Статті Статті 12.04.2022 о 14:00 comment views icon

Роумінг-тарифи в країнах Європи, куди найчастіше їдуть українські біженці

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2023-06-07_17-55-23-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2023-06-07_17-55-23-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2023-06-07_17-55-23-96x96.jpg

Павло Чуйкін

Заступник головного редактора, керівник відділу оглядів

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну мільйони жителів країни виїхали за кордон. Більшість наших громадян залишилися тут сім’ї та з ними потрібно підтримувати зв’язок. Як це найпростіше зробити та що для цього потрібно читайте у матеріалі нижче.

Буквально за кілька днів після початку війни українські оператори ввели різні бонуси для спілкування у роумінгу. Наприклад, Kyivstar нараховував на місяць 250 гривень для спілкування та зв’язку у роумінгу, а також вводив пільгові тарифи на зв’язок. Це ж робили Lifecell та Vodafone.

Але вже 9 квітня 24 мобільні оператори ЄС та три українські мобільні оператори підписали спільну заяву про доступний безкоштовний роумінг для здійснення дзвінків з ЄС в Україну та назад. На момент написання цього матеріалу кількість країн збільшилася до 27. Серед них Австрія, Бельгія, Болгарія, Великобританія, Греція, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція Але що це за безкоштовний роумінг і як він представлений у трьох українських операторів, а також у компаній за кордоном. Давайте розбиратися.

Kyivstar

На сайті Kyivstar написано, що безкоштовний роумінг діє у дев’яти європейських країнах (Польща, Словаччина, Румунія, Угорщина, Молдова, Німеччина, Італія, Литва та Чехія). Послуги безкоштовного роумінгу надаються всім сплаченим наперед пакетам «ТВІЙ» та «ВСЕ РАЗОМ». За кордоном абоненти оператора можуть користуватися гігабайтами, хвилинами та SMS, що входять до тарифу, включаючи безлім на вхідні дзвінки.

Киевстар

 Тимчасові умови роумінгу також мають на увазі використання пакету послуг на інтернет у роумінгу, хвилини на українські номери та по країні перебування. А ось вхідні SMS та дзвінки на номери інших країн тарифікуються за стандартною ціною роумінгу.

Курс Fullstack Web Development від Mate academy.
Стань універсальним розробником, який може створювати веб-рішення з нуля.
Дізнатись про курс

Контрактним абонентам щомісяця нараховуватиметься 15 ГБ інтернету, 500 хв на українські номери та по країні перебування, безлімітний пакет на вхідні дзвінки, 50 SMS, а також безлім у месенджерах та деяких додатках.

Vodafone

Для всіх абонентів Vodafone є послуга «Доступний роумінг». Її підключення безкоштовне та діє у 27 країнах зазначених вище. У пакет на 30 днів входить 60 хвилин на дзвінки всередині мережі, на номери Vodafone по Україні, на номери інших українських операторів та на номери інших операторів країни перебування.

Vodafone

У пакет також входить 400 МБ інтернету, а ось дзвінки на номери операторів інших країн світу тарифікуються по 50 гривень за хвилину. Також платним залишається пакет SMS-повідомлень – 15 гривень 15 штук.

Lifecell

На сайті Lifecell оновленої інформації щодо безкоштовного роумінгу немає, тому для з’ясування деталей довелося дзвонити на підтримку. Оператор кол-центру повідомила, що перехід на безкоштовний роумінг відбувається автоматично після перетину абонентом кордону певної країни. За основу безкоштовного роумінгу взято послугу «Роумінг пазл».

Курс Fullstack Web Development від Mate academy.
Стань універсальним розробником, який може створювати веб-рішення з нуля.
Дізнатись про курс

Lifecell

Орудуючи повзунками на екрані абонент сам вибирає собі кількість потрібних хвилин, МБ або ГБ інтернет-трафіку, кількість повідомлень і дні використання. Максимальний одноразовий час роботи 30 днів. Максимальна кількість інтернету складає 2 ГБ. На дзвінки відводиться до 100 хвилин, а також 50 SMS.

Іноземні мобільні оператори

Крім використання безкоштовного роумінгу українських операторів, біженцям також доступні сім-карти різних європейських компаній із безкоштовними тарифами для українців. Найчастіше «сімку» доведеться купити і зареєструватися в оператора як громадянин України (для цього буде потрібно паспорт). Наприклад, такі послуги мають польський оператор Orange або чеський T-mobile. Також є місця або оператори, де SIM-карти роздають безкоштовно. Наприклад, оператор Польщі Plus чи Угорщини Magyar Telekom.

orange

Під час реєстрації працівник оператора вказує, що абонент є вихідцем з України, тому відразу після активації номера йому безкоштовно нараховуються хвилини на дзвінки та інтернет. Кількість хвилин та мегабайт різне. Так, у популярного польського Orange українці отримують 100 хвилин на дзвінки в Україну, 100 хвилин на дзвінки всередині країни та 30 ГБ інтернету.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: