Статті Курси 10.11.2023 о 10:00 comment views icon

Палітра курсів для графічних дизайнерів, або де вивчають Adobe, кольори та композицію

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Teslenko-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Teslenko-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Teslenko-96x96.jpg

Ірина Тесленко

Автор статей

Палітра курсів для графічних дизайнерів, або де вивчають Adobe, кольори та композицію

Згадайте, як вам сподобалась баночка косметики або обкладинка книги. Ви купили річ, навіть не дійшовши до прочитання складу або змісту. У такому разі, дизайн став фактором, який вплинув на вашу споживчу поведінку або, кажучи по-простому, дизайн продав. 

Дизайнер комунікує візуальним способом ідеї, повідомлення або інформацію, а площина його роботи абсолютно не обмежена сферою діяльності. В галузі інформаційних технологій, де немає фізичних речей, дизайн продукту впливає на користувача ще більше, а тому роль графічного дизайнера в такій сфері дуже важлива. 

Спеціаліст повинен не лише володіти програмами пакета Adobe (Photoshop, llustrator, InDesign чи Sketch) або ж CorelDRAW, а й розуміти базову теорію кольору, композицію та типографіку. Потрібно постійно розвивати своє творче бачення та вивчати креативні практики, споживаючи різноманітний контент, навчаючись у колег і спілкуючись в професійних спільнотах. 

У добірці нижче зібрали курси для комфортного старту в професії як для початківців, так і для світчерів зі суміжних професій. 

Курси графічного дизайну онлайн від IT Step Academy 

курсів для графічних дизайнерів

Комп’ютерна академія IT Step пропонує комплексний курс для вивчення дизайну. Навчання охоплює вивчення як графічного дизайну, так і 2D motion design, UI/UX Design, дизайну інтер’єру/екстер’єру. Для повного розуміння професії та охоплення великої кількості тем, навчання тривале та розраховане аж на два роки. Графік навчання можна обирати зручний для кожного: по 3 парних заняття на тиждень або одне тривале заняття, розраховане на проходження тем аж за три пари. Також передбачений графік для школярів і студентів. 

На курсі вивчають не тільки необхідний софт для роботи, а й базову теорію, рекламну айдентику, брендінг, історію мистецтва і тому подібне. З таким глибоким зануренням у теми навчання дає ґрунтовні знання та дозволить отримати професійну підготовку. Найкраще формат підійде для студентів, однак розклад занять спланований так, щоб і з робочим графіком була змога вивчити іншу професію або опанувати нові навички та застосовувати їх в реальних проєктах.  

В академії наголошують, що навчання допомагає зібрати потужне портфоліо під час виконання практичних занять, а тому й спрощує пошук першого місця роботи. Кожна курсова та дипломна робота будуть відображувати навички та вміння, які можна буде демонструвати на профільних майданчиках, наприклад Behance.

Fundamentals of Graphic Design

курсів для графічних дизайнерів

Ця навчальна програма на Coursera створена випускником Каліфорнійського інституту мистецтв. Вона є складовою великого курсу присвяченому графічному дизайну, однак саме ця частина стосується основ. 

Теорія дизайну та кольору, малюнок та його масштаб, текстури та простір у композиції – це все стане відомо після проходження курсу. Окрім цього викладач допоможе розібратися з текстом і його формами, а також багато уваги приділить практичній роботі, що важливо для відточування навичок і запам’ятовування нового. Для виконання завдань потрібно буде мати доступ до програм Adobe Creative Suite (Illustrator, Photoshop і InDesign). Курс підійде новачкам, але попереднє знайомство з програмами спростить навчання.

Курс триває орієнтовно 15 годин та розбитий на 6 модулів. У фінальному розділі розповідається про ресурси, на яких можна буде продовжити навчання та дізнаватися більше про графічний дизайн. 

The Complete Graphic Design Theory for Beginners Course

курсів для графічних дизайнерів

Курс від Udemy адаптований для новачків. Завдяки блоку про вступ з цілим посібником для початківця послугує гарним стартом для навчання на дизайнера. Програма курсу містить багато інформації з основ, композиції, теорії кольору та типографіки, мистецтва брендингу та реклами. Студент дізнається про взаємодію елементів графічного дизайну та як це впливає на користувача, а також як зробити розміщення інформації зручним для глядача. 

Окрім цього курс занурить у тему тенденцій дизайну, де студенти розглядатимуть тренди та надихатимуться на створення власних оригінальних робіт. Перевага курсу полягає у темі присвяченій юридичним питанням про захист авторського права та роботу з торговельними марками. 

Курс розбитий на 13 секцій (82 лекції), для перегляду всіх відеолекцій потрібно виділити 10 годин навчання. З софту, окрім пакета Adobe Photoshop CC буде також розглядатися популярна програма серед початківців Canva. Результатом навчання буде вивчення найпоширеніших практик графічного дизайну та реалізація отриманих знань на прикладних проєктах. 

Graphic Design від Skvot

курсів для графічних дизайнерів

На платформі Skvot запускається курс з лектором, який має 6+ років досвіду на посаді графічного дизайнера та портфоліо з роботами для світових брендів. Навчальна програма розрахована на початківців або дизайнерів-самоучок, а також суміжних спеціалістів (вебдизайнерів та дизайнерів інтерфейсів). 

Навчання триває 27 занять, побудоване на використанні двох програм Adobe Photoshop та Illustrator. Курс має практичне спрямування, адже після його закінчення кожен студент буде мати готове портфоліо з набором проєктів: постер для музичної композиції, серію шрифтових постерів, обкладинку та розворот книги, дизайн паковання, 2 логотипи, а також реальний кейс для волонтерської організації.

З таким багажем проєктів, випускник курсу зможе подаватися на роботу в агенції або пробувати працювати фрилансером. Додатково на 21-му занятті розповідатимуть як презентувати себе, готувати кейс на Behance, а на 22-му — як працювати з клієнтським брифом. Окрім цього лектор курсу поділиться досвідом правильного ціноутворення та правилами work-life balance для запобігання вигоряння молодого спеціаліста. 

Айдентика

курсів для графічних дизайнерів

Також на Skvot є ще одна програма з айдентики, на яку варто звернути увагу майбутнім дизайнерам. Курс вузькоспрямований і буде корисний для графічних дизайнерів з досвідом і представників суміжних професій, які хочуть розібратися з брендингом. 

Курс розрахований на меншу кількість занять, ніж попередній, але також має прикладні завдання. Виконуючи їх студент на фіналі курсу отримає портфоліо з 4-ма проєктами з айдентики, один з яких буде виконаний для реального замовника. Лектором курсу виступає професіонал з 6+ років в креативній індустрії, з досвідом створення айдентики для відомих брендів та відкриття власної дизайн-студії. 

У програмі передбачені заняття з дослідження брифу, створення креативної стратегії, design thinking та design approach, вивчення типографії, а також технікам візуалізації. Для проходження цього курсу від студента вимагаються знання Adobe Photoshop та Adobe Illustrator, адже базового вивчення програм не передбачено.

Стаття з партнерськими посиланнямиЦей матеріал містить посилання на партнерів — це не впливає на контент та політику редакції, проте дає виданню можливості для розвитку.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: