку війни

З початку війни компанія «Датагруп-Volia» робить усе можливе і неможливе, щоб телекомунікаційна мережа функціонувала без перебоїв і щоб забезпечувати зв’язком абонентів в усіх куточках країни.

Крім цього, ми вдосконалили систему «Volia Бонус», аби абоненти могли відправляти накопичені бонуси на підтримку ЗСУ. Наші клієнти вже перерахували на цей рахунок майже 400 тис. грн. 


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: