Статті Курси 11.05.2023 о 11:00 comment views icon

Курси програмування Python для дітей, початківців та професіоналів. Топ 7 онлайн-курсів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg

Дмитро Спасюк

Автор статей та оглядів

Курси програмування Python для дітей, початківців та професіоналів. Топ 7 онлайн-курсів

Python – одна з найпопулярніших та найпотужніших мов програмування. Вона використовується майже всюди: розробка вебсайтів, наукові обчислення, навчання штучного інтелекту та автоматизація. На «Пітоні» розробляють ігри, складають програми, пишуть найрізноманітніший код. Та в чому особливість цієї мови та чому так багато IT спеціалістів хочуть її вивчити? В цій статті коротко розповімо про Python та розглянемо курси різного рівня.

Особливості та переваги Python

Курси програмування Python для дітей, початківців та професіоналів. Топ 7 онлайн-курсів

Python подобається багатьом спеціалістам тому, що з ним легко працювати. Ця мова відрізняється щедрим набором стандартних бібліотек, що надають функціональність для різноманітних завдань, таких як робота з файлами, мережами, базами даних, графікою, математикою тощо.

Python має чимало переваг, особливо якщо його порівнювати з іншими мовами «старожилами»:

  • Простота вивчення: Python має простий і зрозумілий синтаксис, що робить його ідеальним вибором для новачків.
  • Сфери використання: Python можна використовувати для різних завдань, таких як розробка вебдодатків, наукових досліджень, обробка даних, штучний інтелект та багато іншого.
  • Кросплатформеність: Python працює на більшості операційних систем, таких як Windows, Linux та MacOS.
  • Багата бібліотека: Python має велику кількість бібліотек, що дозволяють зробити більшість рутинних завдань значно простішими і автоматизувати роботу.
  • Відкритий код: Python є мовою програмування з відкритим кодом, тобто користувачі можуть змінювати та вдосконалювати середовище самостійно.
  • Підтримка ООП: Python підтримує об’єктноорієнтоване програмування, що дозволяє розробникам створювати складні програми відносно швидко і грамотно формувати код.

Не дивно, що «Пітоном» цікавляться користувачі різного віку. В Україні є курси як для новачків, так і для професіоналів. Окремі онлайн школи пропонують спеціальне навчання для дітей та очні заняття.

Онлайн-курс Основи Python для школярів

Курси програмування Python для дітей, початківців та професіоналів. Топ 7 онлайн-курсів

Цей курс допоможе навчитися основам програмування і розрахований на школярів віком 12-17 років.  Python — це саме та мова, яка може зацікавити юних програмістів. Під час навчання діти зможуть не тільки ознайомитися з синтаксисом і логікою Python, а й створити свої перші програми та ігри за допомогою графічної бібліотеки Pygame.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне).
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Курс складається з 32 уроків, які проводяться онлайн у форматі вебінарів. Кожен урок містить теоретичну частину, практичні завдання та домашнє завдання. Також діти отримають доступ до платформи, де вони зможуть переглядати відеоуроки, завантажувати матеріали, спілкуватися з викладачем та однокурсниками, а також отримувати фідбек і підтримку.

Звісно, за 32 заняття зі школяра не вийде спеціаліст, готовий до конкуренції на ринку праці, але цей курс однозначно дасть хорошу базу знань, яка згодиться в майбутньому. Програма «Python for Kids» дає можливість для дітей розвинути свої творчі та аналітичні здібності, познайомитися зі світом програмування та отримати задоволення від навчання.

  • Вік 12-17 років
  • 32 заняття
  • 2 уроки в тиждень
  • Початок 30 травня
  • Вартість 7560 грн

Записатись на курс Основи Python для школярів

Вивчення Python з Minecraft

Курси програмування Python для дітей, початківців та професіоналів. Топ 7 онлайн-курсів

Дітей значно простіше зацікавити, якщо подавати навчання у вигляді відеогри. Цей унікальний навчальний проєкт допоможе школярам розібратися в основах програмування, роботи з 3D-графікою та розробки ігор. Юнаків і юнок навчать створювати свій власний світ у Minecraft, додавати до нього різні об’єкти, ефекти та інтерактивність.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне).
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Що вчить курс Python з Minecraft:

  • Базові принципи взаємодії з об’єктами в Minecraft
  • Методи малювання та створення картин
  • Створення скульптур
  • Головні напрями архітектури
  • Базові логічні конструкції та оператори
  • Бінарну логіку та числа
  • Програмування «червоним піском»
  • Програмування блоками
  • Основи програмування Python

Дитина дізнається, як працює сама гра, які алгоритми використовуються для генерації ландшафту, фізики, освітлення та іншого. Курс навчить користуватися спеціальними інструментами для редагування гри, такими як WorldEdit, MCEdit, Blender та інші. Діти зможуть спілкуватися з іншими учасниками курсу, обмінюватися досвідом та показувати свої роботи.

  • Вік 12-15 років
  • Тривалість 6 місяців
  • Один урок в тиждень
  • Час занять 09:00-12:00
  • Вартість 17 500 грн

Записатись на онлайн курс Python з Minecraft

Онлайн курс Python Basic

Курси програмування Python для дітей, початківців та професіоналів. Топ 7 онлайн-курсів

Вступ до Python — онлайн-курс, який допоможе новачкам ознайомитися з основами програмування на одній з найпопулярніших мов. Цей курс можна рекомендувати новачкам, адже він має невисокі вимоги до вступу. Студент дізнається про синтаксис Python, типи даних, умовні оператори, цикли, функції, модулі та багато іншого. Таке навчання в першу чергу розраховане на початківців, які хочуть зробити перший крок у світ програмування.

Програма складається з 16 уроків, кожен з яких містить теоретичний матеріал, практичні завдання та тести для перевірки знань. Курс проводиться онлайн на платформі, яка надає доступ до відеолекцій, чату з викладачем та інших корисних ресурсів. Під кінець навчання студент буде готовим писати готові програми на Python та використовувати середовище розробки PyCharm.

  • 16 занять
  • 2 уроки в тиждень
  • Початок 15 травня
  • Вартість 5850 грн

Записатись на онлайн курс Python Basic

Онлайн курс Python від PowerCode

Курси програмування Python для дітей, початківців та професіоналів. Топ 7 онлайн-курсів

Ще один цікавий і глибокий курс для тих, хто хоче навчитися програмувати на Python. Навчальна академія PowerCode пропонує курси з програмування для студентів з різним рівнем знань, в тому числі для новачків. Курс триває 4 місяці і складається з 32 уроків. Ця базова програма допоможе зрозуміти головні принципи мови Python, навчить розробляти власні проєкти та подарує корисні практичні навички. Учасник програми зможе вчитися у зручний для нього час та самостійно вибирати темп, отримувати індивідуальну підтримку викладачів та менторів, спілкуватися з однодумцями у спільноті студентів.

Курс складається з кількох модулів, які плавно занурюють новачка у світ програмування. Спеціальна методика асинхронного навчання підвищить навички роботи в команді та самостійного пошуку інформації. Кожен модуль містить відеоуроки, тести, завдання та проєкти. Після завершення курсу студент отримає сертифікат та портфоліо з роботами, які допоможуть під час пошуку роботи.

  • 32 заняття
  • Тривалість 4 місяці
  • Початок 14 червня
  • Вартість* 15 400 грн

*При парній реєстрації на курс.

Записатись на онлайн курс Python

Python Developer в Києві

Курси програмування Python для дітей, початківців та професіоналів. Топ 7 онлайн-курсів

Цей курс в першу чергу зацікавить щасливчиків, які проживають в столиці України. Навчання проводиться в Києві, але також доступна й онлайн версія програми. Не потрібно зайвий раз доказувати, що безпосередня присутність і живе спілкування з викладачем не може замінити жодна онлайн платформа. За можливості краще обирати курси, на які можна прийти фізично.

Курс Python Software Development від ITStep Academy є одним із найбільш детальних та глибоких серед сьогоднішнього переліку. Він триває 6 місяців і допоможе освоїти основи мови Python, розробляти вебдодатки з використанням Django та Flask, працювати з базами даних, аналізувати дані з Pandas та NumPy, створювати ботів для соціальних мереж, парсити дані, писати unit-тести, а також використовувати машинне навчання.

Курс розрахований на початківців, які мають базові знання інформатики та математики. Для навчання формують невеликі групи студентів. Навчання проходить у форматі онлайн або офлайн (залежно від вашого вибору) два рази на тиждень по 3 години. Після закінчення курсу видається сертифікат ITStep Academy та можливість працевлаштування у партнерських компаніях.

  • Вік 15-55 років
  • Тривалість 6 місяців
  • Час занять 19:00-22:00
  • 2 уроки в тиждень
  • Вартість 26 400 грн

Записатись на курс Python Developer в Києві

Онлайн-курс QA Automation — Python

Курси програмування Python для дітей, початківців та професіоналів. Топ 7 онлайн-курсів

Без «тестувальників» неможливо випустити якісний і готовий до споживання програмний продукт. Ринок IT потребує великої кількості спеціалістів QA, а вимоги до тестерів щороку зростають. Перевіряти все «руками» не дуже ефективно, тому найбільше цінуються спеціалісти, які вміють автоматизувати процеси пошуку помилок в кривому коді. Курс розрахований на тих, хто вже має досвід роботи з мануальним тестуванням і хоче перейти на вищий рівень кваліфікації. Новачкам краще оминати цей курс, адже вимоги для вступу досить високі.

Навчальна програма складається з 32 занять, які поєднують теоретичні лекції, практичні завдання і живі заняття з ментором. Студент отримає доступ до онлайн-платформи, де зможе спілкуватися з іншими учасниками навчального процесу та викладачами, переглядати відеоуроки та проходити тести. В кінці курсу доведеться побудувати свій власний проєкт автоматизації тестування на Python. Після успішного завершення видається сертифікат, який стане приємним бонусом при пошуку роботи.

  • 32 заняття
  • 2 уроки в тиждень
  • Початок 22 травня
  • Вартість 11 700 грн

Записатись на онлайн курс QA Automation — Python

Онлайн-курс Python Pro

Курси програмування Python для дітей, початківців та професіоналів. Топ 7 онлайн-курсів

Цей курс однозначно не для новачків, адже ставить високі вимоги перед вступниками. Python Pro від Hillel призначений для тих, хто хоче стати професійним розробником на Python і отримати роботу в серйозній IT-компанії. Навчальна програма розрахована на спеціалістів з попереднім досвідом програмування. Курс познайомить з хитрими та актуальними прийомами, якими користуються досвідчені професіонали. Перед вступом доведеться пройти екзаменаційний тест.

Навчання складається з 32 уроків, які включають практичні та теоретичні матеріали. Студент отримає доступ до ексклюзивної платформи для самостійного навчання, де зможе переглядати відеоуроки, читати статті, робити тести й отримувати фідбек від менторів. Після завершення курсу та успішної здачі фінального екзамену видається сертифікат про навчання, який підвищить шанси на успішне працевлаштування в престижній компанії.

  • 32 заняття
  • 2 уроки в тиждень
  • Початок 23 травня
  • Вартість 12 150 грн

Записатись на онлайн курс Python Pro

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!

Стаття з партнерськими посиланнямиЦей матеріал містить посилання на партнерів — це не впливає на контент та політику редакції, проте дає виданню можливості для розвитку.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: