Новини Новини 23.05.2022 о 13:04 comment views icon

До Головпоштамту на Хрещатику вишукувалась величезна черга за новими марками «Укрпошти» про російський корабель

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Охочих придбати нову марку про російський корабель, яка надійде у продаж за лічені години, очікувано виявилося дуже багато — з самого ранку 23 травня до Головпоштамту у Києві вишикувалася величезна черга. Фото та відео з місця подій опублікував директор Укрпошти Ігор Смілянський.

До речі, дата 23 травня вибрана невипадково — сьогодні День морської піхоти України, а також 40-й день після «трагічної загибелі» того самого російського військового крейсера «Москва».

Марки «Русскій воєнний корабль … ВСЬО!» почнуть продавати з 14:00 у 1500 відділеннях «Укрпошти». Тираж — 5 мільйонів примірників. Нова марка вийде у двох номіналах: «Русскій воєнний корабль … ВСЬО! Смерть ворогам!» F для відправлень Україною та «Русскій воєнний корабль … ВСЬО! Слава нації!» W для міжнародних відправлень. Вартість листа (три марки і три купони) — 69 грн і $4,5 відповідно. Щоб уникнути спекуляцій, одна людина зможе придбати не більш ніж 2 листи марок.

Відео черга до Головпоштамту за новими марками «Укрпошти» про російський корабель

За словами Смілянського, першого тижня у відділення передано мільйон марок — стільки ж, скільки всього було попередньої марки. Якщо всі марки розійдуться за один день, то «Укрпошта» виставить на продаж ще мільйон до 27 травня. Окрім того, марки «Русскій воєнний корабль ВСЬО» також будуть розповсюджуватися через інтернет-майданчики — для їх продажу буде залучено 6 онлайн-магазинів. На 4 українських майданчики продажі почнуться 24 травня, а ще на 2 міжнародні — 25-27 травня. Назви та посилання оголосять додатково ввечері 23 травня. Схоже, в «Укрпошта» винесли урок зі своїх минулих помилок та невдач під час продажів ажіотажної оригінальної марки «Русскій воєнний корабль, іді … !», і цього разу підготувалися набагато краще.

Нагадаємо, перша воєнна марка «Укрпошти» — «Русскій воєнний корабль, іді…» — вийшла випущена 12 квітня, а її дизайн виявився певною мірою пророчим, адже зображений на ній флагман чорноморського флоту рф ракетний крейсер «Москва» 14 квітня українські військові за допомогою ракет «Нептун» відправили на дно моря та перетворили на об’єкт підводної культурної спадщини України (його уламки внесено до реєстру під номером 2064).

Можна згадати, що за набір оригінальних марок з російським кораблем на благодійному аукціоні Prozorro «Укрпошта» отримала 5 мільйонів гривень — ці кошти перерахували на спецрахунок Нацбанку та спрямували на гуманітарну допомогу. Водночас співзасновник monobank Олег Гороховський організував власний благодійний розіграш ажіотажних марок «Укрпошти» — за два дні він зібрав 8 754 000 грн та округлив цю суму до 10 млн. грн і перерахував фонду Сергія Притули для закупівлі всього необхідного під потреби ЗСУ.

Курс Fullstack Web Development від Mate academy.
Стань універсальним розробником, який може створювати веб-рішення з нуля.
Дізнатись про курс

Днями завершилося голосування в застосунку «Дія», де українці обрали назву наступної марки — «Доброго вечора, ми з України». У голосуванні взяли участь більше ніж півмільйона українців, а за марку-переможця проголосували 35% опитуваних. Смілянський повідомив, що робота над маркою розпочинається, і вже наступного тижня має бути оголошено конкурс на найкращий дизайн і голосування за нього. Також «Укрпошта» планує випустити марки з легендарним Ан-225 «Мрія» та ще одну із псом-розмінувальником Патроном.

Ще один кумедний факт: фото Смілянського також привернуло увагу до припаркованих на тротуарі автомобілів — начальник інспекції з паркування Сергій Дубенко повідомив, що направив туди інспекторів.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: