Новини Софт 15.06.2022 о 16:09 comment views icon

Кіберполіція та Мінцифра запустили інструмент для розпізнавання фейкових чатботів у Telegram

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Російські окупанти ведуть активну війну проти України, зокрема і в інформаційному полі, а один з основних напрямків — створення фейкових ботів, які дозволяють загарбникам отримати цінну інформацію замість українських правоохоронців. Новий офіційний онлайн-інструмент Dovydka.info дозволить ефективно протидіяти ворогу та виявляти фейкові боти.

Сервіс розробив Департамент кіберполіції НПУ спільно з Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП, Держспецзв’язку та Мінцифрою.

“Завдяки чатботам у Telegram можна за кілька кліків знайти необхідну інформацію, адресу, допомогу чи повідомити ЗСУ про окупантів. Утім, водночас з офіційними чатботами стає дедалі більше фейкових. Їх навмисно створюють шахраї задля власної користі”.

Мінцифра

Скористатися новим сервісом — просто. Достатньо всього двох “кліків”: відкрити сайт Dovydka.info та виконати пошук за назвою бота, якого потрібно перевірити. Ботчекер покаже, чи справжній чат-бот, а також те, скільки у нього двійників.

У Кіберполіції просять небайдужих громадян повідомляти про ворожих ботів через інший бот StopRussia | MRIYA, який був створений саме для збору інформації про фейкові ресурси. Про техніку окупанта, його поплічників, мітки, нерозірвані снаряди або випадки мародерства можна повідомити правоохоронців через офіційний бот Народний месник.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: