Статті Авто 02.05.2023 о 14:00 comment views icon

Найближчі та найважливіші автоновинки для України: Citroen, Mitsubishi, Porsche, Renault

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/07/Roman-Melnychenko-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/07/Roman-Melnychenko-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/07/Roman-Melnychenko-96x96.jpg

Роман Мельниченко

Автор статей, тест-драйвів та оглядів

Найближчі та найважливіші автоновинки для України: Citroen, Mitsubishi, Porsche, Renault

Довгоочікуваний кросовер Mitsubishi Outlander та неочікуваний пікап Peugeot, два кросовери Mazda та один Porsche, й що трапилось з Renault Logan та коли чекати його наступника – про все це розповім нижче. Отже, коротко та швидко про найцікавіші, найочікуваніші та важливі автомобільні новинки, які з’являться на авторинку України вже навесні-влітку 2023 року.

Citroen C4 X

Почнемо з досить нестандартного автомобіля — седан Citroen C4 X. Він побудований на основі вже відомої моделі Citroen C4 з кузовом хетчбек. Проте окрім додавання окремого 510-літрвого багажнику, виробник також вирішив додати слово «крос» й виправдав його кліренсом 156 мм та захисними накладками.

Вже відомо, що кросседан Citroen C4 X буде запропонований в Україні з бензиновими двигунами об’ємом 1,2 літра різної потужності (100-130 к.с.) та 1,5-літровим дизелем. На вибір покупців: «механіка» або «автомат», різні комплектації та опції. Вартість стартує з відмітки близько 900 тис. грн, прайс вже сформовано, відрито приймання замовлень, перші автомобілі для клієнтів приїдуть вже у травні.

DS 7 (Crossback)

Оновлений кросовер DS 7 позбавився слова Crossback в назві, натомість отримав помітно змінену зовнішність: новий передній бампер, вертикальні світлодіодні лінії, змінена решітка радіатора. А ще з’явились нові колісні диски та оригінальні задні ліхтарі, додано нові варіанти фарбування кузова та оздоблення салону, автомобіль отримав більш сучасну мультимедійну систему.

Більше деталей буде згодом, ближче до старту продажів оновленого DS 7 – це має статись вже у вересні поточного року, але вже зараз можна отримати попередні консультації по автомобілю. Наприклад, для того, щоб дізнатись варіанти силових агрегатів для DS 7: очікується 130-сильний турбодизель та 300-сильний PHEV-гібрид на основі бензинового двигуна.

Hyundai Kona та Hyundai Palisade

Компактний кросовер Hyundai Kona нового покоління не такий вже й компактний: він суттєво зріс у габаритах й тепер його загальна довжина складає 4,35 метра, а колісна база сягає 2,66 метра. Зовнішність все також досить оригінальна та нестандартна, салон новинки Hyundai Kona виконано у стилі новітніх електрокарів Hyundai. Детальної інформації по вартості Hyundai Kona для України поки немає.

Онлайн-курс "Предметний дизайн" від Skvot.
Навчіться створювати функціональні, трендові та ергономічні дизайни меблів та предметів інтер’єру.
Детальніше про програму курсу і лекторів

Проте вже відомо, що автомобіль буде запропонований у нас з трьома силовими агрегатами: звичайний ДВЗ, гібридний двигун, електропривод. Старт продажів має відбутись вже влітку – тоді й дізнаємось більше деталей.

Ще однією новинкою має стати оновлений великий кросовер Hyundai Palisade, в нього суттєво змінилась передня частина: нова решітка радіатора, нові фари, новий бампер. Також є невеличкі зміни в салоні – наприклад, нове кермо та панель приладів, змінені дефлектори вентиляції.

Автомобіль Hyundai Palisade до оновлення пропонувався з потужним бензиновим двигуном V6 або 4-циліндровим турбодизелем. Яким буде вибір версій оновленої моделі Hyundai Palisade ми дізнаємось ближче до старту продажів – це має відбутись наприкінці весни або на початку літа поточного року.

Infiniti QX55

Новий кросовер Infiniti QX55 має купеподібний силует та робить ставку на гарну зовнішність. Він побудований на основі моделі Infiniti QX50, однак помітно відрізняється формою даху, дверцятами та боковою лінією вікон, задньою частиною кузова. Зрештою – дизайнери створили дуже привабливий автомобіль.

Всередині автомобіля Infiniti QX55 нас очікує знайомий салон з високоякісних матеріалів, а під капотом ховається знайомий 2-літровий бензиновий турбодвигун з можливістю зміни ступеню стиску. Перші екземпляри новинки вже приїхали до українських дилерів. Ціна Infiniti QX55 також відома – від 1,99 млн грн.

Онлайн-курс "Предметний дизайн" від Skvot.
Навчіться створювати функціональні, трендові та ергономічні дизайни меблів та предметів інтер’єру.
Детальніше про програму курсу і лекторів

Mazda CX-60 та Mazda CX-90

Кросовер Mazda CX-60 був дуже очікуваним – і у світі загалом, і в Україні. Адже автомобіль Mazda CX-60 втілює всі останні напрацювання компанії: нова платформа під задній або повний привод, повздовжнє встановлення двигунів, потужні 6-циліндрові мотори та гібриди, сучасний 8-ступеневий «автомат» та максимум преміального оснащення.

Вже у червні кросовер Mazda CX-60 дістанеться України й всі обіцянки можна буде перевірити власноруч. А поки відомо, що для нас будуть пропонуватись бензинові версії з двигунами 2,5 л (192 к.с.) або 3,3 л (284 к.с.) та у декількох комплектаціях на вибір покупців. Вартість Mazda CX-60 стартує від 1,86 млн грн.

Якщо автомобіль Mazda CX-60 був очікуваний для України й лише було питання «коли саме?», то великий кросовер та Mazda CX-90 став приємною несподіванкою. Адже спочатку зустрічалась інформація, що модель Mazda CX-90 буде пропонуватись тільки на ринку США, де великі 5-метрові 3-рядні кросовери мають попит.

Однак зрештою й українські шанувальники Mazda отримають флагманську модель Mazda CX-90: це має трапитись вже у серпні або вересні поточного року. Деталі щодо двигунів та комплектацій – ближче до старту продажів.

Mitsubishi Outlander

Напевно, один з найбільш важливих та запитуваних автомобілів у цьому переліку: оптимальний кросовер середнього розміру, справжня популярна «народна» модель! Проте чи залишиться він таким зі зміною поколінь? Чи стане значно дорожчим? Це стане відомо вже влітку, коли стартують продажі новинки.

Проте вже зараз відомо, що для нового Mitsubishi Outlander запропонують класичний бензиновий 2,5-літровий двигун та традиційний повний привод. Й це може бути його ключовою відмінністю від родича Nissan X-Trail, що побудований на аналогічний платформі, проте пропонується у нас лише як MHEV-гібрид або електрифікована версія e-POWER, та з повним приводом на основі окремих електромоторів для приводу передніх/задніх коліс.

Opel Astra

Ось «народний автомобіль» по європейські – новий хетчбек Opel Astra, що приносить характерний фірмовий дизайн Opel Vizor та характерний фірмовий салон Opel Pure Panel. А ще Opel Astra підготував для українців два турбодвигуни на вибір (бензиновий 1,2-літровий 130 к.с. або дизельний 1,5-літровий 130 к.с.) та дві комплектації, які можна доповнити опціями. Перші автомобілі вже приїжджають до дилерів та на склад імпортера, ціна новинки – від 1 млн грн.

Взагалі-то в гамі моделі Opel Astra нового покоління є безліч й інших цікавих варіантів: повністю електрична версія, гібрид з можливістю підзарядки, кузов-універсал. Проте все це наразі не заявлено для українського ринку. Сподіваємось, що надалі гама моделі Opel Astra буде розширена, адже воно того вартує.

Peugeot 408

Якщо вам потрібно все аналогічно описаному вище, але щоб більше емоцій – то зверніть увагу на Peugeot 408: рідкісний кузов 5-дверний ліфтбек та цікавий дизайн, потужний бензиновий 215-сильний двигун та оригінальний салон. Плюс гарні комплектації та передове оснащення: матричні фари, сидіння з масажем, салон i-Cockpit з 10-дюймовим дисплеєм панелі приладів. Перші автомобілі Peugeot 408 прибудуть в Україну вже у травні, вартість – від 1,2 млн грн.

Зрештою, французи можуть здивувати не тільки оригінальним Peugeot 408, але й появою в Україні геть неочікуваного автомобіля – це пікап Peugeot Landtrek. Він виготовляється на китайському заводі спільно з місцевими партнерами. Під капотом встановлено 1,9-літровий турбодизель (150 к.с.), що працює у парі з «механікою» та повним приводом.

Хоча на фірмових фотографіях можемо бачити версію з «автоматом» та й для конкуренції в сегменті без такого варіанту не обійтись. Автомобіль вже доступний для замовлення, перші екземпляри вже заїхали в Україну. Вартість пікапу Peugeot Landtrek починається від 1,28 млн. грн.

Крім того, ще чекаємо й інші новинки в Україні: електромобілі Peugeot e-208 та Peugeot e-Rifter, а також хетчбек Peugeot 308 нового покоління.

Porsche Cayenne

Новий кросовер Porsche Cayenne дебютував лише кілька тижнів тому – а вже прямує до України. До речі, цікаво: новий чи оновлений? Адже основа автомобіля загалом лишилась попередньою. Однак змін значно більше, ніж просто рестайл чи фейсліфт: оновлена зовнішність та новий салон, збільшення потужності двигунів V6 та V8 (в залежності від комплектації), дебют максимально «гарячої» версії Porsche Cayenne Coupe Turbo GT.

Автомобіль Porsche Cayenne має дістатись України вже у ліпні, тоді й дізнаємось всі подробиці, актуальні для нашого ринку. Проте вартість новинки відома вже зараз: прайс буде починатись від 3,5 млн грн.

Renault Taliant

Нарешті, ще один дуже важливий автомобіль – Renault Taliant. Він дуже важливий тому, що це не що інше, як наступник Renault Logan. Наступник, але не клон. Компанія Renault вирішила помітно розділити дві моделі, то ж седан Renault Taliant вирізняється зміненим кузовом: фари та ліхтарі, капот та кришка багажника, навіть передні крила мають відмінності. Також Renault Taliant має власний салон.

Загалом довжина нового автомобілю Renault Taliant складає 4,4 метра, а колісна база нараховує 2,65 метра. Він побудований на платформі CMF-B, має передній привод на невеликі компактні двигуни: бензиновий 1-літровий мотор в атмосферному (65 к.с.) чи турбо (90 к.с.) виконанні. Також зустрічалась інформація про газову версію турбодвигуна. Проте більше інформації, актуальної для України, з’явиться згодом – ближче до 2024 року, коли мають стартувати продажі.

Як бачите, нас очікують важливі новинки на весну-літо поточного року. Напевно, далі ми отримаємо й інші цікаві автомобілі до кінця 2023-го, та й вже є плани на 2024 рік. Отже, віримо в перемогу і яскраве майбутнє для України!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: