Статті Музика 30.05.2023 о 11:00 comment views icon

Топ 20 українських кліпів весни 2023 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Топ 20 українських кліпів весни 2023 року

Раніше ми вже публікували Топ 10 музичних альбомів українських виконавців, а тепер пропонуємо ознайомитися з кращими вітчизняними кліпами цієї весни. Оскільки музична індустрія зараз дуже активна, кліпів вийшло багато, тому залишайте в коментарях власні приклади робіт, які відсутні у статті, але світ точно має про них знати.

Oi FUSK & Paat. — ЛОГОС

Не можу віднести себе до цільової аудиторії подібного контенту, але не віддати належне якості й епатажу цієї відеороботи неможливо. Показані тут яскраві, дивні й часом моторошні образи, як от алюзія на «Сина Людського» сюрреаліста Рене Магрітта, запам’ятовуються надовго.

Паліндром — Вирости

Дебютний сингл до майбутнього мініальбому Паліндрома присвячений матері. Не дивлячись на те, що кліп виконаний в навмисне похмурих тонах, сам виконавець називає цей трек «досить світлим». А після прослуховування радить обійняти маму або хоча б зателефонувати їй. І ми приєднуємося до цієї чудової поради.

THE HARDKISS — Два вікна

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

THE HARDKISS зробили рок-кавер на старенький хіт Гайтани та зняли кліп, у якому буде багато Юлії Саніної на білому фоні. В принципі нічого особливого, але наскільки приємно слухати цю прекрасну пісню у новому звучанні, настільки ж і приємно дивитися на вокалістку популярного гурту.

Тонка — Тан

У своєму синглі «Тан» Тонка наголошує на важливості діалогу з власним тілом. Заперечувати не будемо, але стиль роботи відзначимо. Кліп побудований на контрасті холодного синього та гарячого червоного, а ще тут використовуються різні ефекти на кшталт степ-принтингу. Виглядає цікаво.

ЮЮ — Голубочки

Дуже стильна відеоробота від ЮЮ. Цей трек — переосмислення української весільної пісні «Ой куди ж ви, голубочки». Фольклорні мотиви в поєднанні з електронним саундом виглядають так само чудово, як і яскраві образи виконавиці на чорному фоні.

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

KOLA — Інші ми

Усі ми стали в чомусь іншими 24 лютого 2022 року. Талановита KOLA представляє дуже ніжну, приємну пісню і кліп на неї з крутими анімаційними ефектами. Якісна робота: насолода як для вух, так і для очей.

TVORCHI — Hidden Code

На початку весни учасники недавнього Євробачення презентували трек Hidden Code, що є саундтреком до документального фільму про історію української галузі IT. Кліп виглядає гарно: усі ці від’їзди камери, робота з глибиною різкості кадру, відмінний зелений піджак Джеффрі Кенні…

Kalush Orchestra — CHANGES

Як і KOLA, Kalush Orchestra говорять про зміни, що відбулися з нами після повномасштабного вторгнення. Не дивлячись на російські ракети, що літають над українськими містами та селами, ми маємо жити далі, тим самим доводячи ворогу, що нас не зламати. Кліп виконаний на найвищому рівні.

Tery & Libenson — Не можу так

Який же це музичний топ та без пісні про нещасливе кохання! Трек увійшов в альбом під назвою-оксюмороном «Теплий сніг», а кліп до нього пропонує цікавий відеоряд з красивими кадрами природи, нічного мегаполіса тощо.

renie cares — навчи мене

Ще одна пісня про любов, але вже трохи іншого виду. Тут renie cares закликає до прийняття себе. Трек починається спокійно, але згодом видає емоційний, роковий сплеск, поки камера фокусується на виконавиці. Кліп пропонує різноманітні ракурси співачки та класну роботу з освітленням.

ENLEO — чорнеморе

Кліп ENLEO то таке мініатюрне молодіжне роуд-муві, від якого на душі стає тепло. Та й говориться тут про подорож, яка усім нам дуже треба — до Чорного моря у рідний український Крим.

MamaRika — Сльози і Пісні

Новий трек MamaRika — про вимушену розлуку рідних людей. Поки мужні воїни боронять свою землю від підступного ворога, кожна мати, донька, дружина чекає свого героя вдома і молиться за нього. Чуттєва і сумна пісня підкріплена доречно скромними, то кольоровими, то монохромними кадрами, в яких співачка знаходиться серед сотень символічних листів.

POSITIFF — Спалахи

Не можна сказати, що POSITIFF володіє якимись видатними вокальними даними, але цей трек дійсно виглядає і звучить кльово. Яскравий відеоролик у стилі ретро, приємний лайтовий приспів, шикарний програш. Ще й дівчата гарні витанцьовують. Пісня про чудові спогади з минулого та про те, що усі закохані обов’язково зустрінуться після темних часів.

Артем Пивоваров х Quest Pistols — Очі

Артем Пивоваров та Quest Pistols утворили колаборацію заради культурного проєкту «Твої вірші, мої ноти», в якому хлопці представили пісню на однойменний вірш Григорія Чупринки. Кліп виконаний в чорно-білому кольорі, в ньому то тут, то там з’являються надвеликі плани жіночих очей, а твір українського поета звучить як справжня сучасна серенада.

KOZAK SYSTEM — Лети (Earth, Wind and Fire)

20 травня, в 11 річницю від моменту свого заснування, гурт KOZAK SYSTEM презентував пісню «Лети (Earth, Wind and Fire)» та кліп на неї. У ролику, окрім самих виконавців, присутні три героїні: резервістка ССО ЗСУ, капітан поліції та психологиня ДСНС у місті Києві. Своєю роботою KOZAK SYSTEM виражають шану усім українським дівчатам, що працюють заради перемоги.

МЮСЛІ UA ft. Матвій Брус — СКОРО БУДЕ ПАСХА

Коли умільці з МЮСЛІ UA побачили відео з юним Матвієм Брусом, вони зробили справжній вірусний хіт, який просто розірвав TikTok напередодні Великодня. У відеоролику можна побачити, як прості користувачі сервісу, вітчизняні зірки та навіть бійці ЗСУ по-хорошому дуріють під цей трек, який підіймає настрій та надовго засідає у голові.

Океан Ельзи & KOLA — Коли ми двоє

Ще одна пісня про розлуку через кляту війну наповнена щирою чуттєвістю, а гармонійне поєднання голосів автора треку, Святослава Вакарчука, та Анастасії Прудіус не може залишити байдужим нікого. Лірика Вакарчука підкріплена кліпом, виконаним в навмисне темних тонах. Але вогник надії все ще жевріє над стомленими душами закоханих.

100лиця — Мадам

Ще одна стильна робота в нашому топі, де йдеться про фатальну жінку «з серцем, як Льодовитий океан». Як і належить пісням на таку тему, вся увага в кліпі сфокусована на тій самій красуні, про яку співають хлопці.

SHUMEI x ZLATA OGNEVICH — Буревіями

Цікава колаборація, яка подарувала нам красиву повільну пісню про нещасливе кохання. Тут виконавці символізують дві протилежності, розділені поліекраном та контрастами холодних і гарячих кольорів. Так, прийоми стандартні, але це не робить пісню та кліп до неї менш чуттєвими та емоційними.

SKOFKA – Погані сусіди

SKOFKA віднайшов власний, оригінальний стиль виконання, який отримав відгук у душах багатьох слухачів. Кліп виконаний у приглушених тонах, а його похмура камерність добре пасує музичному супроводу. Очевидно, про кого йдеться у цій пісні, і все правильно говорить співак. От тільки чи дослухатиметься «поганий сусід» до мудрих слів? Питання риторичне.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: