Новини Наука та космос 02.11.2023 о 15:59 comment views icon

Другий пацієнт з серцем генно-модифікованої свині помер через 6 тижнів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg

Юрій Орос

Автор новин

Другий пацієнт з серцем генно-модифікованої свині помер через 6 тижнів

Медичний центр університету Мериленду повідомив про смерть Лоренса Фаукетта, 58-річного пацієнта з невиліковною хворобою серця, якому було зроблено другу у світі трансплантацію генетично модифікованого свинячого серця. Пан Фаукетт мав трансплантацію 20 вересня і прожив майже шість тижнів після операції.

Після процедури Фаукетт досяг значного прогресу, займаючись фізичною терапією, проводячи час з членами сім’ї та граючи в карти зі своєю дружиною Енн. В останні дні його серце почало демонструвати перші ознаки відторгнення — найсерйозніший виклик для традиційних трансплантацій. Попри всі зусилля медичної команди, 30 жовтня Лоренц зрештою помер.

Фаукетт вперше прийшов до Медичного центру університету Мериленду як пацієнт у четвер, 14 вересня. Коли він потрапив до лікарні, у нього була термінальна стадія серцевої недостатності. Незадовго до операції його серце зупинилося і потребувало реанімації.

Його вважали непридатним для традиційної пересадки серця через його прогресуючі захворювання, включаючи захворювання периферичних судин. 15 вересня Управління з контролю за продуктами та ліками США надало екстрений дозвіл на операцію в надії продовжити його життя.

Після операції пересаджене серце працювало дуже добре без жодних ознак відторгнення протягом першого місяця відновлення. Фаукетт займався фізичною терапією і працював над тим, щоб відновити здатність ходити.

Сім’я пацієнта та сам Лоренц тепло відкликалися про персонал лікарні, чого не скажеш про першого чоловіка із серцем генетично модифікованої свині — він міг померти через те, що тварина була заражена цитомегаловірусом.

Онлайн-курс "Excel та Power BI для аналізу даних" від robot_dreams.
Навчіться самостійно аналізувати й візуалізувати дані, знаходити зв’язки, розуміти кожен аспект отриманої інформації та перетворювати її на ефективні рішення.
Детальніше про курс

Чоловік із серцем генетично модифікованої свині міг померти через те, що тварина була заражена цитомегаловірусом

Нирка свині вже понад місяць функціонує в тілі людини — це рекорд

 


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: