Новини Новини 05.07.2022 о 21:23 comment views icon

Для виїзду за межі областей військовозобов’язані мають отримати дозвіл — у Генштабі ЗСУ випустили нове роз’яснення [і підтвердили військовий квиток у «Дії»]

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Сьогоднішня публікація офіційного роз’яснення Генерального штабу ЗСУ у Facebook з приводу обмеження переміщення військовозобов’язаних Україною — заборона на виїзд за межі місця проживання без спеціального дозволу ТЦК — здійняла чимало галасу. Здавалося б уточнення радниці головнокомандувача ЗСУ та коментар самого Валерія Залужного не залишають сумнівів, що ніяких дозволів не потрібно. Але зараз з’явилося чергове роз’яснення, з якого випливає, що для виїзду за межі області військовозобов’язані мають отримати дозвіл у ТЦК та СП.

Оновлено [21:43]: Зеленський прокоментував обмеження для військовозобов’язаних на виїзд з місця проживання та пообіцяв розібратися.

Президент України Володимир Зеленський втрутився у ситуацію та прокоментував обмеження для військовозобов’язаних на виїзд з місця проживання у вечірньому зверненні 5 липня.

«Я обіцяю народу розібратися з цим і прошу Генштаб більше без мене не приймати таких рішень».

— заявив Зеленський

Він доручив Головнокомандувачу, Міністру оборони та начальнику Генштабу доповісти про рішення щодо дозволів військовозобов’язаним виїжджати за межі області.

Апдейт щодо ситуації з пересуванням військовозобов’язаних Україною

Те, що для виїзду за межі областей військовозобов’язані мають отримати дозвіл у ТЦК та СП, підтвердив представник Головного управління персоналу Генерального штабу ЗС України полковник Олександр Хлись в етері національного телемарафону, відповідаючи на запитання журналістів.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

«Якщо в межах області — не треба. Якщо в межах міста Києва та Київської області — теж не треба. Якщо людина виїжджає за межі області, вона має прибути до керівника ТЦК, уточнити свої дані й отримати такий дозвіл»,

цитує слова офіцера відділ комунікації Генштабу ЗСУ у FB.

Для виїзду за межі областей військовозобов'язані мають отримати дозвіл — у Генштабі ЗСУ випустили нове роз'яснення [і підтвердили військовий квиток у «Дії»]

Олександр Хлись нагадав, що відповідні норми законодавства України діють давно та у зв’язку з поверненням великої кількості чоловіків до своїх домівок виникла потреба в актуалізації облікових даних військовозобов’язаних для розуміння можливостей мобілізаційного ресурсу.

Військовий облік у «Дії»

Також полковник Олександр Хлись проінформував про використання застосунку «Дія» для військового обліку у майбутньому. Окремо це підтвердили в Міноборони — наразі міністерство розглядає можливість цифровізації окремих етапів та елементів взяття на військовий облік,  повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник.

«У нас є загальна політика держави — це «країна у смартфоні». І, безумовно, в тому числі, таке питання як облік військовозобов’язаних надалі також може бути принаймні на перших кроках частково переведено в цифровий режим з використанням «Дії», — сказав Мотузяник.

Раніше у Мінцифрі запевнили, що військові повістки через «Дію» ніхто вручати не буде, але припустили, що в майбутньому в застосунку може з’явитись військовий квиток. Насправді це вже давно не новина, а лише підтвердження намірів — ще наприкінці 2021 року підіймалося питання створення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів (Military ID) та реалізація набору відповідних послуг на порталі «Дія».

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Military ID: У «Дії» з’явиться можливість реєстрації призовників, військовозобов’язаних та резервістів замість паперового документу


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: