З початком повномасштабної війни українці стали суттєво економити гроші, на що вплинув курс долара, донати на ЗСУ, подорожчання продуктів та техніки. Разом із цим користувачі почали шукати гаджети подешевше. І ось тут варто звернути увагу на пару смартфонів Oscal – нового суббренду компанії Blackview, який запустили 2021 року. Моделі Oscal C80 і S60 pro night vision коштують недорого та тішать своєю продуктивністю, надійністю, захистом і різними функціями.

У цьому партнерському огляді з Oscal ми детально розповімо про їхні нові бюджетні телефони, здатні по-доброму здивувати користувачів. Ви дізнаєтеся про переваги моделей, їхні фішки та незвичайні, але приємні особливості. Деталі, як завжди, нижче.

 

Партнер проєкту?

 

Технічні характеристики Oscal C80

  • Дисплей: 6.5’’, 1600×720, IPS, 90 Гц
  • Процесор: Unisoc T606
  • Пам’ять: 8 ГБ/128 ГБ вбудованої + microSD до 1 ТБ
  • Основна камера: подвійна 50 + 0,3 Мп
  • Фронтальна камера: 8 Мп
  • Модулі: 4G (LTE) / Bluetooth, Wi-Fi / GPS, A-GPS, GLONASS, Beidou, Galileo
  • ОС: Android 12.0
  • Батарея: 5180 мАг
  • Габарити: 164,2×76,8×8,55 мм
  • Вага: 188 г
  • Ціна: 6899 грн

Технічні характеристики S60 pro night vision

  • Дисплей: 5.7’’, 1440×720, IPS
  • Процесор: MediaTek Helio A25
  • Пам’ять: 4 ГБ/32 ГБ вбудованої + microSD до 128 ГБ
  • Основна камера: подвійна 13 +8 Мп
  • Фронтальна камера: 8 Мп
  • Модулі: 4G (LTE) / Bluetooth, Wi-Fi, NFC / GPS, A- GPS, GLONASS, Beidou, Galileo
  • ОС: Android 11.0
  • Батарея: 5580 мАг
  • Габарити: 161,7×78,5×14 мм
  • Вага: 255 г
  • Ціна: 5199 грн

Паковання та комплектація

Oscal C80 і S60 Pro поставляють у яскравих компактних коробках. Колір: блакитно-рожевий градієнт. У боксі Oscal C80 знаходиться сам смартфон, прозорий силіконовий чохол, кабель USB-А to C-USB, блок живлення на 18 Вт з підтримкою швидкого заряджання, а також інструкція.

У коробці Oscal S60 Pro майже все те саме, тільки немає чохла – він йому і не потрібен, бо є захист IP68, IP69K, MIL-STD-810H, також у комплекті кабель MicroUSB to USB-A і блок живлення потужністю 5 Вт. Обидва смартфони оснащені заводською плівкою для екрана, але акуратніше знімайте наклеєну поверх неї пакувальну плівку.

Дизайн і зручність використання

Oscal C80 – сучасний смартфон з рівними торцями, гострими кутами та модулем основних камер. Концепція нагадує останні моделі iPhone, що явно йде телефону на користь. Двома словами це можна назвати «стильний мінімалізм».

Oscal C80 отримав пластиковий корпус і матовий синій колір. На ньому майже не видно пилу або слідів використання, але пальчики все ж таки помітні. Тому краще носити в чохлі. Кейс також вирівнює задню кришку, а без нього модуль з камерами сильно випирає і його можна подряпати в першу чергу.

Спереду бачимо рамки середньої товщини із класичним підборіддям знизу і краплеподібний виріз на дисплеї для фронтальної камери.

На лівому торці знаходиться слот для двох nano-SIM або для однієї картки й однієї картки пам’яті micorSD обсягом до 1 ТБ включно.

На правому розмістили клавіші гучності і кнопку блокування екрана із вбудованим сканером відбитків пальців. Працює він неідеально, але все ж таки краще, ніж багато інших підекранних сканерів у дорогих моделях конкурентів.

На верхній грані нічого немає.

На нижній бачимо динамік, порт USB Type-C, мікрофон та аудіороз’єм 3,5-мм.

На задній кришці є напис Oscal, скляна платформа з подвійною основною камерою і здвоєний спалах праворуч.

Габарити моделі – 164,2×76,8×8,55 мм, а вага всього 188 грамів. Смартфон дуже легкий і відносно компактний. Його зручно тримати в руці, а завдяки гострим граням і не скошеним та не закругленим кутам він не слизький.

 

 

Oscal S60 Pro night vision – класичний представник захищеного сегмента смартфонів. Він оснащений монолітним укріпленим корпусом з міцного TPU, посиленим полікарбонатом із 10% скловолокна. У моделі помітні кути та різні рельєфні елементи, що випирають. Таке потрібно для амортизації удару при падінні, а також щоб апарат максимально надійно лежав у долоні.

Дисплей покритий захищеним склом Panda. Рамки навколо нього досить широкі, а динамік і фронтальна камера винесені за його межі.

На лівому торці знаходиться слот для пари nano-SIM або для однієї SIM-картки й однієї картки пам’яті. Цей та два інші роз’єми на корпусі захищені щільними заглушками.

На верхньому торці розмістили аудіороз’єм 3,5-мм.

На правому боці є дві кнопки гучності і клавіша блокування екрана.

Знизу бачимо динамік і порт MicroUSB.

На задній рельєфній кришці є напис Oscal, місце для кріплення ремінця, отвір для виходу повітря під час занурення під воду та модуль основних камер зі здвоєним спалахом.

При габаритах 161,7×78,5×14 мм і вазі 255 грамів Oscal S60 Pro, звичайно, виглядає масивніше за модель вище, а ще він важчий. Але це зовсім різні класи пристроїв для різних цілей. З огляду на це апарат досить компактний і зовсім не важкий, а головне – лежить у долоні як рідний.

А якщо навіть і впаде, то з ним нічого не станеться, адже Oscal S60 Pro захищений від води, пилу, бруду, піску, падінь та ударів за стандартами IP68 та IP69K, а також за військовим стандартом MIL-STD-810H.

Виробник стверджує, що смартфону не страшна вода, тому його можна занурювати на глибину до півтора метра на пів години. Також він стійкий до падінь з висоти до 1,5 метра. Апарат легко витримує високі й низькі температури та навіть не боїться води під високим тиском. Саме тому його без проблем можна промивати під душем після веселих пригод чи важкого робочого дня.

За фактом смартфон витримує і не таке. Його можна кидати й з більшої висоти, копати ним землю, кидати у бруд і болото – і йому нічого не буде. Це універсальний пристрій для військових, будівельників, людей, які працюють на вулиці, для тих, хто завжди все кидає та ламає, або для тих, хто просто хоче не турбуватися за свій телефон, що б не сталося.

Головне, не забувайте щільно закривати заглушки на корпусі, ретельно продувати й прочищати динаміки, а також інші отвори після випробувань або реальних життєвих пригод.

Дисплей Oscal C80 та S60 Pro

Oscal C80 отримав 6,5-дюймовий IPS-екран з роздільною здатністю 1600 × 720 пікселів та частотою оновлення 90 Гц. Сенсорна частота дискретизації становить 180 Гц. Роздільна здатність – 269 ppi.

Для бюджетного смартфона з роздільною здатністю HD+ частота оновлення 90 Гц – велика рідкість. А тут це реалізували, тому враження від використання найприємніші.

Загальна яскравість дисплея адекватна, і її легко вистачає, щоб без проблем користуватися смартфонами під прямим сонячним промінням.

У налаштуваннях також можна вибрати один із пресетів кольору та контрастності дисплея. Звичайно, в IPS-дисплея блякліші кольори, ніж в AMOLED. Тому ці самі налаштування дають можливість зробити яскравіший екран з насиченими кольорами.

 

Захищений Oscal S60 Pro забезпечили дисплеєм на 5,7 дюйма, матрицею IPS та роздільною здатністю HD+ (1440 × 720 пікселів). Частота оновлення тут стандартна – 60 Гц. Не забуваймо згадане вище захисне скло Panda.

Звичайно, з такими характеристиками маємо зовсім звичайний і досить бляклий дисплей з помітною зернистістю для ока. Але за такі гроші та з подібним захистом, а також для цього сегмента пристроїв екран в Oscal S60 Pro більш ніж адекватний.

У дисплея непогана яскравість, стерпна передача кольору та контрастність. Його без проблем можна використовувати в сонячний день, грати, дивитися відео на YouTube або серіали на Netflix.

Звук і вібровідгук

Oscal C80 та S60 Pro отримали по одному динаміку. Звучання голосне, але без надмірностей. Звичайно, у цьому випадку немає басів та об’ємного звуку, але за ці гроші звучання адекватне.

Вібровідгук в обох моделях досить сильний, але не виділяється чимось особливим. Тут явно стоїть звичайний вібромоторчик, який зустрічається в будь-якому сучасному бюджетному смартфоні.

Камери Oscal C80 та S60 Pro

Oscal C80 оснащений основним 50-мегапіксельним модулем Samsung ISOCELL 4H7, а також допоміжним датчиком 0,3 Мп. Смартфон вміє знімати у звичайному та Pro-режимі, також є нічний режим, макро, портретний, таймлапс і режим «Ультрависока роздільна здатність».

З урахуванням цінника фотографії виходять непогані. Звичайно, помітна неідеальна чіткість і трохи бляклі кольори, але останнє стає кращим з увімкненим HDR. Він тут більше допомагає, ніж псує, тому знімки виходять природнішими.

Фронтальна камера моделі – на 8 Мп (Samsung ISOCELL 4H7). Датчик створює нормальні для бюджетного сегмента селфі, тут є адекватний портретний режим і б’ютифікатор. Трохи бракує чіткості та яскравих кольорів, але знову ж таки за ці гроші знімки більш ніж гідні.

Смартфон знімає відео в 720 р та 1080 р при 30 кадрах на секунду. Стабілізації зображення немає.

 

Oscal S60 Pro отримав здвоєну основну камеру з головним датчиком на 13 Мп, а також допоміжним інфрачервоним модулем Sony IMX219 на 8 Мп. Дві з чотирьох на задній кришці створені для симетрії та практично виступають заглушками.

Основна камера моделі робить звичайні фото. Для порівняння зробили однакові фото, щоб було видно різницю в якості знімання кожного зі смартфонів за однакових умов.

Фішка камери S60 Pro саме у другому датчику. Завдяки йому апарат вміє «бачити» в темряві – робить повноцінні інфрачервоні фото та відео. Завдяки цьому режиму Oscal S60 Pro можна використовувати військовим для розвідки місцевості, фотомисливцям для знімання нічних тварин тощо.

Інфрачервона камера – не просто рекламний хід. Вона реально працює в повній чи частковій темряві, робить досить чіткі фотографії та відеоролики.

Фронтальний 8-мегапіксельний модуль тут теж Sony IMX219. Знімки виходять більш-менш пристойними, але їм не вистачає чіткості. Зате є б’ютифікатор та портретний режим, що дозволяє покращити якість селфі.

Oscal S60 Pro записує відео в 720 р та 1080 р при 30 fps. Стабілізації немає, проте є прикольний режим підводного фільмування.

Продуктивність, ПЗ та ігри

Oscal C80 працює на популярному бюджетному процесорі Unisoc T606. Чип 64-бітний, він зроблений за 12-нанометровим процесом і має вісім ядер (6 х ARM Cortex-A55 1612 Мгц і 2 x ARM Cortex-A75 1612 Мгц).

У моделі 8 ГБ оперативної та 128 ГБ постійної пам’яті. За бажання можна додати 6 ГБ віртуальної ОЗП. Для бюджетного сегмента це дуже крута фішка. Також не забуваємо про слот для microSD до 1 ТБ включно. Але якщо його використовувати, доведеться розраховувати тільки на одну SIM-картку.

Тротлінг-тест чипа Unisoc T606 показав, що процесор під навантаженнями працює стабільно і не перегрівається. Результати інших тестів там же.

Oscal C80 без проблем запускає популярні ігри, у тому числі Wild Rift, Standoff 2, PUBG Mobile та інші. Звичайно, налаштування графіки будуть середніми чи мінімальними, але іншого від бюджетної моделі ніхто й не очікує.

 

Серцем Oscal S60 Pro став восьмиядерний чип MediaTek Helio P22 (8 х ARM Cortex-A53 1500 МГц), створений за техпроцесом 12-нм. Оперативної пам’яті у смартфона 4 ГБ, а вбудованої  – 32 ГБ. Система дозволяє додати до 3 ГБ віртуальної ОЗП завдяки ПЗП. Можна вставити картку пам’яті до 128 ГБ. Але, як і в попередній моделі, вона займе місце однієї із двох SIM-карток.

Результати різних тестів, у тому числі стрес-тест процесора, дивіться нижче.

Захищений гаджет легко справляється з іграми типу Standoff 2 і навіть запускає їх на високих налаштуваннях графіки. Щоправда, грати на ньому в дещо вимогливіші проєкти не вийде.

Oscal C80 та S60 Pro працюють з фірмовою надбудовою Doke OS 3.0 та 2.1. Вона встановлена поверх ОС Android 12 та Android 11 для Oscal C80 та S60 Pro відповідно.

Оболонка максимально проста і спритна. У смартфонах є візуальні зміни лише в парі-трійці фірмових застосунків. В Oscal C80 також є кілька попередньо встановлених ігор. Зате меню та системні налаштування виглядають максимально просто і знайомо будь-якому користувачеві Android.

Обидва смартфони працюють швидко та без підвисань. Усе завдяки значній, тим більше для бюджетного сегмента, кількості оперативної пам’яті, доповненій віртуальною пам’яттю. Меню гортається без пригальмовувань, програми відкриваються спритно, нічого не висне і не підлагує.

Серед встановлених фірмових застосунків є зручна програма «Заморожування». Це корисна штука для збереження непотрібних програм, які стануть у пригоді в майбутньому або запускаються час від часу.

Достатньо вибрати необхідні для «заморожування» програми – і система повністю заблокує їх, вони не будуть витрачати заряд, працювати на тлі та займуть мінімум місця на пристрої. А коли буде потрібно – одне натискання кнопки знову запустить потрібну програму або всі «заморожені» застосунки.

Oscal C80 підтримує супутниковий зв’язок і працює з усіма популярними його варіантами (GPS + Glonass + Beidou + Galileo). Те саме стосується S60 Pro.

Дуже потішила наявність у захищеного смартфона модуля NFC. З ним можна використовувати GPay, розплачуватись у магазинах, громадському транспорті тощо.

Автономність Oscal C80 та S60 Pro

Oscal C80 має акумулятор місткістю 5180 мАг. Є швидке заряджання потужністю 18 Вт. Від 0% до 100% смартфон заряджається приблизно за дві години. Завдяки значній батареї та роздільній здатності екрана HD+ смартфон без проблем працює півтора-два дні з переглядом відео пару-трійку годин і кількома годинами нескладних мобільних ігор.

Oscal S60 Pro також оснащений великою батареєю на 5580 мАг. Швидкої зарядки немає через роз’єм MicroUSB, що використовується тут, тому маємо базові 5 Вт. Акумулятор заряджається 2,5–3 години. Розрядити його непросто – при стандартному використанні з іграми та роликами на YouTube смартфон сідає за два дні.

Висновки

Oscal C80 і S60 Pro night vision – бюджетні смартфони для широкого кола користувачів і безлічі цілей. Моделі поєднують доступний і приємний цінник, багатий комплект постачання, сучасні IPS-екрани. У моделей велика кількість оперативної пам’яті, добротна якість корпуса, проста і спритна фірмова оболонка.

Oscal C80 вирізняється сучасним аскетичним дизайном, непоганою камерою та легкою вагою, а S60 Pro night vision вражає своєю захищеністю і здатністю витримувати всі життєві труднощі. Обидві моделі також отримали великі акумулятори та без проблем працюють до двох днів. Oscal S60 Pro тішить наявністю модуля NFC та корисною для військових інфрачервоною камерою, яка чудово знімає в темряві. Тут ще є режим підводного фільмування.

Партнер проєкту?

 

Придбати Oscal C80

Придбати Oscal S60 Pro night vision

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: