Новини Україна 23.06.2023 о 18:05 comment views icon

Адміністратор Telegram-каналу, який попереджав про роздачу повісток, отримав вирок – 5 років умовно з 2-річним випробувальним терміном

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

На початку весни цього року СБУ заблокувала роботу 26 Telegram-каналів, які розміщували інформацію про місця вручення повісток військовозобов’язаним представниками ТЦК та СП. Правоохоронці викрили адміністраторів цих каналів, які під час повномасштабної військової агресії росії закликали ховатися від представників військкоматів та «зливали» актуальні місця вручення повісток громадянам призовного віку.

На той час повідомлялося, що шести адміністраторам таких Telegram-каналів повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань). А нині стало відомо про винесення вироку адміністратору Telegram-каналу, обвинуваченого за статтею 114-1 ККУ.

Дарницький районний суд міста Києва установив, що обвинувачений здійснював адміністрування Telegram-каналу, де умисно, систематично вчиняв дії, спрямовані на перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України, шляхом поширення інформації щодо форм та методів здійснення мобілізаційних заходів в особливий період на території міста Києва для невизначеного кола осіб. Цією діяльністю він займався з січня по березень 2023 року. Зазначається, що станом на 24.02.2023 його канал налічував 2600 підписників.

«Дії обвинуваченого призводять до зростання напруження у суспільстві, формування негативного ставлення до окремих осіб, які виконували свій обов’язок у складі територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та Збройних сил України в цілому, а також формування стійких передумов для подальшої відмови громадян від виконання своїх конституційних обов`язків в особливий період», – йдеться у вироку суду.

Також повідомляється, що 25 квітня 2023 року між прокурором та обвинуваченим було укладено угоду про визнання винуватості.

У підсумку, Дарницький районний суд міста Києва ухвалив рішення – визнати адміністратора Telegram-каналу винуватим у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст. 114-1 КК України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років. Разом з тим, суд постановив звільнити особу від відбування призначеного покарання з 2-річним випробувальним терміном.

Основи Web дизайну від Ithillel.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

Речник ВПС Юрій Ігнат попередив про кримінальну відповідальність адміністраторів Telegram-каналів, які публікують дані про «прильоти»


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: