Рубрики СтаттіКіно

Найцікавіші нові фільми квітня 2024 року

Опубликовал
Денис Федорук

Громадянська війна у Сполучених Штатах, народження Антихриста, життя Емі Вайнгауз, каскадерські навички Раяна Ґослінґа — усе це та багато іншого пропонують сюжети квітневого кінорепертуару. Докладніше про найцікавіші новинки місяця читайте в матеріалі нижче.

«Материнський інстинкт» / Mothers’ Instinct

Жанр: психологічний трилер
Дата прем’єри: 4 квітня
Реліз: кінотеатри

Дія фільму розгортається у 1960-х роках. Еліс та Селін — дві зразкові домогосподарки та найкращі подруги. Вони живуть по сусідству та ведуть тихе розмірене життя у затишному передмісті. У жінок успішні чоловіки, а також сини-однолітки. Та коли героїнь спіткає раптова трагедія, їхнє ідеальне життя, а разом з ним і дружба починають швидко руйнуватися.

«Материнський інстинкт» — рімейк однойменного французького трилера 2018 року, який, своєю чергою, заснований на романі Барбари Абель «Derrière la haine». З’ясовувати стосунки в рамках сюжету будуть Джессіка Честейн та Енн Гетевей.

Онлайн-курс "2D Animation" від Skvot.
Покроково та з фідбеком від лекторки увійдіть у 2D-анімацію через вивчення софтів, інструментів та створення кейсу у портфоліо.
Програма курсу та реєстрація

«Омен: Початок» / The First Omen

Жанр: надприродний фільм жахів
Дата прем’єри: 4 квітня
Реліз: кінотеатри

Молода американка вирушає до Риму, де має розпочати служіння у церкві. Але там дівчина стикається з таємничою темною силою, що ставить під сумнів її віру. Героїня стає свідком зловісної змови, покликаної здійснити народження Антихриста.

Це вже шоста стрічка відомої горор-франшизи про синочка диявола. Стрічка є приквелом до першого фільму «Омен» Річарда Доннера, що вийшов на екрани у далекому 1976 році.

«Останній подих» / Breathe

Жанр: науково-фантастичний бойовик, трилер
Дата прем’єри: 4 квітня
Реліз: кінотеатри

Події відбувається у світі, де рівень кисню впав до критичної межі, що унеможливлює життя на поверхні планети без спеціального обладнання. Відчайдушна жінка разом з донькою намагаються вижити у жорстокому середовищі, сповненому смертельних небезпек.

Місцевий сетинг нагадує одну з історій торішньої антології «Екстраполяції», коли герої теж потерпали від забрудненого повітря і були змушені користуватися кисневими балонами. Мілла Йовович, після пригод у зомбіленді під назвою «Оселя зла» та кайдзю-балагані «Мисливець на монстрів», відходить від екранізацій відеоігор під керівництвом свого чоловіка Пола Андерсона, але лишається відданою жанру action movie.

«Королівський ексклюзив» / Scoop

Жанр: біографічна драма
Дата прем’єри: 5 квітня
Реліз: Netflix

Історія присвячена скандальному інтерв’ю принца Ендрю, яке він дав в ефірі телепрограми Newsnight на ВВС британській журналістці Емілі Мейтліс. Він розповів про свої стосунки з американським бізнесменом та сексуальним злочинцем Джеффрі Епштейном, що був повторно засуджений у 2019 році. Після таких скандальних заяв принца Ендрю відсторонили від виконання обов’язків члена королівської родини.

Окрім того, що сюжет ґрунтується на реальних подіях, він також заснований на книзі колишньої редакторки Newsnight Саманти Макалістер, яка має назву «Scoops: Behind the Scenes of the BBC’s Most Shocking Interviews».

«Повстання Штатів» / Civil War

Жанр: бойовик, антиутопія, військова драма
Дата прем’єри: 11 квітня
Реліз: кінотеатри

США, недалеке майбутнє. Коли в країні відбувається гостра політична криза, а уряд встановлює диктатуру, 19 штатів проголошують свою незалежність. У зв’язку з загрозливою ситуацією президент наказує придушити повстання військовим шляхом. З протилежного боку бунтівники утворюють альянс з ціллю дійти до Вашингтона та захопити Білий дім до Дня незалежності (4 липня). Тим часом разом з колегами, за ситуацією уважно спостерігає військова фотожурналістка Лі.

«Повстання штатів» — не лише новий фільм талановитого постановника і сценариста Алекса Ґарленда (Ex Machina, «Анігіляція»), але й найдорожчий проєкт студії А24. Повідомлялося, що на виробництво картини було витрачено близько 75 мільйонів доларів. Поза сумнівами, одна з найцікавіших прем’єр місяця.

«Емі Вайнгауз: Back to Black» / Back to Black

Жанр: біографічна драма
Дата прем’єри: 11 квітня
Реліз: кінотеатри

Історія такого короткого, але насиченого життя популярної британської співачки Емі Вайнгауз. Вона бере свій початок з ранніх нульових, коли дівчина виступала як джазова виконавиця з Північного Лондона, і закінчується світовою славою та премією «Ґреммі».

Після раптової смерті у 2011 році Емі Вайнгауз потрапила до неофіційного Клубу 27, куди входять видатні музиканти та співаки, що трагічно померли у віці 27 років (Джимі Гендрікс, Джим Моррісон, Курт Кобейн). Слідом за нещодавнім «Бобом Марлі: One Love», Back to Black продовжує ряд музичних байопіків, жанр яких нині переживає новий виток популярності.

«Я і Фелікс»

Жанр: драма
Дата прем’єри: 11 квітня
Реліз: кінотеатри

Події відбуваються в провінційному українському містечку у буремні 90-ті. Це історія про дорослішання хлопчика на ім’я Тимофій, а також про його родину, перше кохання, стосунки з друзями та знайомство з колишнім контррозвідником Феліксом.

«Я і Фелікс» — дебютна повнометражна стрічка української режисерки Ірини Цілик. Її сюжет заснований на автобіографічному романі Артема Чеха «Хто ти такий?».

«Почерк кілера» / Damaged

Жанр: бойовик, трилер
Дата прем’єри: 11 квітня
Реліз: кінотеатри

Ден Лоусон — детектив з Чикаго, який вирушає до Шотландії, щоб об’єднати зусилля з тамтешнім детективом Браво у пошуках серійного вбивці. Річ у тім, що почерк душогуба збігається з тим, що фігурував у справі Лоусона, яку він вів п’ять років тому в Чикаго.

«Манкімен» / Monkey Man

Жанр: бойовик, трилер
Дата прем’єри: 18 квітня
Реліз: кінотеатри

Кід планує вистежити групу корумпованих можновладців, винних у смерті його матері Ніли. Однак шлях героя до вендетти змушує його стати на захист тих, хто не в змозі дати відсіч наскрізь прогнилій владі.

Після «Догмена» Люка Бессона в українському прокаті гримітиме схожий за назвою бойовик «Манкімен» — режисерський дебют «мільйонера із нетрів» Дева Пателя. Щоправда, судячи з промоматеріалів, молодий постановник вельми далекий від бессонівського сентименталізму та обіцяє видати щось на кшталт індійського «Джона Уіка».

«Ебіґейл» / Abigail

Жанр: фільм жахів
Дата прем’єри: 18 квітня
Реліз: кінотеатри

У цьому горорі розповідається про групу злочинців, які викрадають юну дівчину Ебіґейл — дочку впливового гангстера. За неї вони вимагають викуп у 50 мільйонів доларів, але згодом розуміють, що опинилися віч-на-віч не з беззахисною дівчинкою, а справжнім маленьким породженням пекла, котре вже розпочало своє криваве полювання.

Творці жахастика «Ебіґейл» переосмислюють на новий лад фільм «Дочка Дракули» 1936 року, що входить до Класичної серії фільмів жахів студії Universal. 

«Земля короля» / Bastarden

Жанр: історична драма
Дата прем’єри: 18 квітня
Реліз: кінотеатри

В середині XVIII століття король Данії та Норвегії Фредерік V вирішує зайнятися освоєнням великих пусток Ютландії з ціллю підкорити дикі землі й привести сюди цивілізацію. Так можна буде і свою скарбницю збагатити, і почесті здобути.

Виконувати королівський наказ доведеться солдату-відставнику Людвігу фон Калену. На місці той стикається з опором місцевого землевласника Фредеріка де Шінкеля, готового на все, аби залишитись при владі на цих землях.

«Земля короля» знятий за мотивами роману Іди Єссен «Капітан і Енн Барбара» та став результатом спільного виробництва кінематографій одразу чотирьох європейських країн — Данії, Швеції, Норвегії та Німеччини. Головну роль виконав Мадс Міккельсен.

«Любов, брехня та кровопролиття» / Love Lies Bleeding

Жанр: романтичний трилер
Дата прем’єри: 18 квітня
Реліз: кінотеатри

США, 1989 рік. Менеджерка спортзалу Лу, яка воліє вести усамітнений спосіб життя, закохується у бодібілдерку Джекі. М’язиста дівчина прямує до Лас-Вегасу, щоб втілити свою американську мрію. Втім, на шляху героїнь до їхнього щасливого майбутнього постає злочинне угруповання, пов’язане з сім’єю Лу.

«Любов, брехня та кровопролиття» позиціюється як романтичний трилер — нині не частий гість на екранах. Втім, якщо Крістен Стюарт воліє зніматися в подібному кіно замість набридливих блокбастерів Marvel, то хто ж їй стане на заваді?

«Rebel Moon. Частина 2: Та, що лишає шрами» / Rebel Moon Part 2: The Scargiver

Жанр: космічна опера
Дата прем’єри: 19 квітня
Реліз: Netflix

Кора та відважні воїни, яким вдалося вціліти після подій минулого фільму, готуються захищати від сил Материнського світу свій новий дім Вельдт пліч-о-пліч з його жителями. Хто ж переможе у цій епічній битві за городи — запитуємо ми, удаючи, ніби відповідь становить хоч би найменшу інтригу.

Після виходу на екрани першої частини космічного епіка від Зака Снайдера вона отримала настільки нищівну реакцію від глядачів і критиків, що можна тільки уявити, скільки гнилих томатів повалиться на чергову партію снайдерівських слоумо. Заради справедливості, численні претензії до стрічки цілком обґрунтовані.

«Крашанка»

Жанр: сімейна комедія
Дата прем’єри: 25 квітня
Реліз: кінотеатри

Попри безглузду війну, яку влаштувала країна 404 з хирлявеньким гномом на чолі, українська родина Забіяк збирається разом на Великдень у батьківській хаті. Хто чим заклопотаний, а от голова сімейства, Іван Забіяка, конструює ракету, що має полетіти на москву.

Нова українська комедія «Крашанка» зібрала на знімальному майданчику чудових акторів Станіслава Боклана та Олесю Жураківську, і хочеться вірити, що проєкту буде до снаги розрадити усіх нас в часи скрути. Хоча б на півтори годинки.

«Каскадер» / The Fall Guy

Жанр: комедійно-драматичний бойовик
Дата прем’єри: 25 квітня
Реліз: кінотеатри

Кольт Сіверс — досвідчений каскадер, кращі часи якого, щоправда, вже позаду. Зараз він працює у новому фільмі його колишньої дівчини Джоді Морено, головну роль в якому виконує суперзірка Том Райдер. Та коли той раптово зникає, режисерський дебют Джоді перебуває під загрозою закриття. Тож Кольт добровільно викликається знайти Тома та врятувати цей бісів проєкт від катастрофи.

Свіженький екшн від постановника «Джона Уіка», «Атомної блондинки» і «Швидкісного поїзда» Девіда Літча апріорі заслуговує на увагу, не кажучи вже про класний акторський склад, покликаний тішити охоче до видовищ глядацьке око.

Disqus Comments Loading...