Новини Софт 30.05.2024 о 07:55 comment views icon

«Ажіотаж не відповідає цікавості»: лише 1%–7% людей використовують ChatGPT щодня, до 30% не знають про нього — дослідження

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Зараз великі корпорації інвестують значні кошти в генеративний штучний інтелект і такі моделі, як ChatGPT. Нове дослідженні Інституту Reuters та Оксфордського університету показує, що насправді дуже мало людей використовують штучний інтелект, попри приголомшливий ажіотаж навколо цієї технології.

Онлайн-опитування 12 тис. людей в шести країнах (Аргентина, Данія, Франція, Японія, Великобританія, США) було зосереджене на тому, щоб зрозуміти, чи використовують люди генеративний штучний інтелект і що вони думають про його застосування в журналістиці та інших сферах. Нижче — деякі з його результатів.

  • ChatGPT є найбільш визнаним генеративним ШІ – близько 50% опитаних чули про нього. Це також найпоширеніший генеративний інструмент штучного інтелекту в шести країнах. Однак лише 1% щодня використовує ChatGPT в Японії, 2% — у Франції та Великобританії та 7% у США. Багато з тих, хто стверджує, що використовував, робили це лише один або два рази.
  • Хоча загалом існує широка обізнаність про генеративний ШІ, від 20% до 30% людей не чули про жоден із найпопулярніших інструментів ШІ. Молоді люди частіше використовують генеративні ШІ на регулярній основі. У середньому по всіх шести країнах 56% людей у ​​віці 18–24 років користувалися ChatGPT принаймні один раз, порівняно з 16% людей віком 55 років і старше. 5% використовують генеративний ШІ, щоб отримувати останні новини.
  • Значна частина громадськості вважає, що журналісти зараз використовують генеративний ШІ для виконання певних завдань. 43% вважають, що вони завжди або часто використовують його для редагування орфографії та граматики, 29% — для написання заголовків і 27% — для написання тексту статті.
  • Відповідаючи на запитання про те, чи слід маркувати новини, створені здебільшого штучним інтелектом під наглядом людини, переважна більшість респондентів хоче принаймні певного розкриття чи маркування. Лише 5% наших респондентів стверджують, що жоден із перерахованих випадків використання не потрібно розголошувати. Приблизно одна третина вважає, що редагування орфографії та граматики статті (32%) і створення заголовка (35%) мають бути позначені, приблизно половина вважає вартими позначки написання тексту статті (47%) та аналіз даних (47%).
  • Більшість людей очікує, що генеративний штучний інтелект матиме великий вплив практично на всі сфери життя протягом наступних п’яти років. Від 51% очікують значного впливу на політику, до 66% — на ЗМІ та 66% — на науку.

Загалом більшість очікує, що генеративний штучний інтелект покращить життя. На запитання, чи зробить генеративний ШІ суспільство в цілому кращим чи гіршим, люди загалом були більш песимістичними. Застереження щодо штучного інтелекту в основному зосереджені на конфіденційності та безпеці.

Доктор Річард Флетчер, провідний автор звіту, сказав BBC, що існує невідповідність між ажіотажем навколо ШІ та суспільним інтересом до нього: «Значна частина населення не надто зацікавлена ​​в генеративному штучному інтелекті».

OpenAI почала навчати наступну GPT і має намір створити загальний штучний інтелект (AGI)

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: