Новини Софт 10.10.2023 о 15:33 comment views icon

«Алло» повідомила про остаточну відмову від російськомовної версії застосунку

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

«Алло» анонсував «остаточну відмову» від російськомовної версії мобільного застосунку — українська з жовтня є єдиною доступною мовою маркетплейсу, та обіцяє з часом прибрати російську ще й зі свого сайту.

В «Алло» розповіли, що 29 вересня команда розробників завершила всі технічні роботи з підготовки бекенду та інтеграції у застосунок нової логіки пошуку товарів та адреси доставлення. Оновлення застосунку блокує опцію російськомовного інтерфейсу, а згодом вона має зникнути назавжди. Поки що спроба змінити мову в налаштуваннях застосунку кожного разу запускає досить «Все буде Україна! Мова має значення. Підтримуємо рідну. Спілкуймося українською».

Розробники внесли кілька додаткових змін в частині українізації застосунку, щоб всі запити клієнтів коректно оброблялися — так, пошукову видачу налаштовано так, щоб клієнт знаходив відповідні товари українською мовою навіть на російськомовні запити. Так само працює пошук та вибір адреси доставляння — на запити російською виводяться перелік та адреси магазинів українською.

Застосунок «Алло» з моменту запуску у 2016 році завантажили понад 6 млн разів. В «Алло» окремо відзначають, що влітку 2022 року суттєво зросла кількість замовлень товарів саме з україномовної версії застосунку АЛЛО на 350% серед користувачів Android та на 150% серед користувачів iOS.

З початку війни від російської версії інтерфейсу, серед інших, відмовилися monobank, «‎ПриватБанк» та «‎Ощадбанк».


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: