Статті Ігри 03.04.2023 о 10:00 comment views icon

У що пограти у квітні. Ігрові релізи місяця

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg

Артем Лисайчук

Автор статей та оглядів

У що пограти у квітні. Ігрові релізи місяця

Початок квітня буде доволі спокійним на цікавинки, але в середині місяця вийде ААА-проєкт від українських розробників. Вже в другій половині квітня доведеться брати відпустку, що б встигнути пройти усі цікаві релізи.

Meet Your Maker

Жанр: FPS, Strategy/Building
Дата: 04 квітня
Платформа: PC, PS4, PS5 (PS+), Xbox One, Xbox Series X|S

Meet Your Maker це екнш від першої особи в якій потрібно вдертися у захищену будівлю, уникати пасток, ліквідовувати охоронців, викрасти генетичний матеріал GenMat та разом з ним покинути будівлю неушкодженим. Грати можна як в соло, так і в кооперативі. Фішка гри в тому, що будують фортеці з усім наповнення інші гравці, а при успішному, чи навіть провальному, завершенню місії можна залишити відгук автору будівлі. Гра доступна в базовій підписці PS Plus Essential з дня релізу.

Road 96: Mile 0

Жанр: Action Adventure
Дата: 04 квітня
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Road 96: Mile 0 це приквел гри 2021 року події якої розгортаються напередодні оригінальної Road 96. На противагу оригінальній грі приквел ігроладно динамічніший та зосереджується всього на двох персонажах, Зої та Каіто, які мають різні погляди на життя, але чиї долі зіштовхнуться.

Онлайн-курс "Project Manager" від Laba.
Станьте проджектом, що вміє передбачати ризики наперед і доводити проєкт до результату, який хочуть замовники. Поділиться досвідом Павло Харіков, former Head of PMO в Kyivstar.
Програма курсу і реєстрація

Everspace 2

Жанр: TPS/FPS, RPG
Дата: 06 квітня
Платформа: PC (PC Game Pass), (PS5, Xbox Series X|S влітку 2023)

Після понад двох років перебування у ранньому доступі Everspace 2 нарешті отримає повноцінний реліз. Everspace 2 це продовження космічного roguelike-шутера з RPG-елементами, тільки цього разу розробники позбулися rogue-елементів та зосередилися на вручну зробленому великому відкритому світу.

Космічні простори сповнені небезпеки, таємниць, загадок та великої кількості луту. Окрім того, гра має повноцінний сюжет, напарників, кожний зі своєю історією, та повністю зосереджена на одиночному проходженні, без кооперативу.

Онлайн-курс "Project Manager" від Laba.
Станьте проджектом, що вміє передбачати ризики наперед і доводити проєкт до результату, який хочуть замовники. Поділиться досвідом Павло Харіков, former Head of PMO в Kyivstar.
Програма курсу і реєстрація

Curse of the Sea Rats

Жанр: Action Adventure, Metroidvania
Дата: 06 квітня
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Чотири в’язні Британської корони були прокляті та перетворені у мишей. Тепер їх завданням є втеча з в’язниці, знищення злої відьми та її посіпак, а також знайти спосіб розвіяти накладені чари та повернути людську подобу.

Curse of the Sea Rats це сайдскроллер мишеванія, в котрій ми граємо за одного з чотирьох персонажів, кожний зі своїми здібностями та вміннями. Грати можна навіть в кооперативі перед одним екраном. Мальовка нагадує пригоди Чіпа і Дейла. Персонажі намальовані та анімовані вручну способом класичної анімації. Це робить гру ще більш привабливою для проходження з дітьми та розмиває кордони між грою та мультфільмом.

Sherlock Holmes: The Awakened

Жанр: Adventure
Дата: 11 квітня
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Sherlock Holmes: The Awakened є повним переосмисленням однойменної гри 2007 року. В цій пригоді в любовному дуеті зійшлися твори Артура Конан Дойла та Говарда Філіпса Лавкрафта. Видатний детектив з напарником розслідують серію загадкових зникнень людей, яка приводить їх до стародавнього культу.

The Awakened продовжує перезапущену історію Шерлока Голмса з Chapter One. Проте найбільше вражає, що київська студія змогла повністю розробити гру під постійними бомбардуваннями, тривогами та вимкненнями електроенергії. Це дивовижно!

Ghostwire: Tokyo | Spider’s Thread Update

Жанр: Action Adventure
Дата: 12 квітня
Платформа: Xbox Series X|S (GP), (вже доступна на PC, PS5)

Тимчасовий консольний ексклюзив PS5 нарешті вийде на консолях Xbox Series X|S. Більшості критикам гра не сподобалась за одноманітний ігролад, але всі хвалили дизайн світу, монстрів та загальну атмосферу Токіо наповненого оні, йокаями та іншими істотами японського фольклору. 

Гра буде доступна одразу у Game Pass разом з безкоштовним оновленням Spider’s Thread Update, яке додасть у гру новий контент: нових монстрів, нові локації для дослідження (абсолютно нова локація школи), нові здібності та талісмани, а також розширені катсцени у сюжетних завданнях. Окрім всього, оновлення міститиме roguelite-режим, в якому доведеться продиратися крізь поверхи монстрів та розкрити ще одну таємничу історію. Оновлення має на меті урізноманітнити геймплей, яким були невдоволені гравці та критики. Spider’s Thread Update буде доступним також на PC та PS5.

The Mageseeker: A League of Legends Story

Жанр: Action RPG
Дата: 18 квітня
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Всесвіт League of Legends продовжує розширюватися іграми різних жанрів. The Mageseeker це екшн видом згори від авторів Moonlighter розповість історію мага Сайласа (Sylas), який щойно втік від мисливців за магами та має за мету мета зібрати повстання та звільнити країну від тиранії.

Minecraft Legends

Жанр: Action Strategy
Дата: 18 квітня
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Minecraft Cinematic Universe набирає обертів. Сюжет Minecraft Legends бере початок під час нападу на Верхній світ свиней з Нижнього світу. Герою доведеться об’єднати жителів усіх біомів та відбити напад ̶с̶в̶и̶н̶о̶с̶о̶…загарбників. У світі гри події подаються як вигадка, легенда, яка, можливо, колись була історією.

Horizon Forbidden West: Burning Shores

Жанр: Action
Дата: 19 квітня
Платформа: PS5

Масштабне доповнення для Horizon Forbidden West закине Елой у самісіньку колиску кінематографа — Голлівуд, в пошуках зловісної загрози та звичайно ж, її усуненню. Оновлення виявилося на стільки монументальним та технічно завантаженим, що омине минуле покоління PlayStation та вийде лише на PS5.

Dead Island 2

Жанр: Action, FPS
Дата: 21 квітня
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Після довгих років розробки, зміни кількох розробників та висміювань Dead Island 2 нарешті порадує нас атмосферою занедбаного Голлівуду та веселим винищенням зомбі. Наш попередній огляд гри можна прочитати за посиланням.

The Last Case of Benedict Fox

Жанр: Action, Adventure, Metroidvania
Дата: 27 квітня
Платформа: PC, Xbox One, Xbox Series X|S (GP)

Самопроголошений детектив Бенедикт Фокс розслідує таємничу смерть свого батька. Та є маленький нюанс. Бенедикт має напарника, і цей напарник — демон, який дозволяє подорожувати моторошними матеріалізованими світами спогадів та страхів щойно померлих людей.

Star Wars Jedi: Survivor

Жанр: Action Adventure
Дата: 28 квітня
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Закриває список квітневих релізів Star Wars Jedi: Survivor — сиквел успішного Star Wars Jedi: Fallen Order має виправити усі помилки попередника, вдосконалити бойову систему, наповнити світ цікавими подіями та продовжити історію «хлопчика, який вижив» (після Наказу 66). Продюсер гри вже обмовився, що у випадку фінансового успіху Star Wars Jedi: Survivor, історія Кела Кестіса завершиться у триквелі.

Сюжетний пробіл у п’ять років між сиквелом та оригіналом здатна заповнити книжка «Star Wars Jedi: Battle Scars», але відгуки у неї посередні, то ж навіть якщо ви фанат Саги, задумайтеся, чи варто витрачати $15 на відверто філерний продукт.

Окремо хочеться згадати ще дві українські гри, які мають вийти цього місяця. 20 квітня у Steam виходить саркастична Action RPG Greedventory в якій доведеться буквально заклікувати ворогів до смерті під кумедні коментарі напарника, часто сповнені чорного гумору. Також протягом місяця повинен вийти сайдскроллер Smelted Kin: Inhuman Impact, але вже як рік про гру немає жодних новин, а розробники практично нічого не публікують у соціальних мережах.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: