Статті Ігри 03.03.2023 о 10:00 comment views icon

У що пограти у березні. Ігрові релізи місяця

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg

Артем Лисайчук

Автор статей та оглядів

У березні нас чекає кілька нових цікавих ігор, а також неймовірна кількість перевидань та доповнень. Про кожну з них зараз розповімо.

Wo Long: Fallen Dynasty

Жанр: Action, RPG

Дата: 03 березня

Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S (Xbox Game Pass)

Спадає на думку, що Team Ninja вирішили провернути такий самий трюк, який колись зробили FromSoftware, випустивши Dark Souls, яка була дуже схожа на Demon’s Souls, на усіх платформах. Wo Long: Fallen Dynasty візуально схожа на серію Nioh і при першому знаймостві замилене око дійсно не помітить різниці.

Та все ж це нова гра у події якої розгортаються у фентезійній версії Періоду Саньґо. Гра має демоверсію, тож не забудьте ознайомитися перед покупкою.

Онлайн-курс "Excel для бізнесу" від Laba.
Разом з Олексієм Вощаком, експертом із 13-річним досвідом фінансового моделювання, ви опануєте інструменти для автоматизації звітності та зможете мінімізувати рутинні завдання.
Реєстрація на курс

The Outer Worlds: Spacer’s Choice Edition

Жанр: Action, RPG

Дата: 07 березня

Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Private Division неочікувано анонсували ремастер однієї з найкращих та найсмішніших PRG останніх років. В комплект The Outer Worlds: Spacer’s Choice Edition увійдуть усі два доповнення з покращеною графікою, новими анімаціями та покращеною (читай — наявною) оптимізацією.

Онлайн-курс "Excel для бізнесу" від Laba.
Разом з Олексієм Вощаком, експертом із 13-річним досвідом фінансового моделювання, ви опануєте інструменти для автоматизації звітності та зможете мінімізувати рутинні завдання.
Реєстрація на курс

Що б оновити поточну версію гри, потрібно придбати усі доповнення (Murder on Eridanos і Peril on Gorgon), а потім доплатити власне за саме оновлення, заявлена ціна $10 без урахування регіональних знижок. Ціну Ремастеру поки не оголосили, хоч гра виходить за кілька днів.

По сюжету, головний герой, колонізатор, із сильним запізненням прибуває на планету, яка вже заселена людьми, а усім керують жадібні корпорації, які максимально експлуатують населення. На поверхні гра є сатирою на тему соціальної нерівності та культуру споживацтва.

Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse

Жанр: Survival horror

Дата: 09 березня

Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Koei Tecmo продовжує перевипускати свою культову серію Fatal Frame на актуальні платформи, оригінальна гра виходила у 2008 році для Nintendo Wii. В центрі історії дівчина, яка страждає на амнезію і аби дізнатися про своє минуле повертається на таємничий острів, з якого була врятована кілька років тому.

Візитівкою серії є Камера-обскура, за допомогою якої потрібно фотографувати привидів і таким чином відстежувати їх.

Якщо маєте збереження Fatal Frame: Maiden of Black Water, то отримаєте невеличкий бонус для Mask of the Lunar Eclipse.

DC’s Justice League: Cosmic Chaos

Жанр: Action, Adventure

Дата: 10 березня

Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

DC’s Justice League: Cosmic Chaos виглядає як типова гра на мобільні платформи, та особливим її робить дві речі, перше, це супергерої протагоністи, на вибір дадуть Супермена, Бетмена та Диво-жінку. А також кооператив для двох гравців перед одним екраном, що має зробити проходження веселим заняттям з дітьми, друзями чи коханими людьми.

Bleak Faith: Forsaken

Жанр: Action, RPG

Дата: 10 березня

Платформа: PC, PS4, Xbox One

Bleak Faith: Forsaken це бюджетний екшн від незалежних авторів. Гра найбільше нагадує Mortal Shell й ігроладно буде типовим souls-like, що розробники навіть не заперечують, проте заявляють, що в бойовій системі також надихалися Dragon Age, а візуальним стилем Shadow of the Colossus. Гра невибаглива до ПК, а от ціна досі не оголошена.

The Dark Pictures: Switchback VR

Жанр: VR Horror

Дата: 16 березня

Платформа: PS5/PSVR2

І без того солідна стартова лінійка PlayStation VR2 продовжує поповнюватися. Студія Supermassive Games вже колись перенесла у віртуальну реальність серію Until Dawn грою Until Dawn: Rush of Blood. Схоже цього разу вони виконують схожий трюк, у тому ж жанрі горору на рейках, тільки у всесвіті The Dark Pictures.

Rush of Blood хороша та атмосферна гра, часами здатна навіть налякати, тож є всі шанси, що Switchback теж виявиться як мінімум атмосферним.

WWE 2K23

Жанр: Акторська майстерність

Дата: 17 березня

Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Черговий випуск WWE від 2K. Цього разу в центрі уваги 20-річна кар’єра Джона Сіни.

Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon

Жанр: Action, Adventure

Дата: 17 березня

Платформа: Switch

Молода Цереза у компанії свого першого демона Чешира вирушає до підступного лісу аби знайти ліки для своєї матері. Керувати доведеться обома персонажами.

Анонс гри трішки збив з пантелику фанатів серії, не такого анонсу вони чекали, особливо невдовзі після релізу Bayonetta 3. Але ж це не означає, що гра буде поганою.

Tchia

Жанр: Action, Adventure

Дата: 21 березня

Платформа: PC, PS4, PS5 (PS+ Extra)

Tchia надихана Новою Каледонією (назва відсилає до теперішньої Шотландії), островами на сході від Австралії, які є частиною Меланезії. Граючи за дівчинку Меавору подорожуємо островами, досліджуємо природу та намагаємося врятувати батька.

Яскраві барви островів допоможуть розважитися у сірі будні ранньої весни, а от чи трагічною буде історія, дізнаємося в кінці місяця. Гра буде доступна по підписці PS+ Extra з моменту релізу.

Resident Evil 4 Remake

Жанр: Action, Adventure, Horror

Дата: 24 березня

Платформа: PC, PS4, PS5, PSVR 2, Xbox Series X|S

Resident Evil 4 не потребує зайвих роз’яснень чи рекомендацій. Справжня класика вплив якої на індустрію відеоігор важко переоцінити. Хоча неможливість врятувати песика ми розробникам не пробачимо.

Цікаво, чи підуть розробники далі і подарують нам рімейки 5 та 6 частин.

Crime Boss: Rockay City

Жанр: FPS, Action

Дата: 28 березня

Платформа: PC

Будемо відверті, Crime Boss: Rockay City виглядає як типовий представник B-movie і дуже пощастить, якщо гра буде такою поганою, що хорошою. А поки чекати можна за акторський склад прямісінько з класичних бойовиків кінця 80х початку 90х.

Реліз на PS5 та Xbox Series X|S відкладено на невизначений термін.

The Last of Us Part I

Жанр: Action, Adventure, Horror

Дата: 28 березня

Платформа: PC (вже доступна на PS5)

Хіт вже трьох поколінь PlayStation нарешті добирається до ПК у найкращій формі, разом з сюжетним доповненням Left Behind. Розробники ще не повідомили чим відрізнятиметься ПК-версія гри, але з досвіду минулих портів ігор, можна передбачити підтримку широкоформатних екранів, розблокований FPS, а також повну підтримку DualSense.

System Shock Remastered

Жанр: FPS, Action, Immersive sim

Дата: березень

Платформа: Linux, Mac, PC, PS4, Xbox One

System Shock Remastered у цьому списку авансом, оскільки фінальну дату виходу розробники досі не повідомили. Хоч гра і має підзаголовок Remastered, за довгі роки розробки гра встигла переїхати з Unity на Unreal Engine 4, та й по трейлерах цей проєкт більше схожий на повноцінний рімейк.

Нагадаю, оригінальна гра, дідусь імерсивних симуляторів, вийшов ще 1994 році, в ній гравець намагається протидіяти ШІ SHODAN та відновити контроль на борту космічної станції.

З інших доповнень та перевидань маємо наступне. Кросовер Dead Cells: Return to Castlevania вийде 06 березня, вже культовий виживастик Valheim нарешті випускають на Xbox 14 березня, містобудівна стратегія Anno 1800 вийде на поточному поколінні консолей 16 березня. The Walking Dead: Saints & Sinners – Chapter 2: Retribution для PSVR 2 вийде 21 березня, а The Settlers: New Allies на консолях минулого та поточного покоління з’явиться 23 березня.

Diablo IV отримає цілих два бета-тести, перших, 17-19 березня, у Санктуарій пустять тих, хто зробив попереднє замовлення (та на запрошення), друга хвиля буде для усіх охочих з 24 по 26 березня. Доступним буде Пролог та весь Перший Акт, а прокачати персонажа дозволено до 25 рівня. Прокачавшись до 20 рівня отримаєте бонуси у повній версії гри. Ми обов’язково зробимо перші враження від бети. 


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: