Партнерський проект Партнерський проект 04.04.2023 о 16:45 comment views icon

Як потрапити в IT, якщо зовсім немає досвіду. 4 історії та 6 порад для новачків

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/02/favicon-itc-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/02/favicon-itc-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/02/favicon-itc-96x96.png

Як потрапити в IT, якщо зовсім немає досвіду. 4 історії та 6 порад для новачків

Що робити тим, хто хоче працювати в ІТ, але не знає, з чого почати і який напрям вибрати? Або не наважується зробити перший крок, бо боїться поступитися досвідченішим фахівцям?  

У партнерському проєкті команда навчального центру SkillUp дає поради новачкам, наводить надихальні історії своїх випускників і запрошує на безплатний онлайн-урок 10 квітня, який допоможе зрозуміти, у якому напрямку вам рухатися.

Партнерський матеріал?

  1. Потрібно усвідомити, що вам цікаве саме ІТ  

Поспілкуйтеся з тими, хто працює в цій сфері, дізнайтеся, які в ній є фахівці й чим вони займаються, чим відрізняється корпоративна культура IT-компаній від інших. 

  1. Не треба сприймати відсутність досвіду як проблему. Це – виклик

Для старту в ІТ не важливо, ким ви працювали до цього: лікарем, бариста, бухгалтером. Це підтверджують випускники SkillUp, які прийшли на курси без досвіду, а зараз працюють у крутих ІТ-компаніях. Середня зарплата наших випускників у перші два роки в IT така: на старті – $700, за рік – $1,3 тис., за два роки – $1,8 тис.

Ось для прикладу історія Євгенії:

«Я п’ять років працювала в банківській сфері. Раніше я бачила себе тільки в ній, бо там є люди, гроші, спілкування. Зараз я працюю в ІТ. Навчання, розвиток, гідна оплата праці, повага в колективі, можливість зростати, вільний час – це те, що, як я вважала, неможливо отримати одночасно. Найголовніше  – це зробити перший крок і записатися на курс, що я і зробила в серпні, і наразі маю те, що маю».  

  1. Пам’ятайте, що особисті якості важливіші, ніж досвід

Ось на що зважають роботодавці під час співбесіди:

  • інтерес, мотивація та бажання кандидата розвиватись в обраному напрямі;
  • готовність починати з найпростішого;
  • ідеальне знання теорії, технологій, інструментів;
  • портфоліо, мінімальний досвід, релевантний досвід – на курсах ви це й отримаєте;
  • уміння себе продавати; 
  • виконання тестового, до якого слід підходити за принципом «роби, що просять, і трішки більше».

Дізнатись з чого почати навчання можна тут

 

  1. Не треба опускати руки після декількох відмов – на старті це нормально 

Аналізуйте кожну співбесіду та відмови, спілкуйтеся з рекрутерами, запитуйте, що йшло так, а що ні. Якщо ви не впевнені, що зможете самостійно це зробити, спробуйте коучинг. Наприклад, у SkillUp є коучинг із працевлаштування, де випускнику допомагають пройти шлях від нуля до запрошення на роботу.

  1. Відкиньте нав’язливі думки, що новачку важко знайти роботу 

Процес працевлаштування відбувається по-різному. Хтось знаходить роботу одразу, хтось – за декілька місяців, але кожен, хто справді цього прагне, отримує свою першу посаду. 

У SkillUp безліч таких історій. Ось декілька з них.

Юлія Рудченко:

«Можу сказати, що завдяки курсам я змогла змінити своє життя. Я досі працюю в напрямі QA, зараз обіймаю посаду QA Team Lead у британському проєкті. Працюю майже три роки в Innovecs на цьому проєкті. За весь час змінила дві компанії, також трохи працюю ментором для тих, хто хоче змінити своє життя та перейти в IT».

Надія Колесник:

«Я працюю в компанії Ubisoft, у яку влаштувалася після курсів. Починала як гейм-тестер, а зараз займаюся проєктом, який спеціалізується на вебтестуванні. Нещодавно отримала підвищення до мідла. Я дуже задоволена та почуваюся на своєму місці».

Наталія Кузьминська:

«Я почала працювати за місяць після курсу, загалом змінила три компанії. Зараз я в компанії devspiration, поки ще middle. Можу сказати, що перехід в ІТ дуже змінив моє життя у плані відношення до речей, людей, пріоритетів тощо». 

Дізнатись умови навчання та зареєструватися на безплатний онлайн-урок 10 квітня можна за посиланням 

 

  1. Виберіть свій напрям

В ІТ багато професій, з яких можна розпочати кар’єру. Найпоширеніші серед них – тестувальник, рекрутер, дизайнер. Ми радимо спробувати себе в тестуванні.

QA Engineer, або тестувальник програмного забезпечення, – це фахівець, який тестує готове ПЗ на наявність багів, тобто неполадок. Знайдені помилки він направляє розробнику, аби той їх виправив.

Головна перевага професії в тому, що необхідні для фахівця базові знання та навички можна освоїти за 2–3 місяці. 

Щоб ви могли переконатись, чи дійсно це ваше, ми проводимо безплатний онлайн-урок 10 квітня, де ви дізнаєтесь: 

  • все про напрям «Тестування ПЗ»;
  • які навички та якості потрібні на старті;
  • як знайти роботу вже з перших місяців навчання.

А також зможете поспілкуватися з експертами-практиками, які колись також починали з нуля.

Партнерський матеріал?

Зареєструватись на безплатний онлайн-урок 

 

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!

Стаття з партнерськими посиланнямиЦей матеріал містить посилання на партнерів — це не впливає на контент та політику редакції, проте дає виданню можливості для розвитку.

Це партнерський матеріал. Інформацію для цього матеріалу надав партнер.
Редакція відповідає за відповідність стилістики редакційним стандартам.
Замовити матеріал про вас у форматі PR-статті ви можете тут.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: