Партнерський проект Партнерський проект 15.01.2024 о 12:01 comment views icon

Як обрати найкращі курси Power BI з нуля

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/02/favicon-itc-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/02/favicon-itc-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/02/favicon-itc-96x96.png

Power BI (Business Intelligence) – це не просто інструмент для аналізу даних та їх візуалізації, а ключ до ефективного управління бізнесом.

Тому курси Power BI стануть потужним знаряддям досягнення поставленої мети для аналітиків, фінансистів, маркетологів, власників бізнесу або керівників компаній.

Кому підійдуть курси аналітики Power BI?

Курси Power BI в Україні доступні спеціалістам різних напрямків, незалежно від рівня підготовки чи попереднього досвіду. Освоївши цей інструмент, вони матимуть доступ до більш ефективного аналізу даних, візуалізації інформації, прийняття обґрунтованих бізнес-рішень.

power bi курси з нуля

  • Аналітикам та фінансистам Power BI дозволить більш ефективно аналізувати дані, виявляти тренди та закономірності.
  • Маркетологам візуалізація даних за допомогою Power BI дозволить краще розуміти потреби цільової аудиторії, оптимізувати кампанії та підвищити ефективність маркетингових стратегій.
  • Власникам, керівникам бізнесу, стартаперам впровадження системи аналітики на базі Power BI допоможе ухвалювати більш обґрунтовані стратегічні рішення, оптимізувати процеси та підвищити загальну ефективність підприємства.
  • Користувачам Excel , незалежно від рівня, MS Power BI дозволить розширити арсенал доступних інструментів та навичок, підвищивши затребуваність на ринку праці як фахівців.

Рейтинг найкращих курсів навчання Power BI в Україні з нуля

Power BI – Laba Academy

Об’єм: 10 занять
Рівень складності : базовий
Початок курсу: 29 січня

Курс надає студентам широкий спектр навичок, необхідних для успішного використання Power BI у реальних бізнес-сценаріях, починаючи від обробки даних та створення моделей, і закінчуючи розробкою складних візуалізацій та звітів. Під час онлайн навчання, досвідчений викладач навчить імпорту даних з використанням Power Query, підготовці та обробці даних для подальшого аналізу, об’єднанню даних для створення комплексних датасетів, створенню моделей даних у Power BI, створенню ефективних дашбордів (інформаційних панелей) та звітів, роботі з DAX , використання хмарної служби Power BI Service, роботи з мобільним додатком Power BI та багато іншого.

Викладач курсу – Віктор Рижов, за плечима якого понад 13 років практичного досвіду у бізнес-аналітиці. Віктор Рижков також є фундатором аналітичної компанії Bintels, заступником фінансового директора в “УкрАгроХолдинг”, де впровадив бізнес-аналітику Power BI. Раніше автоматизував бюджетний процес в агропромисловій компанії “Оптімус Агро”, структурував облік та впроваджував аналітичні системи в агрохолдингах, торгових та сервісних компаніях, ресторанному та готельному бізнесі.

Записатись на курс Power BI від Laba Academy

Онлайн-курс Power BI – комп’ютерна школа Hillel Online

Об’єм: 10 занять
Рівень складності: базовий
Початок курсу: у січні

У ході курсу студентів ознайомлять із Microsoft Power BI, навчать основному функціоналу цієї програми для аналізу та візуалізації даних. Онлайн-навчання включає роботу з різними джерелами даних, трансформацію та очищення даних, роботу з мовою DAX для розрахунку аналітичних KPI, використання візуалізації та створення комплексних аналітичних звітів та дашбордів, адміністрування звітів на порталі Power BI.

Викладач курсу – Андрій Анпілов, Data Analyst, CFO, BI Developer в AgroBI.info. З 2019 року, після 15 років роботи фінансовим директором великих агропромислових компаній, створив та розвиває власний консалтинговий проект AgroBI.info, що спеціалізується на впровадженні бізнес-аналітики для аграрного сектору та суміжних галузей.

Записатись на курс Power BI від компʼютерної школи Hillel Online

Курс Microsoft Power BI – IT STEP

Об’єм: 2 місяці (2 рази на тиждень)
Рівень складності: базовий
Початок курсу: уточніть у менеджера

В рамках курсу студенти навчаться самостійно розробляти дашборди для аналізу даних та звіти різної складності, працювати з даними з різних джерел та візуалізувати їх з Microsoft Power BI (у тому числі Power BI Desktop та Power BI Service), перетворювати дані для аналізу, використовувати Power Query, створювати моделі даних, освоять мову аналізу даних DAX, what-if аналіз, безпеку даних, та багато іншого. В Академії IT STEP є можливість проходити тренінг у філії – у Києві, Одесі, Львові, Дніпрі, Харкові та інших містах України.

Записатись на курс Power BI в IT Step Academy 

Microsoft Power BI Desktop for Business Intelligence (2023)Udemy

Об’єм: 10 розділів (190 лекцій, тривалість 15 годин)
Рівень складності: базовий
Початок курсу: у будь-який час

Освоївши дані курси Power BI, студенти зможуть самостійно створювати бізнес-звіти професійного рівня з нуля, обробляти та перетворювати дані на зручні інтерактивні інформаційні панелі, розробляти та впроваджувати інструменти для роботи з даними, застосовувати штучний інтелект та передові методи візуалізації, і не тільки.

Викладачі курсу:

  • Кріс Даттон – засновник та директор з продуктів Maven Analytics, підприємець у сфері EdTech та автор бестселерів з аналітики даних.
  • Аарон Перрі – керівник відділу роботи зі студентами в Maven Analytics, професійний тренер і консультант з бізнес-аналітики, експерт з Power BI. Працює у сфері бізнес-аналітики та маркетингової аналітики понад 10 років.

Записатись на курс Power BI на Udemy

Аналіз даних і візуалізація за допомогою Power BI – Coursera

Об’єм: 6 модулів (29 годин)
Рівень складності: базовий
Початок курсу: у будь-який час

Цей курс з Power BI допоможе тим, хто хоче отримати фундаментальні знання про інструмент, навчитися створювати та додавати візуалізацію до звітів та інформаційних панелей, використовувати візуалізацію для аналізу даних. Також цей курс є частиною Power BI Data Analyst Professional Certificate.

Викладач курсу: співробітники Microsoft

Записатись на курс Power BI на Coursera

Недоліки безкоштовних курсів Power BI

Безкоштовне навчання Power BI може здаватися більш привабливим рішенням, але підводне каміння є скрізь і завжди.

  1. Обмежена кількість матеріалів та рівень складності. Безкоштовні курси, як правило, можуть надавати обмежений обсяг навчального матеріалу, що може ускладнити повноцінне освоєння інструменту.
  2. Відсутність персонального спілкування з викладачем та можливості поставити запитання. Це обмежує можливість отримати допомогу, коли потрібне роз’яснення складних моментів та консультації з конкретних питань.
  3. Часто немає можливості отримати сертифікат чи доказ проходження курсу. Студент втрачає нагоду документально підтвердити свої знання. Це може бути важливим фактором у пошуку роботи або демонстрації навичок перед роботодавцем.

Переваги та недоліки популярних онлайн-шкіл

Laba Academy

Переваги

  • Різноманітність та цікаві курси, зручна структура.

“Laba – унікальна школа, курси у форматі живих вебінарів, а не чергові записи, які застаріли. Топові лектори з реальним досвідом, який можна легко перевірити. Ну і найголовніше, народ, не одним IT можна заробляти, є безліч інших професій із заробітком не нижче. Ну, якщо ти власник бізнесу, то курси Laba – те, що потрібно (для особистісного розвитку або підтягти своїх співробітників)”, – написав один із користувачів сайту “Мої курси” .

  • Курси у форматі живих вебінарів.
  • Багато практики.
  • Студенти відзначають уміння викладачів чітко, зрозуміло та доступно пояснити матеріал, що сприяє кращому засвоєнню знань.

Недоліки

  • Деякі студенти залишилися незадоволеними глибиною отриманих знань.
  • Вартість деяких курсів вважають завищеною.

Проходив курс “Управління IT-командами” від Laba. Точніше, збирався пройти. Заплатив гроші, зачекав пару місяців і – Тадаааааа! – на курсі вартістю майже 20 тисяч гривень (якщо на виплат) за 12 занять – 95 осіб. Дев’яносто, Карле, п’ять чоловік! Після груп 12-14 осіб на значно дешевших курсах це стало справжнім шоком”, – прокоментував свій досвід на сайті Dou Євген Музика.

Hillel Online

Переваги

  • Професіоналізм викладачів. 

“Компанія відповідально підходить до роботи, чи уточнювала мені все подобається і підходить, вчасно оплачувала кошти за роботу. Також компанія має зручну внутрішню систему, в якій можна все відстежувати за виконаними домашніми завданнями, оцінками, матеріалами до лекцій (і запис самих лекцій). Буду рада співпраці у майбутньому зі школою!”, — написала на сайті Dou Оксана Куценко, Senior QA Engineer у PIN-UP.TECH.

  • Практичні завдання та проекти.
  • Наявність системи відстеження прогресу та матеріалів покращує контроль над навчальним процесом.

Недоліки

  • Деяким студентам можуть бути незрозумілими умови окремих завдань.

“Умови іноді бувають не дуже зрозумілими, було б краще, якби цьому приділили трошки уваги”, – вважає Валерія Авбросьєва, користувач сайту Dou .

  • Нестача уваги до професійного зростання викладачів.

IT STEP Academy

Переваги

  • Студенти високо оцінюють методики та підходи IT STEP.

“Все було чудово, є дуже круті викладачі, але не виділятиму їх. Навчався у Харкові на розробника ПЗ (2.5 роки). Якщо завжди робити домівку, то кар’єра в IT забезпечена, і ти можеш йти на співбесіди вже через півтора року на .Net розробника”, – поділився досвідом на Dou Антон.

  • Платформа добре підходить для отримання базових знань для входу до ІТ-сфери.
  • Присутність досвідчених викладачів підвищує якість навчання.

Недоліки

  • Деякі студенти зазначають, що курси не відповідають очікуванням і можуть виникати проблеми з організацією.
  • Є скарги на вибір та заміну викладачів у середині навчання.

“Досить довго вибирав школу для навчання на Front End розробника. Свій вибір зупинив у цій школі. Навчався понад рік. Спочатку було все Ок. Викладач Юлія Тищенко дуже професійно всьому навчала! Але чомусь потім була перерва на місяць. Чекали на викладача, хоча це і школа де має бути безперебійне викладання матеріалу! Нам надали його, після чого ми провчилися деякий період, але потім чомусь знову була перерва. На цей раз у 2 місяці. Пішла не стикування програм, об’єднання груп. Рівень викладання щоразу знижувався і пішли прогалини знань!”, – написав на сайті Dou Валерій.

Udemy 

Переваги

  • Різноманітність курсів.
  • Доступні ціни та знижки.

“У мене там із десяток курсів куплено, люблю спершу послухати про щось нове курс, а потім узяти книгу і з нею вже поглиблено уважно вивчати матеріал. Udemy у цьому плані молодці – гарна платформа, зручні мобільні клієнти, розпродажі чи не щомісяця, так що будь-який курс можна купити за 10-15 доларів. Якість самих курсів різна, але, по-перше, є відгуки, по-друге — рейтинг, по-третє — прев’ю. Тож погані курси досить легко відсіяти, що купив — якість повністю влаштовує”, – зазначив на сайті Dou Ілля Трущенко.

  • Політика повернення коштів упродовж 30 днів створює впевненість у виборі курсу. Недоліки
  • Деякі студенти відзначають відсутність перевірки коду та особистої підтримки.
  • Платформа може містити курси різної якості, що ускладнює вибір відповідного.

“Є на Udemy нормальні курси, але в основному рівень технікуму-ПТУ. Для більш щільного навчання краще подивитися у бік Coursera та EDX”, — висловив свою думку на сайті Dou Костянтин Шляховий.

Coursera

Переваги

  • Широкий вибір спеціальностей.
  • Співпраця з відомими університетами та компаніями.
  • Систематизований рівень складності різних курсів.
  • Наявність кураторів, чату з однокурсниками та викладачами.

Недоліки

  • Деякі студенти зазначають, що курси можуть бути більш інтенсивними.
  • Можливі проблеми зі з’єднанням, особливо під час використання мобільних пристроїв.
  • Для повноцінної участі в навчанні потрібне добре знання англійської мови.

Переваги платних курсів Power BI

  • Глибоке та систематизоване навчання. Платні курси студентам учням освоїти Power BI більш ефективно та швидко.
  • Особиста підтримка та зворотний зв’язок. Учні отримують можливість отримання зворотний зв’язок від досвідчених викладачів, що прискорює процес отримання знань.
  • Проектні завдання та практика допомагають закріпити нову інформацію. Також у майбутньому це допоможе знайти роботу чи посилити резюме за рахунок посилення портфоліо.
  • Наявність сертифіката.
  • Нова інформація. У світі технологій важливо знати останні зміни. Платні курси зазвичай містять більш актуальну інформацію, ніж безкоштовні.

Навчання Power BI з нуля: чи реально освоїти?

Power BI розроблений Microsoft як інтуїтивно зрозумілий та відносно простий інструмент для створення звітів та аналітики. Тому стати аналітиком BI під силу навіть новачкам.

Аналітик даних, бізнес-аналітик та аналітик Power BI: чим вони відрізняються?

І аналітик даних (також data Analyst, дата-аналітик), і бізнес-аналітик допомагають приймати організаціям важливі рішення на основі доступних даних.

Дата-аналітики, як правило, більш тісно працюють із самими даними, у той час як бізнес-аналітики, як правило, більше залучені до використання результатів аналізу даних для задоволення потреб бізнесу та створення рекомендацій щодо оптимізації роботи.

Power BI-аналітик є поєднанням обох ролей. Такий фахівець працює у тісному контакті з усіма зацікавленими сторонами. Він створює та розгортає інформаційні панелі (дашборди) за допомогою інструментів Microsoft Power BI, допомагаючи витягти цінну інформацію з даних та оптимізувати роботу бізнесу.

Скільки заробляє BI-аналітик?

Згідно із зарплатною аналітикою сайту Dou за зиму 2023 року, серед найпоширеніших спеціалізацій українського ІТ після розробників та тестувальників залишаються аналітики.

Заробіток BI-аналітика може значно змінюватись в залежності від ряду факторів, таких як досвід, регіон, компанія та галузь.

Початковий рівень зарплати може становити близько $800 на місяць, свідчать дані сайту Djinni . Досвідчені BI-аналітики з високим рівнем навичок та спеціалізованими знаннями можуть заробляти понад $6000 на місяць.

Стаття з партнерськими посиланнямиЦей матеріал містить посилання на партнерів — це не впливає на контент та політику редакції, проте дає виданню можливості для розвитку.

Це партнерський матеріал. Інформацію для цього матеріалу надав партнер.
Редакція відповідає за відповідність стилістики редакційним стандартам.
Замовити матеріал про вас у форматі PR-статті ви можете тут.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: