Партнерський проєкт Партнерський проєкт 31.01.2024 о 17:13 comment views icon

Курси Excel для бізнесу: аналіз, прогнозування, робота з даними

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/d834cc350c8c0f2e43f84829bf672d54?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/d834cc350c8c0f2e43f84829bf672d54?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Користувачі ПК часто думають, що володіють Microsoft Excel на достатньому рівні, але насправді знають лише незначну частину його функціоналу. Широко відома офісна програма – це набагато більше, ніж зручні електронні таблиці.

У сучасному бізнесі Excel став невід’ємним інструментом для аналізу, прогнозування та управління. Багатофункціональність, легкість використання та можливість кастомізації роблять цю програму незамінним союзником для досягнення високої ефективності та стабільного зростання в корпоративному світі.

Згідно з даними Statista за лютий 2023 року, пакетом офісних програм Office 365, куди входить і Excel, користувалося понад мільйон компаній по всьому світу.Курси Excel для бізнесу: аналіз, прогнозування, робота з даними

Найкращі курси Excel онлайн

Excel для бізнесу від Laba

Тривалість: 4 тижні (8 модулів, 42 відеолекції, 2 воркшопи)
Дата: 25 січня – 22 лютого
Мова: українська
Викладач: Олексій Вощак

Протягом 4 насичених тижнів студенти курсу “Excel для бізнесу” навчаться використовувати програму для аналізу даних і планування бюджетів, виявлення причинно-наслідкових зв’язків.
Також окрему увагу буде приділено візуалізації – створенню інформативних презентацій за допомогою різних видів діаграм для якісної звітності.
Студенти опанують автоматизацію робочих процесів в Excel, що дасть змогу економити час і збільшити продуктивність.

Курси Excel для бізнесу: аналіз, прогнозування, робота з даними
Олексій Волощак

Спрямовувати та допомагати в рамках курсу “Excel для бізнесу” буде Олексій Вощак, Ex-Partner у Bridges Consulting, експерт із 13-річним досвідом фінансового моделювання. Відповідає за розрахунок окупності проєктів, веде контроль витрат групи FDI, а також складає та впроваджує управлінську звітність.

Має великий досвід у складанні бюджетів, прогнозуванні та підготовці стратегій (“Ощадбанк”), в аналітиці за всіма напрямками роздрібного бізнесу (“Укрсоцбанк”), у фінансовому моделюванні, розробці та впровадженні застосунків бізнес-аналітики в IT і банківській сфері.

Кому знадобляться онлайн-курси з роботи в Excel?

  • Аналітикам відділу продажів, маркетингу, фінансів або Web-аналітикам. Для ефективного використання інструментів аналізу та візуалізації даних, оптимізації роботи з великими обсягами інформації.
  • Фінансистам і логістам. Для грамотного планування бюджетів, забезпечення точності та ефективності у фінансовій сфері.
  • Керівникам і власникам бізнесу. Щоб мати під рукою інструменти для зручної та структурованої звітності.

“Проходила курс “ExceI для бізнесу”. Повністю виправдав мої очікування від курсу. Дуже приємний викладач, все розклав по поличках, швидко відповідав на всі питання навіть у вихідний і в особистих повідомленнях. Лекції цікаві, багато інформації, нічого зайвого і якраз тижня вистачає, щоб переглянути все і зробити домашку. Працюю з Excel, тому дещо вже використовую в робочому житті. Дякую команді!”, – поділилася своїми враженнями Галина.

Програма онлайн-курсу “Excel для бізнесу”

  • Онлайн-воркшоп: знайомство, план курсів, формат навчання, критерії оцінювання домашніх завдань.
  • Підготовка даних до роботи: “очищення”, транспонування і спеціальна вставка, сортування і фільтрація, “розумна” таблиця і зрізи.
  • Формули і функції Excel: введення і редагування формул і функцій, посилання (абсолютні, відносні, змішані), особливості стилів адресації клітинок A1 і R1C1, типи можливих помилок в Excel, аудит формул, техніка створення складних формул.
  • Функцій Excel: обробка тексту, дат і часу, логічних операцій. Використання математичних і статистичних функцій, створення непрямих посилань, зв’язування даних, обчислення за одним або кількома критеріями.
  • Створення інтерактивних таблиць: списки, що випадають, і перевірка даних, умовне форматування і спарклайни, макети таблиць, структурування таблиць за допомогою групування і проміжних підсумків.
  • Зведені таблиці: вимоги до вхідної інформації, створення макета, візуалізація, налаштування, додаткові обчислення, обчислювані поля, групування.
  • Візуалізація та практична аналітика в Excel: типи діаграм і вимоги до інформації для їх побудови, створення діаграм і додавання нових даних, поєднання різних типів діаграм, аналітика за допомогою діаграм, нестандартні діаграми.
  • Оптимізація бізнес-моделей: підбір параметра для оптимізації процесів, використання таблиць, диспетчер сценаріїв для створення альтернативних моделей, прогнозування і робота з сезонністю.
  • Безпека та захист даних в Excel: приховування вмісту клітинок і аркушів для підвищення конфіденційності, створення резервних копій і відновлення файлів, спільне редагування та автозбереження, найпоширеніші помилки користувачів Excel і як уникнути їх.
  • Фінальний онлайн-воркшоп: відповіді на запитання студентів, розбір типових помилок у домашніх завданнях.

Дізнатись більше про курс Excel для бізнесу від Laba за посиланням

Advanced Excel від Laba

Курси Excel для бізнесу: аналіз, прогнозування, робота з даними
Микита Свідло

Тривалість: 22 практичні заняття
Дата: 25 березня – 22 квітня
Викладач: Микита Свідло

На студентів чекають 22 практичних заняття з опанування передових інструментів обробки даних, зокрема бізнес-аналітики засобами Excel. Протягом усього курсу доведеться працювати над одним проєктом, у рамках якого потрібно буде налаштовувати розумні таблиці, застосовувати формули масивів, створювати інтерактивні дашборди, змінні, цикли та масиви.
Ведучий курсу – Микита Свідло, професіонал з 10-річним досвідом роботи в аналітиці продажів, управлінському обліку та фінансовому аналізі. Працював у таких компаніях-гігантах, як Coca-Cola Hellenic Ukraine і Shell Retail Ukraine.

Кому підійдуть курси Excel – просунутий рівень?

  • Керівникам фінвідділів і фіндиректорам, які прагнуть оптимізувати рутинні завдання і скоротити час роботи над звітами щонайменше у 2 рази.
  • Аналітикам, які бажають оволодіти вдосконаленими інструментами для роботи з великими масивами даних.
  • Усім користувачам Excel, які прагнуть опанувати створення заходів за допомогою мови DAX, побудову складних дашбордів і роботу з Power Query.

“Навчався на курсі Advanced Excel з Микитою Свідло – курс виправдав очікування, все сподобалося, було цікаво і корисно. Поки, щоправда, не знаю, чи буду використовувати найближчим часом отримані знання: зараз не працюю з таким обсягом даних. Але добре, що доступ до курсу залишається назавжди, можна повернутися до будь-якої теми”, – зазначив один зі студентів.

Програма онлайн-курсу Advanced Excel

Включає три ключові теми: масиви даних, візуалізація та автоматизація. Студенти навчаться розв’язувати складні задачі із застосуванням формул масивів, створювати зрозумілі графіки та діаграми з Power BI, використовувати штучний інтелект для автоматизації роботи з даними, Power Pivot для зв’язування таблиць, і багато чому іншому.

Excel Skills for Business: Essentials на платформі Coursera

Тривалість: 6 тижнів (7 модулів, близько 27 годин)
Дата: гнучкий графік
Мови: 20 мов, зокрема й українська
Викладачі:

  • Нікі Булл – корпоративний тренер і консультант з 15-річним комерційним досвідом в якості програміста і аналітика, а також 10-річним досвідом розробки і ведення різних освітніх програм. Викладає в університеті Маккуорі.
  • Доктор Прашан С. М. Карунаратне – викладач з комерції, економіки та бізнес-аналітики. Також є творцем навчальних програм. Доктор філософії з управління, магістр бізнес-адміністрування та комерції, бакалавр економіки.
  • Професорка Івонн Бреєр – лауреатка престижних премій у галузі науки з експертизою в галузі онлайн-навчання, взаємодії зі студентами та цифрової трансформації у вищій освіті. Директорка з навчання та викладання, керівниця напрямку Learning Futures у Бізнес-школі Університету Маккуорі.

Кому підійде курс Excel Skills for Business: Essentials?

Усім, хто зацікавлений в отриманні фундаментальних знань, а також хоче відточити свої навички на практиці.

“Пояснення під час цього курсу були короткими та зрозумілими. Матеріали дуже корисні, допомагають отримати деяку практику та поглибити розуміння змісту курсу”, – поділився результатами один зі студентів.

Програма курсу Excel Skills for Business: Essentials

Студенти навчаться швидко орієнтуватися в інтерфейсі Excel, виконувати базові розрахунки з використанням формул і функцій, професійно форматувати електронні таблиці та створювати візуалізації даних за допомогою графіків і діаграм.

Також учні розв’язуватимуть різноманітні бізнес-завдання, застосовуючи набуті навички та техніки. Курс використовує завантажувані робочі книги Excel і повні набори даних із застосованими прикладами та практичними вправами.

Excel Basics for Data Analysis від IBM на платформі Coursera

Тривалість: 11 годин (5 модулів)
Дата: гнучкий графік
Мови: 20 мов, зокрема й українська
Викладачі:

  • Сандіп Саха Джой – працює в якості дата-сайентиста в компанії IBM. Після закінчення середньої школи в Бангладеш вступив на програму бакалаврату за спеціалізацією “Комп’ютерні науки” в Університеті Альберти в Канаді. Працює за такими основними напрямками: машинне і глибоке навчання, статистичне моделювання, комп’ютерний зір і обробка цифрових зображень.
  • Стів Раян – базується у Великій Британії та працює розробником контенту в компанії Skill-Up Technologies. Протягом останніх 19 років він брав участь у численних проектах зі створення навчальних матеріалів. Зараз працює над контентом у різних форматах навчання для великих компаній Великої Британії та США.

Під час занять студенти отримають практичні навички роботи з Excel для аналізу даних. Виконуватимуть завдання з роботи з електронними таблицями, включно з навігацією, введенням інформації та використанням формул, поліпшенням якості, імпортом і очищенням даних в Excel, аналітикою, використанням функції фільтрації, сортування, пошуку, а також створенням зведених таблиць. Доступний сертифікат про проходження.

Кому підійде курс Excel Basics for Data Analysis?

Цей курс розроблений для того, щоб надати базові практичні навички роботи з Excel для аналізу даних. Excel Basics for Data Analysis підходить для тих, хто зацікавлений у кар’єрі в галузі бізнес-аналітики або науки про дані, а також тих, хто хоче ефективно використовувати Excel у своїй сфері. Для проходження не потрібно попереднього досвіду роботи з електронними таблицями або програмування.

“Курс чудово розроблений для початківців. Модулі легкі, зрозумілі лабораторні роботи”, – так відгукнувся про курс один зі студентів.

Програма курсу Excel Basics for Data Analysis

Студенти отримають досвід роботи з наборами та табличними даними в Microsoft Excel і Google Sheets, навчаться завантажувати дані різних форматів, виконувати основні задачі з обробки та очищення з використанням функцій, застосовувати фільтрацію, сортування та робити зведені таблиці.

Introduction to Data Analysis using Microsoft Excel  на платформі Coursera

Тривалість: 2 години
Дата: гнучкий графік
Мови: англійська
Викладач: Паула Дель Рей, експерт (SME).
Студентів навчать створювати обліковий запис в онлайн-сервісі Microsoft Office 365 і завантажувати документи, використовувати інструменти сортування та фільтрації для виконання простої аналітики, застосовувати функції, такі як IF, VLOOKUP, а також формувати зведені таблиці для виконання більш складного аналізу даних. Доступний сертифікат про проходження.

Кому підійде курс Data Analysis using Microsoft Excel?

Ці курси Excel розраховані на просунутий рівень.

“Відмінно підготовлено, добре показані функції Excel, які потрібні щодня”, – вважає один зі студентів.

Програма курсу Data Analysis using Microsoft Excel

У програму входить практична аналітика в Excel на прикладі даних про продажі реальної компанії. Під час навчання студенти опанують

  • інструменти сортування та фільтрації для реорганізації даних і отримання специфічної інформації про них;
  • застосування функцій IF і VLOOKUP для зв’язування даних із різних таблиць;
  • створення зведених таблиць (PivotTables) для підсумовування та порівняння.

Дізнатись більше про курс Data Analysis на платформі Coursera за посиланням

Кому підійдуть курси Excel?

Курси Excel дають змогу набути нових або вдосконалити наявні навички роботи.
На сучасному ринку доступні різні курси з навчання роботі в Excel: для початківців і професіоналів, онлайн і офлайн, у Києві та будь-яких інших містах. Вони охоплюють різні аспекти використання електронних таблиць і тому будуть корисні фахівцям різних сфер.

  • Менеджерам з маркетингу Excel потрібен для аналізу ринку і споживчої поведінки, створення звітів щодо ефективності маркетингових кампаній і прогнозування результатів.
  • Фахівцям з людських ресурсів (HR) Excel допоможе ефективніше управляти базою даних співробітників, аналізувати дані з кадрових питань і готувати звіти про персонал.
  • Курси Excel для економістів і фінансистів потрібні для створення складних фінансових моделей, автоматизації рутинних операцій, складання звітів і презентацій.
  • Логістам і аналітикам з постачання навички роботи з електронними таблицями знадобляться для моніторингу інвентарю та управління запасами, оптимізації логістичних процесів.
    Фахівцям з аналітики даних інструменти Excel полегшують роботу з великими обсягами даних та їх візуалізацією.
  • Підприємцям і власникам бізнесу – спрощує фінансовий аналіз і складання бюджетів для підприємницької діяльності, звітів для прийняття стратегічних бізнес-рішень.

Як курси з вивчення Excel можуть допомогти з працевлаштуванням і кар’єрою

У сучасному світі навички роботи з електронними таблицями стають ключовими для фахівців у галузі економіки та фінансів, роботи з даними, маркетингу та бізнес-аналізу.
Роботодавці високо цінують професіоналів, що володіють глибокими знаннями Excel або Google Sheets (Google Таблиці), адже це полегшує і прискорює процеси аналізу даних, прийняття рішень і складання звітності. Тому навчання роботі в Excel дасть змогу вигідно виділитися на ринку праці.

Можливості Microsoft Excel для вирішення бізнес-завдань

  • Бізнес-аналіз і прогнозування. Однією з ключових переваг Excel є його здатність трансформувати дані для аналізу. Функції зведених таблиць, інструменти фільтрації та сортування, а також вбудовані можливості аналітики дають змогу представити цінну інформацію в найзручнішій формі. Це забезпечує глибший і детальніший бізнес-аналіз в Excel, що зі свого боку слугує основою для ухвалення обґрунтованих стратегічних рішень.
  • Управління проектами та завданнями. Excel стає незамінним інструментом для управління проектами, завдяки своїм функціям зі створення діаграм Ганта і відстеження прогресу. Він забезпечує структурування завдань, упорядкування пріоритетів і контроль за виконанням, що істотно покращує ефективність роботи команди.
  • Фінансовий аналіз і планування. Excel допомагає ефективно складати бюджети та планувати фінансові стратегії. Можливості автоматичного підрахунку, створення фінансових моделей та інтеграції з іншими інструментами дають змогу точно прогнозувати й оцінювати довгострокові перспективи.

Чи є у Microsoft Excel обмеження?

Згідно з офіційними даними, у програми є такі цікаві особливості (це лише кілька з них):

  • максимально допустима в розрахунках дата – 31 грудня 9999 року;
  • інтервал часу, який можна ввести, не більше 9999:59:59;
  • на аркуші може бути максимум 1 048 576 рядків і 16 384 стовпців.

Цікаві факти про Excel

  • Існує чемпіонат світу під назвою Microsoft Office Specialist (MOS). Під час нього учасники змагаються в майстерності використання Word, Excel і PowerPoint.
  • В Excel було відтворено безліч ігор, таких як Tetris, 2048, Scrabble, Yahtzee, Angry Birds, Pac-Man, Civilization, Monopoly, Battleship, Blackjack, Space Invaders.
  • Перша версія Excel призначалася для Macintosh і вийшла 30 вересня 1985 року, а перша версія для Windows побачила світ 19 листопада 1987 року.

Курси Excel для бізнесу: аналіз, прогнозування, робота з даними

  • На етапі розробки кодова назва додатка була Odyssey. По завершенні роботи його хотіли назвати Master Plan або Mr. Spreadsheet. Остаточну назву Excel було запропоновано неназваним керівником відділення Microsoft 1984 року (згідно з книгою “A History Of The Personal Computer”, Roy A. Allen).
  • У 1996 році кількість користувачів Microsoft Excel перевищила 30 мільйонів користувачів. У 2018 році вже налічувалося 1,2 мільярда користувачів пакета програм Office 365 (туди також входять Outlook, OneDrive, Word, PowerPoint, OneNote, SharePoint і Microsoft Teams).
Стаття з партнерськими посиланнямиЦей матеріал містить посилання на партнерів — це не впливає на контент та політику редакції, проте дає виданню можливості для розвитку.

Це партнерський матеріал. Інформацію для цього матеріалу надав партнер.
Редакція відповідає за відповідність стилістики редакційним стандартам.
Замовити матеріал про вас у форматі PR-статті ви можете тут.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: